Harman Kardon nebo Denon či Pioneer

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod PatrikM 5. 10. 2015 21:26

koukám po dlouhé době s životem vedle Harman Kardon AVR 130 po něčem co bude mít HDMI ARC, internet rádio a možnost přehrávání hudby ze síťového disku NAS
Zapojení 5.1
přední repro mám Canton Fonum 250, centr Canton AV500, zadní kostky od Quadral TSA 180, aktivní SW Jamo J10, místnost pouze 18m2 v paneláku.
Výkon tedy opravdu není důležitý a naprosto každý AVR bude pro mé sousedy předimenzován :-) spíše jde o kvalitu zvuku a funkce i když není vždycky více zrovna lépe.
mezi mé kandidáty se dostaly recievery Harman Kardon AVR 161 cca 370 euro a v Německu za výbornou cenu Denon AVR X 3100 za cca 460 euro
oba se pohybují na hranici mezi 350-500 euro a upřímně rád bych se nedostal nad těch 500 Euro alespoň ne zásadně, rád bych vyměnil časem i Canton Fonum za něco většího sloupového nejspíš ale zůstanu věrný Catonu který poslouchám již velkou řadu let a jsem se zvukem opravdu moc spokojen.
k věci....poznatky díky kterým váhám co vybrat.
s mým HK 130 jsem velice spokojen a po 10 letech vypadá pořád nádherně a hraje opravdu velmi dobře....
Měl jsem doma možnost vyzkoušet pár dní nové Onkyo 535 a upřímně to byl šok, zvuk tragický a funkce až moc vtíravé, pustíte internetové rádio a ono si pustí TV, pokud vypnete TV vypne i reciever a to vždy, no ale když zapnu TV chci zapnout reciever proto chci reciever s HDMI ARC, ovšem u Onkya to pojali tak že síťové služby se budou primárně zobrazovat na TV bez možnosti nastavení, spolu s verdiktem za zvuk zkráceně vyhozené peníze.
Pak jsem měl možnost mít doma pár dní HK 151 a tam byla situace podstatně jiná, bohužel proti hovoří že nemá HDMI 2.0 a i nová verze s označením S na konci má pouze HDMI 1.4, zvukově hodně podobné mému AVR 130 a síťové funkce nezapínají primárně obrazovku. pokud ale zapnu TV tak se reciever zapne, škoda dále že nemá podporu pro FLAC a trochu mě děsí kvalita uvnitř obalu když vezmu že váží pouze 4,5 Kg, ostatně proto píšu sem jelikož po mém testování je kandidát č. 1 právě model HK s označením AVR 161 i přes své mouchy a čmeláky které má bych nerad od Denonu zažil takové šílenosti jako od Onkyo 535.
Možná podotknu proč řeším HDMI 2.0 mám 4K TV s HDMI 2.0 a již brzo může být HDMI verze 2.0 potřebná, například nové satelitní recievery se 4K a přehrávače které si poradí s opravdovým 4K rozlišením...
Pokukoval jsem i na ostatní výrobce ale nějak mě zůstali právě tyto 2 recievery, pokud má někdo tip nebo radu budu za ni rád.
pro upřesnění připojuji k AVR i CD Pioneer PD 10, a Gramo Reloop RP-6000 MK6 s přenoskou Ortofon.
Máte někdo obdobný model od Denonu? pokud ano rád získám co nejvíce informací.
Díky všem těm kteří umí poradit a prosím zdržte se odpovědí že stereo je nejvíc, ARC nepotřebuji nebo že pod 60t to hraje stejně, v Plzni jsme měli dříve minimálně 3 audiostudia dnes tu není NIC
Naposledy upravil PatrikM dne 6. 10. 2015 16:43, celkově upraveno 1
PatrikM
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petulda 5. 10. 2015 21:49

Treba Marantz SR-6008 z www.hifibazar.cz.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Leony5 5. 10. 2015 21:57

Počkej si na nove modely 2016.
Leony5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikM 6. 10. 2015 16:44

po všemožném co se dá přečíst jsem začal přemýšlet i o modelu Pioneer VSX 930 - znáte někdo nebo máte??
PatrikM
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 6. 10. 2015 17:26

Normalni prumerne AVR s plno funkcema. Zvuk bude odpovidat cene.
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikM 6. 10. 2015 21:32

a ve srovnání těchto 3 kousků??
PatrikM
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Denkez 6. 10. 2015 21:46

Co myslíš, existuje někdo, kdo slyšel všechny tvé 3 favority na tvých bednách?
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikM 6. 10. 2015 21:57

určitě neslyšel, ale možná někdo dokáže říct který z těchto 3 AVR by byla ideální volba, přední bedny chci kupovat do 1/2 roku jiné ty Cantony mam doma fakt dlouho a uplatním je jinde...

