Zapojení 5.1
přední repro mám Canton Fonum 250, centr Canton AV500, zadní kostky od Quadral TSA 180, aktivní SW Jamo J10, místnost pouze 18m2 v paneláku.
Výkon tedy opravdu není důležitý a naprosto každý AVR bude pro mé sousedy předimenzován

mezi mé kandidáty se dostaly recievery Harman Kardon AVR 161 cca 370 euro a v Německu za výbornou cenu Denon AVR X 3100 za cca 460 euro
oba se pohybují na hranici mezi 350-500 euro a upřímně rád bych se nedostal nad těch 500 Euro alespoň ne zásadně, rád bych vyměnil časem i Canton Fonum za něco většího sloupového nejspíš ale zůstanu věrný Catonu který poslouchám již velkou řadu let a jsem se zvukem opravdu moc spokojen.
k věci....poznatky díky kterým váhám co vybrat.
s mým HK 130 jsem velice spokojen a po 10 letech vypadá pořád nádherně a hraje opravdu velmi dobře....
Měl jsem doma možnost vyzkoušet pár dní nové Onkyo 535 a upřímně to byl šok, zvuk tragický a funkce až moc vtíravé, pustíte internetové rádio a ono si pustí TV, pokud vypnete TV vypne i reciever a to vždy, no ale když zapnu TV chci zapnout reciever proto chci reciever s HDMI ARC, ovšem u Onkya to pojali tak že síťové služby se budou primárně zobrazovat na TV bez možnosti nastavení, spolu s verdiktem za zvuk zkráceně vyhozené peníze.
Pak jsem měl možnost mít doma pár dní HK 151 a tam byla situace podstatně jiná, bohužel proti hovoří že nemá HDMI 2.0 a i nová verze s označením S na konci má pouze HDMI 1.4, zvukově hodně podobné mému AVR 130 a síťové funkce nezapínají primárně obrazovku. pokud ale zapnu TV tak se reciever zapne, škoda dále že nemá podporu pro FLAC a trochu mě děsí kvalita uvnitř obalu když vezmu že váží pouze 4,5 Kg, ostatně proto píšu sem jelikož po mém testování je kandidát č. 1 právě model HK s označením AVR 161 i přes své mouchy a čmeláky které má bych nerad od Denonu zažil takové šílenosti jako od Onkyo 535.
Možná podotknu proč řeším HDMI 2.0 mám 4K TV s HDMI 2.0 a již brzo může být HDMI verze 2.0 potřebná, například nové satelitní recievery se 4K a přehrávače které si poradí s opravdovým 4K rozlišením...
Pokukoval jsem i na ostatní výrobce ale nějak mě zůstali právě tyto 2 recievery, pokud má někdo tip nebo radu budu za ni rád.
pro upřesnění připojuji k AVR i CD Pioneer PD 10, a Gramo Reloop RP-6000 MK6 s přenoskou Ortofon.
Máte někdo obdobný model od Denonu? pokud ano rád získám co nejvíce informací.
Díky všem těm kteří umí poradit a prosím zdržte se odpovědí že stereo je nejvíc, ARC nepotřebuji nebo že pod 60t to hraje stejně, v Plzni jsme měli dříve minimálně 3 audiostudia dnes tu není NIC