Onkyo TX-NR414 a propojení s PC

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod misakq 28. 8. 2014 13:36

Zdravím,
mám v plánu pořídit zmíněný zesilovač. Nyní za cenu 7 tisíc. A mám pár dotazů..
a) Je to starší model, nevím kolik stál, když byl nový, nedokážu moc určit, zda je cena adekvátní. Dle toho co jsem se dočetl, tak se mi zdá, že za ty peníze mezi novými modely nenajdu srovnatenlě kvalitní reciever. Kdyžtak mě vyveďte z omylu :-)
b) Jako zdroj signálu budu používat převážně PC. A teď otázka, co budelepší varianta propojení.
Mám zvukovku SB X-fi Titanium, takže můžu použít optický výstup.
Grafiku mám Radeon HD 6950, takže druhá možnost je HDMI z grafiky.
Co myslíte, že je kvalitnější? Optika, nebo HDMI?
c) Časem bych rád dokoupil nové repro. Nějako jsem se zakoukal do JAMO S 626 - je to vhodná kombinace se zmíněným receiverem?

Díky každému, komu se bude chtít odpovídat :-)
Repro: Focal Electra 926
Zes: BVAudio PA300SSE + P1SE
DAC: Gustard A20H
misakq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Abox 28. 8. 2014 14:40

Abox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod krmelec 28. 8. 2014 16:01

Jde o základnì AVR, takže cena trochu mimo. Tady seženeš lepší za 7000,- http://hifibazar.cz/
CW DAC 1 + Yamaha A-S501 + Wharfedale Linton Heritage
krmelec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod misakq 29. 8. 2014 12:34

Díky, tam mají pěkné kousky :-)
Nic méně... nakonec slovo dalo slovo a místo JAMO jsou objednaný Tannoy Mercury V4i
http://www.studiospalicek.cz/tannoy-mercury-v4i-0
Prý snad lepší volba ...
Doporučili by jste k těmto bednám konrétního výrobce zesilovačů?
Osobně jsou mi sympatické značky Onkyo, Denon a Pionier .... Ale mé sympatie nemají praktický podklad v kombinací s Tannoyemi :-)
misakq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ...drát 29. 8. 2014 13:34

http://www.videotech.cz/marantz-pm6005- ... ld-p74979/
prp. Advanced Acoustic Xi 60,90
repro sú citlivé takže by v podstate zosilovače stále hrali v triede A
ehh sorry,prehliadol som tvoj rozpočet tak to asi skôr niečo z druhej ruky :)
...drát
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod misakq 29. 8. 2014 14:02

Rozpočet je jedna věc... Dokážu i něco našetřit :-) Spíš je problém v tom, že chci zesilovač 5.0. Přecházím z all in one kina a zatím nechám jako efekťáky původní repro a časem dokoupím lepší i zbytek. Takže reciever potřebuji rozhodně alespoň 5.0... Jojo, z druhé ruky to bude asi lepší. Koukám že na tom bazaru se do 10k objevují vcelku slušný kousky.
misakq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod WeRn_Er 29. 8. 2014 14:08

Pokud chceš AVR se slušným stereem v této ceně a mělo by to být nové, tak mrkni po výprodejovce Yamaha RX-V775 - http://www.luxusni-elektronika.cz/zbozi ... ha-rx-v775 - 11,5K - za tu cenu moc pěkný kousek - sám jsem tento týden objednal a mám už doma - spokojenost ... jsou to ale opravdu poslední kusy, jinde už nejsou ... jinak spíše bazar - pak je otázka zda a jak moc potřebuješ HDMI atd. - zda něco zánovního, nebo může být i starší ...
WeRn_Er
Junior

Odeslat příspěvekod misakq 29. 8. 2014 14:52

Jj, chtěl bych jak slušné stereo, tak dobrý prostorový zvuk- HDMI potřeba. Akorát jsem nakonec nejdříve objednal ty sloupy, takže AVR se odkládá na Vánoce cca... Tudíš tuhle jamahu už asi nechytnu :-( Ale jinak vypadá dobře. Když už jsme u toho HDMI- jak jsem psal v prvním dotazu.... 5ekněme, že přes PC pustím BD film... do recieveru je podle vás lepší dotáhnout zvuk přes optiku ze SB Titanium, nebo z grafiky přes HDMI?
misakq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod WeRn_Er 29. 8. 2014 16:22

Z PC bude vždy lepší zvuk ze zvukovky na úrovni X-fi, než z grafiky (IMHO) ... ale můžeš zkusit, až budeš mít na čem :) HDMI je jistě jednodušší (video + audio v jednom). Pokud nepoznáš rozdíl, nech HDMI.

