Onkyo 509 vs HK AVR 255

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod calvera.jarda 9. 9. 2014 14:42

Zdravím, vyměnil jsem reciver Onkyo 509 za Harman Kardon 255 k mému setu repro na kino HKTS 30 (5.1) po výměně reciveru se mě zdá, že to hraje naopak hůře, než lépe. Nastavením (kalibrací) se mě to vylepšit nepodařilo. Celkově mě reciver připadá slabší, ač by papírově neměl být (i hlasitost musím vytočit napč. na 70/100 u Onkya sem jí měl určitě puštěnou méně. Netuší někdo kde by mohl být problém?
calvera.jarda
Junior

Odeslat příspěvekod WeRn_Er 9. 9. 2014 15:23

Zkontroluj nastavení správné impedance pro repro atd. Ono ty repro nejsou žádný zázrak řekl bych (a je tedy možné, že zklamání způsobuje právě neschopnost repro zprostředkovat ten případný posun u AVR) ... a jinak nevím, zda hledat chybu ... ne nadarmo se říká, než si něco z Hifi koupíš, dojdi si to někam poslechnout ... především kombinaci repro + zesilovač/AVR apod. Každý máme jiný vkus a každému se líbí něco jiného - pak se ti něco papírově či i odborně slabšího či horšího může líbit klidně víc - je to velmi individuální záležitost ... je třeba nezapomínat, že je to v podstatě, pokud se nepletu, naprostý lowend a vstupní model AVR od HK ... možná ses měl poohlédnout jinde, kde jsou i za nižší peníze zajímavý kousky a možná bys byl šťastnější (Denon, Pioneer, Yamaha - seřazeno abecedně - osobně se mi nejvíce zamlouvá Yamaha - u srovnatelných zařízeních - je to ale opravdu hodně individuální). Chce to ale opravdu vždy někde zkusit poslechnout, než koupíš, abys nedopadl právě takto - zklamaně - kor když už máš něco naposlouchaného ... u první sestavy je to téměř bych řekl i fuk, tam bude spokojených 99,9% z nás :) i přesto jsem si šel před výběrem poslechnout a porovnat a nelituji ... o to víc jsem spokojen, pže vím, že jsem si vybral co se mi nejvíc v dané ceně líbilo :) ...

Edit: Ty repro ale opravdu IMHO nějaký posun AVR nemůžou být schopny reprodukovat ... poohlédni se po něčem "normálnějším", než po podobném setu a možná pak můžeš srovnávat a poznáš třeba i posun ... zkoušej ale ideálně se zařízením, s kterým budeš repro provozovat a až pak kupuj ...
WeRn_Er
Junior

Odeslat příspěvekod calvera.jarda 9. 9. 2014 15:39

Díky, no... tak teď řeším dilema co měnit, zda reciver nebo repro, přemejšlím koupit dopředu nějaký bazarový sloupy/regály? a zbytek nechat. Příp pustit všechno (celé 5.1), ale pak bych musel předpokládám, hledat jen sloupy vzhledem k tomu že budu bez sw. Tzn. reciver si nechat, a hledat k němu repro. Je u něj možnost, připojit předzesilovač, ten bych mohl příp. ke sloupům dokoupit.
tzn. varianty
a) nechat reciver - vyměnit předky za bazar sloupy nebo regály
b) nechat reciver - přejít na 2.0 se sloupama
c) měnit reciver - nechat repro - asi blbost

Ted otázka, jaký bazarový repro se můžou hodit, když se podívám na hifibazar cca do 10tis, tam toho je hromada, na co se u výběru repro soustředit?
calvera.jarda
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 9. 9. 2014 16:22

Tak ten HK je sice papírově výkonnější, ale jen o trochu - cca 45W vs 65W - a to je v praxi opravdu malý rozdíl.
Pak je taky třeba mít na paměti, že subjektivní hlasitost a reálný výkon odevzdávaný na repro jsou dvě odlišné věci.

Při svém rozhodování co se sestavou dál si jako úplně první polož otázku, čeho chceš dosáhnout a co je pro tebe důležité. Je to 5.1 na filmy a tím, že chceš, aby to hlavně pořádně dunělo? Nebo na druhé straně škály možností, je to čisté stereo, kde ti jde především o věrné přenesení zvuku nástrojů?

