Onkyo TX-NR414 a propojení s PC

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod misakq 3. 9. 2014 07:24

Tak... a je to.
Ze zesilovače vytaženy výstupy přímo kabelem, dále rozdvojeno na bi-wire 2x 2,5mm + 2x 1,5mm dvloulika. Konec obvodů ukostřen. Nevypadá to moc profi, ale hraje to teď fakt moc pěkně :-)
http://misak-q.rajce.idnes.cz/Vsehochut#IMGP3355.jpg
Repro: Focal Electra 926
Zes: BVAudio PA300SSE + P1SE
DAC: Gustard A20H
misakq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod misakq 5. 9. 2014 10:51

Tak jsem zkoušel poslechnout BD koncer Within Temptation Black Symphony v prapodivné kombinaci... Přední sloupy přes Videoton a zbytek přes starou 5.1 Genius SWHF 6000... A rozhodně jsem dospěk k závěru, že takhle to nepůjde- reprodukce ze středového repro byla kvalitou prostě úplně někde jinde a dojem z Tannoy Mercury úpně pohřbila :-( Tak jsem sklopil uši a přepnul zvukovku do strerea. Takže jsem se přesvědčil, žte první co půjde se zesilovačem na pořadník je střední repro. Co jsem tak koukal na nabidky, tak hodně se mi líbí Dexoňácký http://www.dexon.cz/katalog/hifi-domaci ... stava.html
Ale... Teď nevím.. Má smysl koukat po něčem jiném než Tannoy Mercury VCi? Cytlivost má Dexon stejnou, tak by to možná jít mohlo. Co si o tom myslí zkušenější Hi-fi sti? :-)
misakq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 5. 9. 2014 23:59

A čím tě tak učaroval, vzhledem a parametrama? Co koupit raději repro do setu nebo si první něco poslechnout, než dát skoro 4000,- za hloupý center s nejistým výsledkem.
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod misakq 6. 9. 2014 15:45

Jojo, vzhledem i parametrama. A navíc Dexon jsem od studentských let měl tak nějako za vzor - ale měl jsem dost úzké obzory :-) Ale máš pravdu, že poslech by byl užitečný a repro do setu by samozřejmě minimálně lépe zapadlo designem...
Ale kde poslechnout? Myslel jsem že v PCE nic moc není, ale našel jsem toto:
http://www.studio-pce.wz.cz/index.htm
Kam do studia chodíte vy? Je to někdo z PCE a okolí, kdo by měl typ?

-- 6. 9. 2014 16:47 --

http://rejstrik.penize.cz/25993551-posl ... -likvidaci
hmm, tak tam asi už ne no :-(
misakq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rcph 6. 9. 2014 18:10

...uf kde chceš zjistit že si ten centr sedne s tvýma V4i, neblbni a kup si centr VCi od Tannoy, jde o charakteristiky a nastavení
Naposledy upravil rcph dne 7. 9. 2014 10:23, celkově upraveno 1
rcph
Junior

Odeslat příspěvekod misakq 6. 9. 2014 18:32

Přesně takhle výchovnou jednoznačnou odpověď jsem potřeboval, díky :-)
(no sarcasm :-D )
misakq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 8. 9. 2014 05:56

Na BiWire se vykašli a na silnější vodiče také - fakt to nemá cenu a už vůbec ne v takovémto případě, kdy by si se musel hrabat uvnitř. BiAmp za určitých okolností smysl mít může, ale také bych se za ním nehonil jak za svatým grálem.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod misakq 8. 9. 2014 08:54

Hrabat dovnitř jsem musel tka jako tak. Ty konektory, to je hrůza a navíc už byli dost ochozený a zoxidovaný. A když už jsme kupoval kabely, tak jsem je radši trochu předimenzoval, i když .. přiznávám, že 2,5mm jsem přehnal. Nic méně, časem koupím nějaký starší receiver a když bude rozumná nabídka, koupím nějaký 7.0 který bude ready tu bi-amp a pak ty kabely využiji.
Ale projevuje se mi doma jev, který znám teda asi ze všech akcí... Ale někde jsem četl, že by to mohlo být prohozenýma fázema (jsem si na 99,9% jist, že jsem je neprohodil) Jde o to, že v některých místech v místonosti to duní až nepříjemně, přitom jinde basy dost zanikají. Tak co, je to normální? :-)
misakq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 9. 9. 2014 15:08

