Stereo receiver? Plus repro

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Marek71 20. 1. 2017 13:37

Aha... ja som myslel, že pokiaľ bude bassreflex vpredu, že je to výhoda a nemusí sa upchávať. OK, v tom prípade to vypadá na tie FS 78 a potom sa s tým pohrám. Umiestnenie repro je dané obývákom, cca. tých 20 cm od steny. Díky.
Mazda CX-5 G195 AWD 2023
Lexus GS 450h Premium 2013 (jezdí dál v rodině)
Sony KD-55XE9005 + TV Box X96 (S905X3) + CoreELEC
Onkyo TX-L20D + repro Elac FS 78
Marek71
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod krmelec 20. 1. 2017 13:44

Nehledě na to, že u těch Cantonů použili na středy 18cm reprák jdoucí někde až k 3,2kHz, zatímco u Elac je použitý 11cm a menší má předpoklady zahrát lepší středy, zvláště pro vyšší frekvenci (3kHz).
CW DAC 1 + Yamaha A-S501 + Wharfedale Linton Heritage
krmelec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek71 23. 1. 2017 23:34

Onkyo už mám (Alza CZ), repro bude zajtra, príp. v stredu, dnes to Nemec poslal DHL. Vybral som tie Elac FS 78. Akurát to "oživím" až doma v CZ, tu v DE nemám TV s HDMI.

Jedna otázka...
Pozerám dozadu na pripojenie FM (DAB) antény a je tam taký šroubovací konektor, v balení je aj kus drátu ako FM anténa. Ja by som to ale chcel zapojiť do zásuvky, čo mám doma v stene, ale tam je koncovka klasický koax, vypadá takto štandardne:
http://rodoshop.sk/index.php/online-obc ... 913-detail

V prílohe posielam obrázok koncovky, čo je na AV a detail toho šroubovacieho kabelu. Čo som tak pochopil, tak možem použiť klasický koax TV kábel, samec do zásuvky a samica do receiveru, ale s použitím nejakej redukcie... je to nejaký F-typ, alebo ako sa to volá. Poradíte?

antena_koncovka.jpg
Detail vstupu antény na zadnej strane AV receiveru

antena_kabel.jpg
Toto je anténa a detail toho šroubovacieho konektoru

Predpokladám, že budem potrebovať redukciu, ktorá má na jednej strane koncovku, ako je na tom druhom obrázku - to našroubujem do AV receiveru a na druhej strane má povedzme klasický koax (IEC?) samec. A použijem TV kabel, čo už doma mám. Je to tak? A ako sa táto redukcia nejako odborne volá, aby som si to mohol vyhladať?

Díky.
Mazda CX-5 G195 AWD 2023
Lexus GS 450h Premium 2013 (jezdí dál v rodině)
Sony KD-55XE9005 + TV Box X96 (S905X3) + CoreELEC
Onkyo TX-L20D + repro Elac FS 78
Marek71
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Denkez 24. 1. 2017 09:30

Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vencaxxx 24. 1. 2017 18:12

Tak nakonec se mi asi trochu navýší rozpočet, vzal bych teda asi spíš Onkyo 9050, nebo jsem koukal ještě na Marantz pm6005. Případně ještě Yamaha as301/501, který bude nejlepší co se týče zvuku? Nebo nějaká další alternativa do cca 12000? Nebo vybírat první repro?
vencaxxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Denkez 24. 1. 2017 18:30

Pokud ti vyjde rozpočet, ber Marantz PM6005.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vencaxxx 24. 1. 2017 19:10

A nebude slabej? Jasně že záleží na bednách, ale je těch 45W dost? I kdybych nakonec vybral nějaký min citlivý bedny?
vencaxxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 24. 1. 2017 19:10

Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vencaxxx 24. 1. 2017 19:54

Zajímavý o aktivech jsem neuvažoval. Pořád bych asi radši nějaký sloupky ale, i kvůli prostoru kterej na ně mám vyhrazenej v obýváku.
vencaxxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Denkez 24. 1. 2017 22:29

vencaxxx píše:A nebude slabej? Jasně že záleží na bednách, ale je těch 45W dost? I kdybych nakonec vybral nějaký min citlivý bedny?

vencaxxx píše:Obývák je 25m2, poslouchám většinu žánrů a využiju je spíš na tišší poslech. (Panelák) Tzn. nepotřebuju extra výkon a rozbíjet zdi jako kolega vedle ve vlákně.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vencaxxx 24. 1. 2017 22:37

Jo jasný vím co jsem psal, ale nemám s tím zkušenosti tak se radši ptám. Je lepší mít rezervu ne? Než jet na 80%vykonu. Ale to asi ani tak nehrozí co?
vencaxxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Denkez 25. 1. 2017 09:01

Marantz PM6005 na běžný "panelákový" poslech výkonově stačí. Píšu z vlastní zkušenosti.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vencaxxx 25. 1. 2017 09:22

Ok, díky.
vencaxxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vencaxxx 27. 1. 2017 16:38

Pěkný, nějaká reálná zkušenost? Budou asi dost starý, jsem koukal nějaký recenze nebo zmínky o nich už z roku 2005. Není to za těch 14000 drahý? Pár let zpátky je někdo prodával za 9800.
vencaxxx
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka