Received Yamaha RX-V477

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kunetekd 22. 6. 2014 06:58

Ahoj,

prosím o radu. Plánuji pořídit receiver Yamaha RX-V477. Důležitá je pro mě podpora DNA a taky poslech hudby. Nejsem audiofil a tohle je pro mě velký skok do neznáma. Zatím bych chtěl receiver používat hlavně na stereo poslech hudby, později přikoupit repro a zapojit na 5.1 a občas kouknout na nějaký film. Ohledně receiveru mám vybráno, 10k Kč je pro mě strop (ale rád si nechám poradit), absolutně ale tápu v reproduktorech. Kvůli nedostatku prostoru to musí být nějaké menší typu Cambridge audio Aero 2 nebo Wharfedale Diamond 122. Poslouchám klasiku, ale i rock a přítelkyně i popík. Ideální cena by byla tak okolo 7-8k, ale nevím, jak moc je to reálné. Co koupit bazarové? Jakou musí mít impedanci, aby si s receiverem rozuměly a hlavně nebude problém s pozdějším rozšířením na 5.1 zapojení? Moc děkuju za rady a tipy, teprve se v téhle záležitostech rozkoukávám a spoustě věcí zatím nerozumím....
kunetekd
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod icotech852 22. 6. 2014 10:18

uz sa tu riesilo nieco podobne.Tieto recievery maju vyhody aj nevyhody.

vyhody:
plno digitalnych funkcii
priamy digitalny vstup z HDMI

nevyhody:
digitalne funkcie degraduju kvalitu zvuku
absencia sluchatkoveho zosilovaca

Procesor zpracuvava digitalny signal,ktory sice nenabera sum,ale zase straca na dynamike zvuku.Na posluch sterea jednoznacne pouzi stereozosilovac,je to totiz analog.
Naposledy upravil icotech852 dne 22. 6. 2014 14:26, celkově upraveno 1
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kunetekd 22. 6. 2014 11:11

Děkuju za odpověď...no, já tuším, že na stereo poslech to není úplně ideální, ale musím hledat kompromis...na filmy do budoucna občas kouknout chci a 5.1 zvuk se hodí, no a oproti tomu, na čem posllouchám teďd bude i stereo o mnoho kvalitnější...na stereo zesilovač už peníze nezbudou :-(....prostě bych chtěl v rámci tohoto kompromisu zvolit co nejlépe....ještě mě zaujalo Onkyo TX-NR535...co na něj říkáte v porovnání s Yamaha RX-V477?
kunetekd
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 22. 6. 2014 12:25

Podle toho co pises (obcas pustim film), bych sel cestou sterea.Zacinal jsem podobne jak ty a s postupem casu jsem zjistil,ze pomer hudby vs kino je drtivy (85/15),a proto jsem koupil k AVR stereo zesik. pokud si na 100% rozhodnuty pro AVR tak bych vybiral bazarovku,ktera splni tve pozadavky (HDMI,ad.) ale bude z vyssi tridy.Ja sahl napr po Denon2808,ktery se prodaval pres 30000,- a prisel me na 1/3 teto ceny. hral i ve stereu slusne do doby nez jsem zacal koketovat se stereo zesílovacem, pak uslysis jak je AVR velky kompromis vuci kvalitnejsimu stereu.tim jsem ti chtel nastinit,ze je dobre si na zacatku rici,jestli je dobre delat kompromisy,kdyz muzes mit hotove reseni k tvoji spokojenosti.
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jardadts 22. 6. 2014 12:27

Ahoj ,ja mam Yamahu 473 coz je predchudce asi dva roky stary.Prechazel jsem ze starsi 440 a za ty roky sla tahle trida zvukove dolu,takze ja bych sel aspon do 677 .Jestli to je tvuj prvni AVR tak budes nejspis spokojeny,protoze to pro tebe bude vyrazny posun.Znamy co ke me chodi a maji nejaky all-in-one nebo nic jsou nadseny :-)

Na co chces DLNA ?Myslim,ze vic vyuzijes na pousteni hudby airplay jestli mas neco od applu nebo pres androidi aplikaci.Uzivatelsky rozhrani Yamaha je dost zastaraly a i pusteni internetovyho radia je opruz natoz se prohrabavat na sitovym HDD ve stovkach adresaru.

-- 22. 6. 2014 12:29 --

"JohnyBuchar"
tenhle nazor slysim hodne.U me je pomer hudba/film 50/50 ,ale presto zacinam uvazovat ,ze bych si nejaky stereo poslechl a treba poridil(Yamaha N-R500).Myslis,ze by bylo mozny mit AVR i stereo zesilovac a pouzivat jedny sloupovy repraky pro obe zarizeni bez nejakyho prepojovani?
TV Philips 65OLED856 , Sony UBP - X800 , Yamaha RX-A 2070 , Apple TV 4K,Focal Aria 948
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dkdkdk 22. 6. 2014 13:10

jardadts: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?p=10170867#p10170867

kunetekd: taky bych doporučil stereo, třeba
http://www.hifiobchod.cz/ProductDetail.aspx?ProductId=188
http://www.hifiobchod.cz/ProductDetail.aspx?ProductId=1652
a k tomu
http://www.hifiobchod.cz/ProductDetail.aspx?ProductId=1413
http://www.hifiobchod.cz/ProductDetail.aspx?ProductId=1638

...jaký bude zdroj filmů, hudby?

Mám vyzkoušené, že se filmy dají velice dobře sledovat, resp. poslouchat :) i na stereu. Zvuk vyplňuje krásně celou místnost (obdelníkový půdorys, plátno na kratší stěně, sedačka ve 2/3 délky) díky odrazům od stěn. Dalo by se říci, že to má i navrch vůči 5.1, které mám také. 5.1 je dle mého náročnější na celkové sladění. Televizi nemám, snad je to u ní jednodušší.

Situace u plátna: centrální repro je vždy dominantní a pokud není ve středu výšky zobrazovací plochy, vždy budeš vnímat, že hlasy ti jdou někde zpod/nad (podle umístění) televizí/plátna a ne "z obrazu". Stejné je to i u levého a pravého kanálu. I když je mám umístěné těsně u rámu plátna, není to ono. Např. ve scéně, kdy odjíždí vlak doprava z obrazu se nachytám při tom, že se dívám na okraj plátna na ubíhající vlak, ale zvuk slyším mimo plátno. Prostě to nesedí. Ne nadarmo se vyrábí průzvučná plátna, kdy se 3 přední repra instalují za něj. Zatím to řeším tak, že centr mi míří svisle nahoru do stropu (nepomohlo ani mírné naklopení na posluchače, ani větší k odrazu zvuku o strop k posluchači), levý/ pravý kanál proti sobě do středu plátna. Ale to už je jiné téma...
dkdkdk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 22. 6. 2014 21:41

to Jardadts: jasně, že jde pomocí PRE-OUT výstupů z AVR, kterým např můj Denon disponuje a měl jsem takto zapojen´bedny s AVR a zesíkem. Nevýhodou je zapnuté jak AVR tak stereozesík. Další co ti nemusí vyhovovat je, že DA převod dělá AVR. Po čase jsem oddělil stereo od AVR úplně a vyhovuje mi to více. Zdroj zvuku mám společný z MMC, s tím že AVR si ho bere přes HDMI a pro poslech hudby jdu přes optiku do DACu a z něj cinchema do klasického zesilovače ;).
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kunetekd 23. 6. 2014 06:57

Ahoj,

všem moc děkuji za rady. No, začínám tedy o stereozesilovači vážně uvažovat. Jediný problém je v tom, že mám hodně hudby ve FLAC uložené na NAS serveru a potřeboval bych teda asi stereozesilovač s podporou DLNA. Zatím jsem na žádný nenarazil, existuje vůbec něco v mé cenové hladině? Ohledně zapojení přes PRE-OUT výstup....bylo by možné použít běkterý z těchto AVR? Že bych časem dokoupil stereo zesilovač...no, co nejdřív ;-)

http://www.alza.cz/denon-avr-x2000-cerny-d452603.htm
http://www.alza.cz/denon-avr-x1000-cerny-d452602.htm
kunetekd
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hydrrra 23. 6. 2014 07:38

Tak treba yamaha r-n500. Stoji nova lehce nad 10 tis.
Hydrrra
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 23. 6. 2014 09:27

Třeba ten Denon 2000 ho má, ale zas nemá PRE-OUT.Čili musíš sáhnout po lepším a tím se ti celé řešení začíná prodražovat. Pak bych šel cestou zánovní bazarovky v případě AVR. Řešíš připojení NASky přes LAN přímo do AVR? Já mám MMC, které má LAN a ještě do něj přímo v USB připojené externí disky, čili mi absence LAN u AVR nevadí. Navíc novější verze mého MMC má i wifi, tak není nutný ani kabel. Vždy to jde nějak udělat, ale výsledné řešení se odvíjí hlavně od financí.
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod rajs 24. 6. 2014 20:29

Já bych šel do yamahy 677 mám 475 model minulého roku,měl jsem předtím onkyo,a pioneer,a denon.Musím říci že přechod pro mne byl celkem normální každý měl svá pro i proti ale yamaha má pro mne nejlepší zvuk samozřejmě mluvím o zvuku 5.1,kdybych měl měnit 677,777 stero moc neposlouchám mám to jako domácí kinu hudbu mám na dvd,bluray pak je lahoda mě yamaha učarovale ostrým čistým zvukem který míval pioneer ale ten bohužel už dnes nehraje tak jak by měl denon je čistá hrůza,a onkyo vaří že na něm můžete smažit vejce.Myslím tím cenovou hladinu o které hovoříme.Ale každý má jiný vkus je to jen můj pohled.
rajs
Junior

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 25. 6. 2014 06:53

http://hifibazar.cz/detail.asp?id=2367 takový Denis si myslím, že Yamahu dá do kapsy. To není nic proti Yamaze, sám jsem si na stereo pořídil starší Yamahu a je to mazec dynamika projevu a jak ukočíruje hutné a přesné basy, ale současná AVR si k tomu nemůžou čichnout. Vlastnil jsem navíc Yamahu AVR 3065 (totální lowend) a bylo to neslané nemastné.
JohnyBuchar
Pokročilý