BTW, od 1,5 kg vážících plastových hraček bych nečekal žádný zvuk....
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod calvera.jarda 9. 9. 2014 16:27

Diky, no zni to smutne, ale hlavne na filmy takze aby to dunelo, ale nemusi to byt 5.1, tzn abych se trochu zvukove nekam pohnul...
calvera.jarda
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 9. 9. 2014 16:59

No, asi bych poradil vyměnit receiver i repro.
Receiver bych koupil nějaký poctivý bazarový, něco jako http://www.hifibazar.cz/detail.asp?id=2395.

A repro jakbysmet, např.
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... alt-816-s/
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... udiophile/
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod calvera.jarda 9. 9. 2014 18:02

Ok, díky, pokud z fin. důvodů budu měnit první jednu věc - tedy repro, na co se u něj soustředit při výběru? Předpokládám, že pokud dokoupím alespoň to repro pro začátek, bude to zvukově znát...
Příp. není lepší k stávajícímu reciveru dokoupit koncový zesilovač?
calvera.jarda
Junior

Odeslat příspěvekod sands1 9. 9. 2014 18:37

Kúp repro, dokupovat zosik k tomu AVR kvôli kvalite zvuku nemá význam
sands1
Poslední varování

Odeslat příspěvekod calvera.jarda 9. 9. 2014 18:46

u čeho se tedy při výběru repro opravdu většina filmy soustředit?
calvera.jarda
Junior

Odeslat příspěvekod ...drát 9. 9. 2014 18:53

zaujímal by ma max. príkon oboch receiverov (vzadu na štítku)
...drát
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod calvera.jarda 9. 9. 2014 19:03

HK 255 - 390w Onyko nevím, už nemám.
calvera.jarda
Junior

Odeslat příspěvekod ThalesX 9. 9. 2014 19:23

To máme cca 40W při současném vybuzení všech kanálů.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod calvera.jarda 9. 9. 2014 19:31

no nejvíc by mě pomohla rada, kup si 2.0 repro, aby ti to basovalo u filmů koukej na tenhle a tenhle parametr, a časem si kup novej reciver s takovými parametry a bude ti repro hrát ještě líp určitě. Jsem ochotnej opustit 5.1 za podmínky, že to bude hrát alespon jako toto co mám ted. Prostor zvuk nepotřebuji ke štěstí jsem zjistil.
calvera.jarda
Junior

Odeslat příspěvekod ...drát 9. 9. 2014 21:04

to Onkyo má 410 W čiže zrejme aj o chlp väčší výkon
...drát
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod WeRn_Er 10. 9. 2014 07:18

Pokud na to máš prostor a chceš sloupy, tak kup sloupy, klidně zatím samostatně pro 2+0 a myslím, že zvukově pochopíš a budeš šťastný - u hudby určitě, u filmů věřím že i taky - záleží jak moc si zakládáš na prostorovém zvuku a na bezmezném dunění oproti reálnému zvuku a prokreslení ...

Onkyo bývá na stereo dost slabé, takže tou cestou bych nešel, bazarové Onkyo bych asi úplně vynechal, mají nejčastější problémy s HDMI deskami atd. Takže pokud receiver jinak vyhovuje a už nejde vrátit/vyměnit, řeš repro dle fin. možností, případně zatím 2+0, surroundy a center dokoupit můžeš kdykoliv ...

Pokud zůstaneš jen u sterea a neřešíš různé dekodéry atd. (záleží z čeho přehráváš a zda budeš třeba i v budoucnu řešit prostorový zvuk), můžeš časem koupit jen stereo zesilovač i kolem 10K a budeš zvukově u sterea spokojenější než s tím HK teď asi ... pokud máš pro receiver užití a víš, že chceš receiver i kdyby ne jen kvůli prostorovému zvuku, pak mě osobně zní ve stereu nejlépe AVR od Yamahy (v základních řadách do 30K, výše jsem nijak zásadně neporovnával, tam jsem už nehledal), ale to je individuální a záleží také na kombinaci repro + zesilovač/receiver - ovšem pro fajnšmejkry u AVR kvalitní stereo neexistuje, nebo začíná na částkách x10 (oproti těmto základům):) pro lajka myslím v poho i něco jako RX-V775 (nyní výprodej 11,5K) - já koupil a jsem spokojený, ale první sestava a žádný audiofil, který má naposloucháno tisíce hodin kvalitní sestavy ...

Pokud chceš měnit i receiver, tak zas pozor na výběr repro - aby se ti to pak zas nelíbilo s tím, co bys koupil do budoucna ... jinak nejslabší článek je teď u tebe na 100% repro ... takže asi tak ...
WeRn_Er
Junior

Další stránka