od WeRn_Er 15. 1. 2015 09:41
Já zas porovnával Denon X2000, X3000 a Yamahu RX-V775 a Yamaha mi byla zvukově bližší - právě především ve stereu, které Denon podle mě u svých AVR neumí zahrát tak, abych to byl schopen akceptovat a koupit ... to je prostě tím, že je zvuk velmi individuální záležitost ... takže si to dojdi poslechnout a vybírej dle svého pocitu a ne dle doporučení či posvěcení ... parametry srovnáš i na papíře, případně se zeptej na fóru atd., na fóru se případně zeptej na často vhodné kombinace AVR + repro, které se většinou osvědčí větší, masovější skupině posluchačů - zvyšuje se pravděpodobnost, že i tobě daná kombinace může sednout ... ovšem jistota to není a ty můžeš být z podobné kombinace nešťastný ...
Jinak jsem Denon poslouchal hlavně s B&W - ty repro musím pochválit, Denon a jeho přednes ve stereu už tak moc ne ... místo B&W jsem nakonec koupil o polovinu i více levnější DynaVoice DF5 a nelituji - B&W jsou za tu cenu předražené, ale stále kvalitní repro ... Doporučil bych ale spíše 685 (pokud regálovky, oproti 686 výrazný posun - alespoň pro mě) nebo spíše 684 či 683 (sloupy - osobně mám sloupy raději i vzhledově, ale i zvukově prostě ten prostor jako sloupy regálovky nemají - každopádně jako regálovky jsou B&W 685 jedny z velmi dobrých za danou cenu).