Osobně jsem šel cestou AVR (Yamaha RX-V775 za výprodejových 11,5K myslím skvělý kup -
http://www.luxusni-elektronika.cz/zbozi ... ha-rx-v775) a prozatím 2+0 (tam dle možností a místnosti - je přeci jen rozdíl, zda hledáš bedny do poslechovky a chceš aby vynikly, nebo do obývacího rodinného pokoje a chceš je spíše příjemně sladit/schovat). Osobně jsem hledal něco do obývacího pokoje s menšími rozměry, ale slušným zvukem v dané ceně - a vybral jsem Dynavoice DF5 a nelituji ... pokud máš prostoru víc jak 30m, pak už budou lepší min. DF6 nebo jiné trochu mohutnějších rozměrů ... ty DF5 jsou tak do těch 30m, pak už by to nemusely moc zvládat ... osobně mám filmy hudba tak 50/50 ... nejsem ale žádný velký příznivec prostorového zvuku a nepotřebuji ani i filmů zadní efekty apod. - raději jsem šel cestou fajn předních repro pro obecně dobrý zvuk a univerzálnější použití s tím, že pokud mi bude prostor z nějakého důvodu chybět, dokoupit efektovky a střed je to nejjednodušší, co mohu udělat

... subwoofer je opět dost o preferencích - osobně nemusím jen dunivé zvuky, nepotřebuji klepající se skleničky atd. ... pokud je to do rodinného domu bez společné zdi se sousedy a kupující je příznivce dunivého zvuku, pak proč ne, do bytů či řadovek mi to přijde zbytečný problém a nepříjemnost i vůči sousedům (pokud si budeš chtít subwoofer opravdu užít, bude to narážet na rušení svého okolí ... hlavně slušné sloupy zahrají basy myslím více než dostatečně, případné korekce na AVR ti dopomohou). Tedy osobně jsem zastáncem jít cestou AVR ale pouze přední sloupy (pokud člověk neví co chce). AVR ti dá možnost rozšířit a kdykoliv dokoupit další repro, pokud z nějakého důvodu kupující zjistí, že by přeci jen ten prostor chtěl ... nebo si také ověří, že i slušné stereo sloupy zahrají relativně dobře i prostor a není třeba obývací pokoj přeplňovat kabely a repro ... poslechovka je opět něco jiného ... a vždy lepší koupit kvalitnější 2+0, než za podobné peníze 5+0 - ten rozdíl musí být pak někde prostě většinou slyšet (hlavně u hudby, prokreslení prostoru, rozlišení nástrojů atd.) ...