Pokud budeš chtít nové AVR za slušnou cenu, pak je vhodná doba nákupu léto ... kolem dubna - května přichází nové řady a rok staré se vyprodávají za zajímavé ceny ... někdy i dost pod cenou - třeba ofiko výprodejovka RX-V775 je 13.990 (ofiko cenovka 16.990) :) ... kolem Vánoc se na slevy AVR netěš (nebude na co) a loňské řady budou už na 99,9% vyprodané všechny ... a co jsem osobně hledal a zkoumal, tak slušný zvuk ve stereu mají údajně Yamahy, jinak ten rozdíl ke stereo zesilovačům i v nižší cenovce bývá větší - ale víš jak to je, co sám neslyšíš nesuď ... takže až to pro tebe bude aktuální, tak to řeš poslechem ve studiích a ne u PC - u PC se můžeš tak připravit a najít vhodné modely kolem uvažované ceny - pak je určitě dojdi naposlouchat, případně zapůjč domů - kor když už máš bedny ... každá značka, teoreticky i každé zařízení, si s každým repro sedne trochu jinak a každý máme jiný sluch/vkus ...
WeRn_Er
Junior

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 29. 8. 2014 17:50

HDMI zvládá lepší kvalitu co se týče filmů, různé TrueHD a další, které optika neumí. Zagoogli je toho plný internet HDMI vs optika. Poku chceš, aby to aspoň trochu hrálo ve stereo, tak sáhni určitě po bazaru (ohlídej si aby měl např UPSCALING 1080p ad.). Já mám z hifibazaru Denon 2808S a naprostá spokojenost co se týče výbavy i zvuku, i když ho mám teď už jenom na čisté 5.1 kino.
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod rcph 29. 8. 2014 18:37

misakq píše:Díky, tam mají pěkné kousky :-)
Nic méně... nakonec slovo dalo slovo a místo JAMO jsou objednaný Tannoy Mercury V4i
http://www.studiospalicek.cz/tannoy-mercury-v4i-0
Prý snad lepší volba ...

...určitě lepší volba, mám starší Tannoy Mercury V4 + VC + VR s Onkyo TX-NR616 asi 2.5 roku, a naprostá spokojenost. Z osobní zkušenosti doporučuju zapojení sloupů (V4) použít bi-amp, je to velký rozdíl oproti jednoduchému zapojení :-) a podle toho co jsem četl, V4i jsou o kousek dál oproti mým V4
rcph
Junior

Odeslat příspěvekod misakq 1. 9. 2014 14:10

Tak bedny dorazily... zatim je mám zapojený v práci (velká místonost s příšernou odzvěnou, tak doma to snad bude lepší :-) ), a to přes dědka
http://audiotechnika.blog.cz/1201/videoton-ra6386-s
jednoduhým způsobem... Bi-Amp vzhledem k reciveru nepřichází v úvahu. Ale Bi- Wire by snad mohl mít smysl. Nic méně jsou tak takový ty starý konektory do kterých jsem sotva dostal 2,5mm dvoulinku (možná jsem vzal zbytečně tlustou). takže bych ji mohl rozdvojit leda až za konektorem.. trošku čuňárna... Nebo koupit šroubovací svorky a vyměnit je přímo v zes.
Asi mě čeká troška experimentování :-)
misakq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jito 1. 9. 2014 14:49

Tak ten Videoton jsem měl doma.K tomu repro Radiotechnika S30B.
Asi nejlepší stereo za nejmenší peníze jaké jsem měl...
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod misakq 1. 9. 2014 17:36

Tak musím říct, že doma, s X-fi a normálním místností mě i s videotonem zvuk nadchl a pohltil :-) O víkendu ho zkusím vykuchat a vytáhnout mu výstup přímo bez těch konektorů a zapojit to Bi-wire- z toho vyplývá další hloupá otázka... Jak jsem psal, koupil jsem možná zbytečně tlustou 2-linnku 2,5mm... Nebude vadit, když druhej pár dokoupím 1,5mm, že?
misakq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rcph 1. 9. 2014 19:22

...to nevím, je potřeba vyzkoušet. Já mám bi-amp přes 2x 2x4mm :)
rcph
Junior

Další stránka