Je mi jasný že při srovnání parametrů co umí vyhrává Pioneer ale zvuk??
PatrikM
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 7. 10. 2015 06:52

Často býval doporučován právě Denon ke Canton a já jsem s Denonem spokojený, mám vyšší řadu a starší model r.08. Kamarád má Pincka v cenovce kolem 10k a celkem ok, jen to ve stereu nepředvádí žádný extra požitek. Za mě jít do bazaru se zárukou :potichu a dostaneš se hravě k modelům o příčku výše co se týče zvuku i výbavy.
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikM 7. 10. 2015 21:47

nechtít DLNA, ARC a FLAC podporu tak jdu do nějakého HK, ale trochu je problém že i dnes nové recievery všechno tohle neumí takže bazar tak trochu vynechávám právě z důvodu těch funkcí.....kdybych je nechtěl tak můj HK hraje opravdu pěkně a jeho cena je dnes na hranici 3000 kč prodejnosti :roll:

i když jsem si to nikdy nemyslel začínám pokukovat po té VSX 930 v německu za 540 euro v Saturnu a asi to HK 161 přehraje ve všech směrech má snad vše co může a bezvýznamné plus že by člověk mohl zkusit i ten atmos jak jim to maká, ale pochybuju....

u Denonů jsem dost pročet že jim chybí rázntnost a například to byl problém i Onkyo co sem měl doma na zkoušku, žádné basy spíš jen řev, skřípot a dunění SW :-) trochu přeháním ale fakt mě to přišlo tragikomický

mít možnost je tak slyšet všechny 3 vedle sebe u mě doma....
PatrikM
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 8. 10. 2015 08:17

http://hifibazar.cz/detail.asp?id=2388 tenhle kousek zadupe nejakeho Pincka do zeme. Nevim, kde jsi slysel takove nazory na Denon, ale je to SILNE subjektivni hodnoceni. Od klavesnice to bude stejen co by kdyby, cili budto objednas a vratis do 14ti dni nebo vemes na hlucho. Btw. asi to takova parada nebyla ten tvuj HK, kdyz ho prehral zakladni Pincek :potichu.
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikM 8. 10. 2015 19:33

já jsem žádného Pioneera neslyšel, nevim co od něj čekat....

ano napadlo mě ho vzít a když se nebude zamlouvat tak ho vrátit ve 14 dnech.

o těch Denonech jsem četl jen z recenzí, že jim chybí trochu basy....vytýkaj to i modelu 4000.

To že něco dostane cenu EISA pro mě má nulovou hodnotu. Koupil jsem gramfon PRO JECT ESSENTIAL s nálepkou EISA a upřímě větší klump jsem vživotě neviděl, nechápu podle čeho dostal cenu EISA?? takže moc dobře vím, že né všechny testy jsou psány tak jak by měli.

To tu není nikdo kdo by slyšel HK 151 nebo 161 vs Pioneer 924, 830, 930??
PatrikM
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 8. 10. 2015 23:12

Tak EISA nevěříš, ale nějaké recenzi, že Denon nemá basy ano? A co to je, že nemá basy, není to náhodou tak, že jiná AVR basy zvýrazňují? Odpověď si člověk udělá sám a ty jsi nejspíš rozhodnutý tak vem Pincka :oboze.
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikM 9. 10. 2015 00:02

Psal jsem, že po tom co jsem slyšel doma ONKYO 535 ve srovnání s mým letitým HK 130 sem byl dost zlamanej. Pak jsem tu měl nejlevnější model HK 151 a oproti tomu Onkyu o několik tříd jinde. Zvuk prkticky identickej jako mám teď s HK 130. Pro Pioneera rozhodnutej nejsem, pokud bych ho bral tak ho rozhodně musim doma vyzkoušet a pokud by přesvědčil tak proč ne..zatím kandidát č. 1 je HK 161

Pokud by někdo napsal že slyšel HK161, Pioner VSX od 8 výš nebo denon od 3100 výš a jednoznačně je lepší to tak proč nezkusit..ale doslovně Denon AVR 4200 kupovat rozhoně nebudu, protože to už je trochu mimo cenu.....Na slepo koupit můžu, ale rozhodně s možností ho vrátit..v dnešní době najít vyhovující výrobek je prostě umění..TV jsem měnil 4 x než jsem vzal to co sem prvotně rozhodně nechtěl kupovat.

EISA nevěřim od doby co jsem tu jeden takovej krám doma měl...
PatrikM
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 9. 10. 2015 07:11

Ano slyšel jsem tedy můj Denon 2808S, můžu s klidným svědomím doporučit, přesto souhlasím, že má pohodvější měkčí projev, ale to rozhodně neznamená, že když na něm pustíš nějakou divočinu tak to bude hrát basy jako z kelímku. Také Pioneer VSX921, který hrál se staršími technicsy BX3 a nedokázal je rozehrát jako moje stařička stereo Yamaha AX570, právě na basech to nemělo vůbec šťávu (20cm basáky). Pak jsem také slyšel nějaký vyšší model v ceně kolem 50 000Kč ke kterému má kamarád připojené KEFY Q900 a to hrálo úplně jinak, ale hlavně díky cenovce celé sestavy, přesto jsem mu dával hifičerva do hlavy, že by si Q900 zasloužily stereo parťáka :D.
JohnyBuchar
Pokročilý

Další stránka