To mohou v zásadě způsobovat dvě věci - buď si skutečně prohodil fáze, ale to si myslím že by sis všiml protože bys pozoroval velmi nepříjemný a neurčitý zvuk nejen na basech, ale v celém pásmu (prostě by ti nefungoval stereoefekt - ostatně zkus si jednu bednu přepólovat a uvidíš co se bude dít ve zbytku pásma) a nebo spíše druhá varianta a tou je vlastní chování místnosti. To je jev zcela normální byť nežádoucí proti kterému se snažíme bojovat vhodnými akustickými úpravami místnosti (zejména basové pasti a tlumení). To je ale dosti závažný problém. Ani ne tak technicky (tam lze vždy dosáhnout většího či menšího posunu pozitivním směrem) jako spíš v tom, že většina uživatelů argumentuje tím že nechce dělat z obýváku poslechovku a na tom to končí. Přitom je nikdo nenutí do poslechovky, ve většině případů nám nejde o dokonalost ale o rozumný a přiměřený kompromis a takový lze provést i zde je-li dobrá vůle.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod misakq 12. 9. 2014 12:08

Těmito úpravami místnosti dosáhnu pouze toho, že se omezí ony předuněné zóny, nebo se i zlepší intenzita basů v místech, kde zanikají?
Nic méně, zpět k jádru pudla a to receiver...
Na Hifi Bazaru, co mi byl zde doporučen se mi co se vybavení týče líbí tento kousek: ONKYO TX-SR608
Mají ho tam za 5 290,- a u mí vše, co bych potřeboval a to i do hodně budoucích úvah (zona 2+ Bi Ampl 5.0) Jen za ty peníze je to dost levné... Nevíte jak je na tom čistě jako Receiver? "Nepodkope" Mercury V4kám nohy?
misakq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod WeRn_Er 12. 9. 2014 13:22

Jako receiver v dané kategorii udělá dobrou službu. Jen u Onkya pozor na často problémové HDMI desky ... řeší to často i po vypršení záruky, ale nepříjemnosti a komplikace ... zvukově bývá v této cenovce hodně lidem na stereo příjemnější Yamaha (např. i můj případ), to je ale individuální a důležité je spojení s repro ... v tom ti těžko někdo pomůže, to si chce poslechnout ... jinak za tu cenu asi slušná koupě, tuším, že se prodával něco kolem 15K??

Edit: Aha, tak něco kolem 12K stával a už je to cca 4 roky starý model ... to je dost a ta cena asi odpovídá, možná by mohla být i nižší - AVR přeci jen cenu nedrží tolik ... pokud ti parametry vyhovuje a budeš moct ho zkusit i zvukově s tvými repro, je to na tobě ... nepodpora 4K apod. tě asi trápit myslím zatím nebude ... HDMI deska je u Onkya loterie ... :) životnost Onkyo bývá obecně nižší ... prohledej internet i na zkušenosti přímo s tímto modelem a uvidíš ...
WeRn_Er
Junior

Odeslat příspěvekod misakq 13. 9. 2014 08:39

No nevím no... Nepříjemnostem a komplikacím bych se samozřejmě rád vyhnul. A co toto http://www.pioneer.eu/eur/products/arch ... /page.html
Mám možnost ho pořídit za 8k, ale nějak nejsem schopen dohledat, co podporuje za HDMI. Potřboval bych, aby měl 1.4, proto, že mám 3D TV. Nebo je to jedno? Nevím co s tím obrazovým signálem AV dělá... skoro bych řekl že s ním nemusí dělat vůbec nic ne? Jen ho poslat dál...
misakq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 14. 9. 2014 10:27

http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... produktor/ tady máš pořádný centr k té tvé sestavě a za super peníz!
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod misakq 14. 9. 2014 10:56

Pěkný, díky. Ale bohužel to je úplně mimo barevně :-( Mám variantu tmavý ořech. Tohle by fakt nesedlo, navíc se stříbrnou krycí mřížkou.
Jinak už jsem nevydržel a objednal ten zes. Onkyo TX-SR608, tak snad bude vše fungovat tak jak má.
misakq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 15. 9. 2014 06:49

Tak snad tato řada není tolik poruchová, s reklamacemi Onkyo se roztrhl pytel. Ať nákup dopadne a jsi spokojený ;-) .
JohnyBuchar
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka