Zdravím všechny diskutující, chtěl bych prosím poradit s výběrem stereo síťovým recievrem. Nejsem žádný hifista a do současné doby jsem poslouchal hudbu přes prehistorickou věž sony MHC 771, případně z PC na sluchátka (Superlux HD662). Chtěl bych letos zvuk v obyváku posunout dále a rozhodl jsem se pro sestavu 2.0 nebo 2.1. (sloupové repro + sub)
Chci letos příp. začátkem roku koupit stereo zesilovač (reciever) a cenově jsem ochoten do zesilovače investovat +-16 tis.
Repro (sloupy) budu pořizovat později (, ale i tak budu rád za případné doporučení v kombinaci se zesilovačem. Zesilovač by primárně sloužil pro reprodukci zvuku z TV -Samsung MU6172 (filmy/běžné pořady; 30/70), a pak hlavně v síti takže Spotify, NAS (mp3, flac aj.), net rádio, PC, stream z mobilu... Prozatím jsou mými favority 2 zesiovače a to Yamaha R-N602 a Onkyo TX8270. Velikost poslechové místnosti je 20m2 (4x5m), klasický panelákový pokoj s parketami na podlaze, na stropě polystyrenové kazety - takže akustina nic moc . Ani jeden z uvedených jsem neslyšel, ale dle recenzí, jsou oba na slušné urovni, za dané peníze. Onkyo je novější a papírově asi lépe vybaveným strojem a lehce dražším, a jako jediné v dané cenové relaci s hdmi připojením. Novější zesilovač, vyšší výkon, možnost připojení hdmi je pro mě důvod, proč se prozatím přikláním k Onkyu. Yamaha je na trhu již delší dobu,je ověřená dobře recenzovaná a asi umí posílat hudbu přes bluetooth do bluetooth reproduktorů, což by se možná mohlo někdy hodit (např. ozvučení kuchyně, pokoj), ale není podmínkou.
Rozhodnutí padlo právě na tyto 2 rezilovače i proto, protože oba mají výstup (pre sub) pro subwoofer, protože nevím, zda budou basy stačit, pokud by se zvukově našel levnější a stejně či podobně vybavený zesilovač klidně šáhnu i po takovém (např. něco jako R-N402...aj.) Jak píšu nevím, zda bych jednou nelitoval, že tam ten výstup chybí a nevím, zda by se dal sub zapojit i na zesilovač, který takový výstup nemá... Preferuji silnější podání basů a vzhledem k tomu, že se jedná o panelákový byt bude převážně reprodukce spíše tišší. Hudbu poslouchám skoro všechnu, napříč většinou žánrů Rock, Pop, Metal, Dance...
Reproduktory mám předběžně vybrané: k Yamaze Dynavoice Challenger M65 EX nebo Dynavoice DF5 nebo DF6 a k Onkyo se mi zamlouvají Klipsch RF-82 II (bazar). Vzhedem k místu budou muste být sloupy být, co nejblíže stěně.
Repro bych s největší pravděpodobností sháněl v bazaru. Moje představa by byla dát za repro do 15tis. Zvažuji i nákup techniky přes Amazon nebo Ebay z EU skladů? Vychází tam např. to Onkyo cca o 3-4tis. levněji, ale nemám zkušenosti, tak kdo někdy kupoval, může napsat svou zkušenost zda se to vyplatí a na co se připravit v případě problémů záruky atd. Děkuji za Váš čas s odpovědí a snad jsem na nic podstatné nezapomněl. Takže se Vás chci zeptat, k čemu byste se přikláněli vy? Pokud jsou oba zvukově podobné asi bych volil cestu jít do novějšího Onkya také už i kvůli DAB+, které Yamaha R-N602 nemá...