od Pepa z lontu 23. 11. 2018 17:39
Zdarec
Chlapi, díky za spoustu informací, postřehů a zkušeností na toto téma. Rozhoduji se taktéž pro něco, co bude hrát lépe, v hledáčku zaměřovače mám právě tyto dvě značky, ale popravdě, pořád je v tom spousta otazníků. Moje srdce tíhne spíš k těm Yamahám, přece jen ta nostalgická funkce loudness je pro nás starší docela magnet. Ale to Onkyo je zase naprostá bomba z hlediska konektivity, o jiném takovém receiveru nevím.
Takže se zeptám, možná zde popadesáté, je ten "Onkyo zvuk" opravdu hodně odlišný od poslušné Yamahy? Mě se zvukově líbily Yamahy z devadesátých let (RX-570 a podobné), tak váhám, jestli si něco takového nekoupit za pár kaček v bazaru. Ale svět jde dál, třeba DAB, nebo internet taky není k zahození, tak jsem na vážkách.
Mám staré bedny "regálovky" JBL-LX44 a ty bych zatím měnit nechtěl, mám jejich zvuk rád. Jen k nim chci lepší pohon, než dosavadní AVR (Ya HTR-4065), domácí kino mě neoslovilo, takže chci zpátky ke kořenům, stereo je stereo. Otázka tedy zní, k tomu, aby mě nový, či i bazarový receiver vyrazil dech je nutno dvacetitisícový nový stereo receiver, nebo stačí dát polovic (R-N303D, TX-8220) a budu už se zvukem někde jinde, než s tím AVR?
A ještě jeden dotaz, vzhledem k tomu, že jedu dost ve vinylu, zajímá mě na jaké úrovni jsou vestavěné phono předzesilovače v těch dražších modelech, toto téma zakladetele tématu vůbec nezajímalo, ale já na mp3 moc nejsem, raději elpíčko. Bude pro mě lepší koupit levnější receiver a jet na externí phono preamp? Ty levné totiž žádný nemají, alespoň Yamaha ne. Předem dík za rady ptáků od repráků...
TX-8270, C-7030, KX-500, BD-S473, TD 190-2, LX44