Onkyo TX-NR414 a propojení s PC

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod misakq 23. 9. 2014 12:04

Radost mi nekazíš, je mi jasné, že se to dá říct i na opak.. Že Onkyo je stejně nevalitní jako Videoton (mimochodem Videoton koupil licenci na tento zes. od japonského výrobce Akai, takže je to v podstatě Japonec s německými součástkami Siemens-převážne kondenzátory). Ale co mohu ještě dodat, tak je ten fakt, že TX-SR608 hraje stejně až po zapnutí dynameckáho EQ a EQ nastaveno na Audyssey. Bez těchto úprav (nemám rád korekce, raši nechávám hudbu tak je nahraná) je zvuk příšerně plochý a jakoby osekaný na okrajích freq. char. Buď mám vadnej kus, nebo je to dakt pleva. Nic méně s těmito wifikundacemi se mi zvuk kupodivu líbí.

-- 23. 9. 2014 13:17 --

rcph: Jak jsem psal...Právě, že AVR to podle mě způsobovat nemůže. Proto, že když zapnu v PC test zvuku DTS (ovládací panely> HW a zvuk > zvuk > X-fi SPDIF > podporované formáty > DTS/Dolby Digital > test) a přitom sleduji na zesilovači pomocí OSD menu - Audio (HOME) > info > audio. Tak vidím: zdroj signálu - 2ch stereo, jakmile spustím test, AVR cvakne a zroj signálu se zmení na DTS 5.1 a všechny bedny postupně zacinkají. Po zkončení testu se zroj signálu změní opět na stereo. Když pustím film s DTS zvukem, tak zvukovka dál produkuje zvuk pouze stereo (dle infa v AVR)
Ještě můžu v ovládácím panelu zvukovky zapnout DTS encoding na tvrdo. Pak ovšem nejdou žádný zvuky :-(
Nic méně, restart do defaultu provést můžu, ale moc se mi nechce vše nastavovat znova...
Naposledy upravil misakq dne 23. 9. 2014 14:22, celkově upraveno 1
Repro: Focal Electra 926
Zes: BVAudio PA300SSE + P1SE
DAC: Gustard A20H
misakq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rcph 23. 9. 2014 12:59

...ahááá já to blbě pochopil, myslel jsem že je problém v AVR
rcph
Junior

Odeslat příspěvekod ThalesX 24. 9. 2014 03:11

misakq píše:Ale co mohu ještě dodat, tak je ten fakt, že TX-SR608 hraje stejně až po zapnutí dynameckáho EQ a EQ nastaveno na Audyssey. Bez těchto úprav (nemám rád korekce, raši nechávám hudbu tak je nahraná) je zvuk příšerně plochý a jakoby osekaný na okrajích freq. char. Buď mám vadnej kus, nebo je to dakt pleva. Nic méně s těmito wifikundacemi se mi zvuk kupodivu líbí.

Velmi pravděpodobně to není vadným kusem. Je to dané dvama faktory: jednak jsou to vlastnosti toho zesilovače, ale hlavně tím že ten starý zesilovač má velmi pravděpodobně fyziologickou regulaci hlasitosti a ten nový ne. Když jí nemá tak se to musí dohánět různými druhy ekvalizace, což dává výrobci příležitost ti pod rouškou něčeho nového podsunout vlastně náhražku něčeho, co fungovalo dobře (dost často i lépe) již velmi dávno. Už se to tu na fóru rozebíralo před časem, ale někteří jedinci nepochopili princip takže těžko hodnotit tu diskusi vcelku jako přínosnou. Já mám za sebe jasno - fyziologickou regulaci hlasitosti chci a na kvalitu jejího provedení jsem náročný.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod misakq 26. 9. 2014 13:58

To mě nenapadlo.... Tak to schválně zkusím doma najít knížku od toho videotonu a snad tam vyčtu, jestli fyziologockou regulaci má.
Zajímavá myšlenka ;-)
misakq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 27. 9. 2014 05:12

Někdy to tam najdeš i pod položkou "loudness". jenže pod tou položkou se může často skrývat nejen rozumně navržený způsob regulace hlasitosti, ale někdy prostě i nějaký jiný druh statické ekvalizace. Může to být matoucí. A někdy o tom v manuálu není ani zmínka :) Dá se to ale vyčíst ze schematu, který je součástí servisního manu8lu. Třeba kdybys uvedl přesný model...
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod misakq 27. 9. 2014 06:08

Je to tento typ... (uváděl jsem to někde na začátku diskuze ;-) )
http://audiotechnika.blog.cz/1201/videoton-ra6386-s
Schéma tu někde mám, ale ačkoli mám trochu představu o zapojení něčeho takového, nejsem si jistý, zda bych to dokázal 100% poznat. Na netu se ale najít dá, tak kdyby se Ti chtělo .. :-)
misakq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 28. 9. 2014 05:11

Koukal jsem se do servisní dokumentace. Uvedený stroj má fyziologickou regulaci hlasitosti/loudness. Jednoduše udělanou (jsou i stroje s podstatně propracovanějším průběhem), ale má.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Denkez 28. 9. 2014 09:17

misaq: Uvedený receiver Videoton má korekční obvody, balance a hlasitost vč. nevypínatelného loudness řešený obvody TDA1074. Nediv se pak, že se ti jeví zvukově lepší v porovnání se zesilovačem v režimu Direct nebo Pure audio, tj. s rovným průběhem.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod misakq 2. 10. 2014 15:06

Tak to pak vše vysvětluje :-)
Nic méně, přišel jsem na řešení jednoho z hlavních problémů co jsem tu psal:
Zvukovka na grafice nekvalitně dekoduje prostorové zvukové formáty a nemohl jsem přijít na to, jak ji donutit posílat nedekodovaný zvuk, aby si ho AVR detekoval a dekodoval. A po optice mi šlo jen stereo.
Hledal jsem v nastavení přehrávače, ale marně. Později jsem se úplně kuli něčemu jinému hrabal v nastavení kodeku FFDshow Audio decoder (používám K-lite mega codec pack) a ejhle. V kolonce output se nachází pole Pass trough, kde stačí zaškrtat požadované formáty, které nechá procházet přímo bez kodování po HDMI/SPDIF. A poprvé po 14 dnech co AVR mám, jsem slyšel ono cvaknutí a rozsvítilo se na mě Dolby True HD :-) A zní to teda lépe než přes dekodéry na grafice :-)
misakq
Mírně pokročilý

Předchozí stránka