Jak z Win7 poslat FLAC na AVR Denon

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Heartwork 2. 2. 2015 22:08

Máte prosím někdo řešení, jak z Windows 7 poslat hudbu ve formátu FLAC, na AVR podporující přehrávání FLACu, v mém případě tedy konkrétně Denon AVR-X4000?

Najde se nějaké řešení, jak toho dosáhnout?
Ideálně něco na způsob přehrávání mp3 pomocí kontextového menu, které u mp3 používám - pravá myš / přehrát v zařízení / Denon AVR-X4000 / zapne se AVRko a už to hraje. :-))

Obrázek
Heartwork
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 3. 2. 2015 00:49

Nejdřív musíš nakonfigurovat to kontextový menu a ke každýmu formátu nadefinovat buď výchozí přehrávač/otvírák, nebo výchozí zařízení. Dostaneš se tam přes Ovládací Panely - Výchozí zařízení.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod WeRn_Er 3. 2. 2015 11:01

Přidat podporu pro FLAC - hledej Windows DLNA FLAC - najdeš.
WeRn_Er
Junior

Odeslat příspěvekod Heartwork 3. 2. 2015 17:38

Díky kluci, vím, že to se mnou myslíte dobře. :-))

Snad jsem tě pochopil dobře, ale podporu pro FLAC do Windows, myslím přidávat nemusím.
Na PC mi FLAC jde normálně přehrát a dá se prostřednictvím WMP poslat i na ten Denon:

a. přehrát celá složka:
Obrázek

b. přehrát jednotlivé skladby:
Obrázek

Šlo mě opravdu spíše o to, abych nemusel otvírat Windows Media Player, ale mohl si v kontextové nabídce (pravá myš) zvolit přehrání FLACu v AVR Denon, tak jako to funguje z průzkumníka s mp3:
Obrázek
(viz. popis v prvním příspěvku).

To se pak otevře rovnou přehrávač a už to zpívá. :tleskani
Obrázek

Bližší by mi bylo, zprovoznit to, co popisuje EKKAR: "nakonfigurovat to kontextový menu a ke každýmu formátu nadefinovat buď výchozí přehrávač/otvírák, nebo výchozí zařízení", jenže jak to dostat do kontextového menu opravdu nevím a nevím ani, kde k FLACu nadefinovat výchozí zařízení (v mém případě Denon), to je pro mě španělská vesnice a nikde jsem takovou volbu nenašel.

Nějaká cesta zřejmě bude, když může to kontextové menu nabízet možnost "přehrát v zařízení / Denon AVR-X4000" u mp3, nevím proč, by to nemohlo tutéž možnost nabízet u FLACu?!

Mezi námi, netrvám na posílání FLACu do AVRka pomocí WMP..., pokud existuje možnost, jak to z PC dostat do AVR jiným přehrávačem (ovšem včetně toho, že si přehrávač to AVRko sám vzbudí), např. foobar2000, tak sem s tím. :-))

Jinak mi na PC běží i Serviio media server a Asset UPnP DLNA + je muzika ještě na NASu, takže nemám problém z jakéhokoli místa v domácnosti, pustit muziku (včetně FLAC) pomocí mobilního telefonu:
Obrázek

Případně zvednout zadek a vrazit do AVR flashku (to už je "trošku" diskomfort), ale teď mi jde primárně pouze o to posílání FLACu z PC do Denon AVR.

Všem, kteří mají k tématu co napsat, předem díky!
Heartwork
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 3. 2. 2015 18:15

Když klikneš na nabídku START, tak tam najdeš řádek "VÝCHOZÍ PROGRAMY". A po rozkliknutí tam je "NASTAVIT PŘIDRUŽENÍ", tím se ke každý příponě nastaví přednostní "otvírák" pod kterým se bude po dvojkliku spouštět. A když použiješ třeba "čisticí" prográmek CCleaner, tak ten má v utilizační části i možnost nastavení, co všecko se objeví právě po kliku pravým myšítkem na roletce kontextovýho menu - minimálně bych se mrknul, jestli tam není zakázaná možnost "Poslat na zařízení DENON atd"...

Případný další nejasnosti doporučím řešit o dvě fóra vedle na Živě.cz, kam se slejzají spíš vyznavači PC (oni zase pro rady ohledně audia a videa často zavítají sem).
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Heartwork 3. 2. 2015 18:56

EKKAR píše:Když klikneš na nabídku START, tak tam najdeš řádek "VÝCHOZÍ PROGRAMY". A po rozkliknutí tam je "NASTAVIT PŘIDRUŽENÍ", tím se ke každý příponě nastaví přednostní "otvírák" pod kterým se bude po dvojkliku spouštět.

Jasný, tohle vím, ale žádná možnost, jak tam nastavit pro hudební soubory (natož FLAC) prioritní přehrávání přístrojem Denon AVR-X4000, v těchto "končinách" zkrátka není. :-))

Asi nechám tak, už jsem tomu věnoval dost času a možnost, jak poslat FLAC z PC do Denonu, tam mám i když je trošku krkolomnější.

Pravděpodobně ta možnost v kontextové nabídce chybí opravdu kvůli absenci nativní podpory FLACu ve WMP..., i když je tam tato podpora posléze přidána, do kontextové nabídky (pravá myš nad FLACem), se už možnost přehrání tohoto formátu Denonem, sama nepřidá. :/

Třeba se k tomu časem vrátím - nerad prohrávám. Zatím díky.
Heartwork
Junior