Onkyo TX-NR414 a propojení s PC

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod misakq 15. 9. 2014 09:29

Díky, snad jo :-)
A ještě teď zkoumám BD- přehrávače... Chápu správně, že je úplně jedno jaký BD- přehrávač si koupím, pokud jde o zvuk. Vzhledem k tomu, že dekodéry mám v AVR, tak BD přehrávač pouze posílá data do AVR a ten si je dekóduje na zvuk, tudíš BD p. bez dekodérů nemůže kvalitu zvuku zhoršit, je to tak?
Repro: Focal Electra 926
Zes: BVAudio PA300SSE + P1SE
DAC: Gustard A20H
misakq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sands1 15. 9. 2014 09:51

Ano presne tak, BD prehravac si kup podla toho, ake funkcie od neho pozadujes.
sands1
Poslední varování

Odeslat příspěvekod misakq 15. 9. 2014 14:27

A co když BD player dekodéry má? Dají se vypnout, aby to šlo přes dekodéry v AVR? (přepokládám, že AVR má lepší) Jinak co tak koukám, tak oni píšou na shopech že Dolby True HD atp, viz třeba tady http://www.alza.cz/sony-bdp-s4100-d516385.htm
Ale nevim, podle mě dekodéry nemá a píšou si tam co chtěj ne? To myslej asi v kombinaci s AVR, pač si nedovedu představit, k čemu by to bylo, kdyby se to připojilo přímo do TV. To by musel mít cinche pro každý kanál zvlášť, kdyby měl dekodér ne?
misakq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 15. 9. 2014 18:54

A kolik placek hodláš pouštět? Já tohle pořešil multimediálním centrem a připojeným externím diskem (nebo síťový NAS dle libosti). Navíc MMC má nastavení RAW = nedekóduj nic jen to pošli výstupem ven a AVR pak zpracuje příslušný signál díky svým obvodům. Od toho přehrávače bych moc nečekal, za 2000,- tolik funkcí a nesmyslů, musí být rád, že umí roztočit a číst blu-ray :D.
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod misakq 16. 9. 2014 12:07

Tak chtěl jsem si uvolňovat místo na HDD tím, že nějaký velký filmy bych si vypálil na BD a nemusel je pak pouštět z PC. Ale ještě nevím jak to přesně vyřeším. Právě nechci aby BDp nic kodoval. A teď teda nevím. HDMI přenáší pouze nekodovaný signál a dekódován je až na koncovím zařízení (TV= pouze stereo, AVR= dle jeho možností) ? Platí to takhle? Jako když player má výstup pouze HDMI, tak nemá dekodéry? Pokud má jako výstup 7.1 cinch, tak je to jasný :-)
misakq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 16. 9. 2014 13:10

Davas do kupy vystupy/kodovani cili 2 uplne ruzne veci.Kdyz do hdmi out posles 2.0 zvukovou stopu tak ti z nej poleze 2.0,tecka (pokud nezapnes cilene aby z 2.0 delal 7.1 zvuk).Dekodovani si nastavis na zarizeni kde poustis film,jak jsem psal u MMC mam RAW = posli nedekodovany signal dal do AVR. TV bude propojena pres AVR od toho se AVR propojuje se vsim ve smyslu,ze slouzi jako propojovaci prvek vsech zarizeni (TV,prehravace,herni konzole).Naopak TV miva optiku nebo hdmi s ARC cim posles zvuk z TV do tvych beden misto repracku u TV.Dost zcestne kupovat z duvodu mista na disku shitozni player za 2000,- kdyz za tuhle cenu mas xTB disk.Ale udelej si to podle sebe,dulezite je si patricne kroky/nakup opodstatnene zduvodnit,at nelatas chybejici funkce/propojeni nakupem dalsich a dalsich hracek,kdyz muzes mit vse sladene a funkcni ;-).
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod misakq 16. 9. 2014 13:25

Já si to právě chci vyjasnit :-)
takže po HDMI lze posílat jak dekodovaný zvuk, tak nekodovaný RAW jak píšeš. A jestli bude kodovat nebo ne, by mělo jít na zdrojovém zařízení nastavit.
Jojo, BDp ještě rozmyslím... Zatím to přes PC není problém.
misakq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 16. 9. 2014 14:37

Jak to ma ten bleeeeray:) netusim,ale ja si muzu na optice a hdmi vystupech zvolit raw/5.1/LPCM(linearni PCM).Cili celkove zapojeni schema mam MMC HDMI OUT->AVR HDMI IN,XBOX HDMI OUT-> AVR HDMI IN,AVR HDMI OUT->TV HDMI IN.Mam starsi plasmu cili zvuk z TV do kina beru TV OPTIKA OUT ARC->AVR OPTIKA IN:).
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod misakq 17. 9. 2014 19:27

