Díky kluci, vím, že to se mnou myslíte dobře.
Snad jsem tě pochopil dobře, ale podporu pro FLAC do Windows, myslím přidávat nemusím.
Na PC mi FLAC jde normálně přehrát a dá se prostřednictvím WMP poslat i na ten Denon:
a. přehrát celá složka:

b. přehrát jednotlivé skladby:

Šlo mě opravdu spíše o to, abych nemusel otvírat Windows Media Player, ale mohl si v kontextové nabídce (pravá myš) zvolit přehrání FLACu v AVR Denon, tak jako to funguje z průzkumníka s mp3:

(viz. popis v prvním příspěvku).
To se pak otevře rovnou přehrávač a už to zpívá.

Bližší by mi bylo, zprovoznit to, co popisuje EKKAR: "
nakonfigurovat to kontextový menu a ke každýmu formátu nadefinovat buď výchozí přehrávač/otvírák, nebo výchozí zařízení", jenže jak to dostat do kontextového menu opravdu nevím a nevím ani, kde k FLACu nadefinovat výchozí zařízení (v mém případě Denon), to je pro mě španělská vesnice a nikde jsem takovou volbu nenašel.
Nějaká cesta zřejmě bude, když může to kontextové menu nabízet možnost "přehrát v zařízení / Denon AVR-X4000" u mp3, nevím proč, by to nemohlo tutéž možnost nabízet u FLACu?!
Mezi námi, netrvám na posílání FLACu do AVRka pomocí WMP..., pokud existuje možnost, jak to z PC dostat do AVR jiným přehrávačem (ovšem včetně toho, že si přehrávač to AVRko sám vzbudí), např. foobar2000, tak sem s tím.
Jinak mi na PC běží i Serviio media server a Asset UPnP DLNA + je muzika ještě na NASu, takže nemám problém z jakéhokoli místa v domácnosti, pustit muziku (včetně FLAC) pomocí mobilního telefonu:

Případně zvednout zadek a vrazit do AVR flashku (to už je "trošku" diskomfort), ale teď mi jde primárně pouze o to posílání FLACu z PC do Denon AVR.
Všem, kteří mají k tématu co napsat, předem díky!