Podmínky: Pokoj cca 30m, obývací pokoj s kk. V bytovém domě, tedy basy určitě nejsou to po čem toužím

Užití: Nejsem žádný audiofil, bude to první rozumná sestava. Hudba, filmy, TV (aj.) cca obdobné užití (1/3 na každou složku). Poslouchám téměř vše, jazz, rock, elektronika, pop, vážná hudba - v podstatě mi nevadí téměř nic, techno ale určitě ne

Cena: 20.000 - 40.000 Kč vč DPH (rozumné považuji do 30.000 Kč, dokážu se ale i nadchnout pokud to bude stát za to a pak je max. limit 40K ... zkuste se ale držet či se aspoň blížit těm 30K).
1) Prvotní myšlenka byla 5+0. Zvažoval jsem nákup Yamaha RX-V775 (cena 11,5K) + set Yamaha NS repro (555+444+333 nebo 777+...). Postupně od daného ustupuji s ohledem na velikost a počet beden (do obývacího pokoje, nebude to čistě poslechová místnost, ale rodinný obývák atd.). Prostorový zvuk u filmů může být fajn, možná i u některých koncertů apod., ale postupně s ohledem na uvažovanou investici od toho ustupuju s ohledem na očekávanou kvalitu.
2) Čím dál víc zvažuji, že kvalitní 2+0 bude větší zážitek a radost než časem průměrné 5+0 (časem protože to bude moje první sestava, takže nadšení očekávám u čehokoliv co koupím, ale nerad bych si za rok dva říkal, že tohle bylo zbytečné a mohlo to být lepší s menším počtem repro atd.). Nyní nevím, zda je rozumné řešit AV-Receiver ve stereo, oproti vícekanálovému a není pak rozumnější pořídit pouze stereo zesilovač a 2+0 repro. Pokud se nepletu, tak receiver má oproti zesilovači tuner a nějaké dekodéry, jinak v podstatě jde o zesilovač v o to nižší kvalitě, nebo vyšší ceně a tedy jde i o "rychle" stárnoucí elektroniku (nepodpora nových kabelů, standardů aj.) ... na druhou stranu kupovat ještě zařízení na přehrávání, příjem radia apod. nevím, zda je cesta, kterou jít (externí disk s hudbou, filmy aj. nyní pouštím pomocí WD-TV Live, ten je do TV pomocí HDMI, zvuk bych mohl dát předpokládám z TV pomocí cinch do zesilovače - není ale lepší řešit Receiver či jiný přehrávač než krabičku typu WD-TV? Nebude tím trpět výstup?). Pořád i zvažuji, zda ta Yamaha RX-V775 v ceně 11,5K neodvede slušnou práci i pro stereo užití (pro amatéra, který řeší první sestavu .. oproti stereo AV-Receiveru či zesilovači v ceně kolem 10K - i když předpokládám, že ve stereu na ně mít nebude - otázka je, o kolik, zda to amatér pozná a nestojí za zvážení pro strýčka příhodu mít možnost 7+2, pro mě reálně spíše 5+0 s funkcemi navíc, co daná Yamaha má - dekodéry aj.).
Jako repro zvažuji Bowers & Wilkins 684 S2, případně 685 S2 (chystám se je poslechnout v hifi studiu) - rozměrově jsou 684 S2 jedny z mála sloupovek, které mi strpí i partnerka

A teď babo raď. Doporučíte mi jako nepolíbenému amatérovi koupit za zajímavou cenu AV-Receiver multikanálový se všemi možnými dekodéry a srandami co Yamaha RX-V775 má a dočasně (možná i trvale) 2+0 bedny, nebo raději AV-Receiver ve stereo, nebo rovnou jen zesilovač a 2+0 bedny? U všech možností poprosím o zdůvodnění a případné doporučení zajímavé či vhodné koupě. Hledám vyváženost a příjemný poslech hudby, filmy aj. mi za prostorový zvuk ve výsledku v horší kvalitě při poslechu hudby asi nestojí. Nechci nic, co zní dobře až od určité hlasitosti s ohledem i na sousedy

Edit: Pro Yamahu RX-V775 jsem se nadchl i pro možnost druhé zóny - zvažoval jsem ozvučení pracovny (vedlejší pokoj). Ale čím dál víc nad tím uvažuji, tím méně to pokládám za důležité - při práci poslech nevyžaduji, do budoucna z daného pokoje pracovna asi nebude