Tak AVR zapojen.... a po dlouhém boji vše funguje. Jenom jeden velký detail ... zvuk je horší než se starým videotonem.. a vypadá to, že AVR je v tom nevině. Zvuk totiž nyní jede přes HDMI z grafiky, která ho koduje a oproti X-fi je to bída s nouzí. Otázka tedy zní: Víte někdo jak vypnout kodování zvukovky na HD 6950 ?
misakq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod WeRn_Er 18. 9. 2014 06:23

Tak se poohlédni po nějakém MMC, které umí rozpoznat AVR/dekodéry na straně přijímače, nebo i ručně nastavit a máš vyřešeno - buď sdílej po síti, nebo dej data na externí disk k MMC a na přímé propojení s PC se víš co ... to nikdy nebývá ideální varianta ... případně zvuk zapoj samostatně z optiky zvukovky (má-li jí) a obraz nech přes HDMI.
WeRn_Er
Junior

Odeslat příspěvekod misakq 18. 9. 2014 08:28

Jj, optiku to má, takže to je plán číslo jedna v tuhle chvíli, ale nemám kabel, tak musím sehnat. No a na kolik tak výjde MMC, který nestojí úplně za ho... Koukám, že jsou nějaký okolo 2k, ale nevim jestli to nebude to samé. Aby tam šlo vypnout kodování...
misakq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod WeRn_Er 18. 9. 2014 08:39

Najdi si zařízení, co by ti vyhovovala výbavou a pak hledej v manuálu či na internetu. Např. WD TV hračky to většinou umí - v nastavení HDMI je možnost buď auto, nebo ruční volba dekodérů, které má připojené zařízení - pak by měl WD TV posílat surová data ... najdeš ale jistě i spoustu jiných, WD TV asi bude vzhledem k profláknuté značce možná průměrný za tu cenu ... osobně mám už dlouho WD TV Live (v době koupě nic moc jiného ani nebylo) a nemohu si stěžovat, i testy integrovaných dekodérů dopadly až překvapivě dobře - zkus pohledat internet ... používal jsem bez AVR a nyní i připojené k AVR s ručním nastavením dekodérů, které AVR má ... tu na fóru je jiná sekce věnující se MMC, tak pohledej i tam ...
WeRn_Er
Junior

Odeslat příspěvekod misakq 20. 9. 2014 12:37

Tak stav je následující- koupil jsem optický kabel a přitáhl signá z X-fi s tím, že bez True HD apod prostě zatím vydržím :-)
Výsledek- zvuk stereo je už dobrý- ale teda klobouk dolů pře videotonem z roku 1990- onkyo TX SR608 má zvuk na podobné úrovni :-)
Ale mám velký problém s DD a DTS. Když se podívám do nastavení zvuku ve win, na SPDIF výstup X-finy, tak tam je záložka podporované formáte, kde je DD a DTS. Zašrtnu, pustím test- AVR se přepne do příslušného režimu a všehny kanály postupně zacinkají- OK. Ale když pustím film DD nebo DTS, tak se nic nestane, AVR detekuje stále jenom stereo a taky tak hraje. Když zapnu encodéry na SPIDF výstupu natvrdo, tak mi sice AVR neustále detekuje DD nebo DTS )podle toho který dekodér zapnu) ale bohužel systém nevydá hlásky :-( Co s tím? Už fakt nevím ... :-(
misakq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 23. 9. 2014 03:17

misakq píše:teda klobouk dolů pře videotonem z roku 1990- onkyo TX SR608 má zvuk na podobné úrovni :-)

Nerad ti kazím radost, ale to cos napsal nedokazuje, že je ten Videoton tak dobrý. Ve skutečnosti to dokazuje jak tě výrobci vodí za nos když pod tunou keců o nejmodernějších technologiích to v reálu nehraje lépe než takto starý, zcela obyčejný nic moc stroj, možná navíc po těch letech i v ne zcela nejlepším technickém stavu. Nicméně gratuluju k uspokojivému výsledku :)
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod rcph 23. 9. 2014 06:35

misakq: podívej se na konfiguraci repro pro jednotlivé režimy, je možné že měl předcházející majitel jen stereo a proto měl pro režim DD a DTS přiřazeno "2ch source". Tato volba je v "Listening preset mode", v manuálu je to dobře popsáno (mám sice 616-tku, ale mělo by to být podobné). Případně ho zresetuj do továrního nastavení a mělo by to být ok.
rcph
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka