Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
Nepoužitelný phono vstup.Nechápu ,proč ho tam vůbec dávají a zvyšují tím cenu přístroje když je k nepoužití a "nehraje".Tohle je ale slabina všech zesíků od různých výrobců vybavených phono vstupem.Nezbývá nic jiného než si pořídit kvalitní externí předzesilovač.
No, tos toho v životě hochu potkal ještě málo - několikero 4ohmovejch beden jsem musel opravovat potom, co je nějakej chytrák napojil na 8ohmovej zes a vohulil naplno, protože se mu zdálo "že hrajou slabě". Než totiž na tak trápeným zesu zabraly ochrany, po jistou ne zanedbatelnou dobu fungovaly jeho konce v režimu limitace a protože přitom produkovaly daleko vyšší podíl vysokejch kmitočtů než v obvyklým akustickým spektru celkově je, přetížily a vyčudily se tak v těch bednách vejškový drivery. Bedny zdánlivě hrály dál, jen to znělo jako zpod deky. Náklady na opravu kvůli jednomu pitomcovi kterej MYSLEL a kvůli nutnosti importu měničů z Anglie (nejbližší tehdy dostupnej prodejce ND) přesáhly čtvrtinu pořizovací ceny bední ...platprd píše:Já jsem ještě neslyšel o nikom, kdo by si zničil zesilovač tím, že připojil na zesilovač s doporučenou minimální impedancí 8 ohmů 4 ohmové repro.
No, mám takovej dojem, že kdybys tohle sám osobně reálně dělal v takovým počtu případů jak píšeš vejš, tak bys asi byl mnohem známější persónou mezi lidma v oboru - a neplácal bys tady každou chvíli takový bláboly, jaký vypouštíš z klábosnice v jinejch vláknech, protože bys měl v elektronice mnohem lepší znalosti - bez nich bys to v reálu úspěšně dělat nemoh. Ergo kladivo - ani tyhle tvoje tvrzení nelze ve světle takový skutečnosti brát za pravdivý a bohužel ani za pravděpodobný => ty tady zas a znova jen něco opisuješ podle tvrzení dalších osob, který sis někde náhodou přečet.platprd píše:Jak se asi opravuje spálené vinutí? pokud je spálené celé tak se vyhodí a navine se cívka nová, a pokud je tam třeba jeden nebo dva závity, tak se to dá odvinout a vrátit zpět.
Leony5 píše:Každopádně je použití reprobeden s nižším odporem než má výstup zesilovače minimálně NEVHODNÁ KOMBINACE to je všeobecně známo.
EKKAR píše:Ergo kladivo - ani tyhle tvoje tvrzení nelze ve světle takový skutečnosti brát za pravdivý a bohužel ani za pravděpodobný => ty tady zas a znova jen něco opisuješ podle tvrzení dalších osob, který sis někde náhodou přečet.
platprd píše:Jak se asi opravuje spálené vinutí? pokud je spálené celé tak se vyhodí a navine se cívka nová, a pokud je tam třeba jeden nebo dva závity, tak se to dá odvinout a vrátit zpět.
platprd píše:A já sem zase opravoval desítky beden se spáleným vinutím, které bylo způsobeno zesilovačem s min doporučenou impedancí repro 4 ohmy a byly tam 8 ohmové bedny. Co s tím, neexistuje blbuvzdorná kombinaci, jak překvapivé Leda si nabastlit do výhybky pojistku! Ha zvítězili jsme!
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků