V domácí síti mám přes WiFi router TP-Link provedeny rozvody UTP kabely, na kterých jsou napojeny PC, TV a Pioneer SX-S30DAB. V routeru mám umístěný a sdílený USB flash disk, kterému je přístup díky DLNA ze všech uvedených elektrospotřebičů.
Zatím co u PC a TV je tento sdílený disk bezproblémů viditelný, přístupný a stabilní, u Pioneeru je tato viditelnost pouze občasná. Zkoušel jsem připojení jak pevné přes UTP kabel, tak přes WiFi, nicméně nic se nezměnilo. Občas se disk objevil po zapnutí Pioneera, jindy napsal při pokusu o přístup „No Server“, pak se po cca 4-10 min objevil a byl přístupný - šlo z něj bez problémů přehrávat hudbu. I přes to, že se server takto objevil a přehrával hudbu, docházelo však k výpadku tohoto spojení – hudba hrála, nicméně se opět objevilo při pokusu přehrát jinou skladbu či přistupu do jiného adresáře "No Server" na displeji přístroje viz screenshot z mobilního telefonu z aplikace Pioneer remote app níže (tady je nápis "Access Denied by server").
Metodou pokusu a omylů jsem vypnul trvalé připojení k síti tedy v menu "System Setup/Hardware/Power Management/Network Standby/="Off". To částečně pomohlo. Po zapnutí Pioneera se sdílený disk objeví, nicméně je zajímavé, že pokud nejprve zapnu televizi (ke které mám přes HDMI a Optiku zapojený reciever) na kterou se dívám, a následně řekněme po 20 minutách přepnu Pioneera na NET a Server, se chyba s připojením občas znovu projeví…

Problém je v tom, že to občas funguje a občas ne a díky tomu je obtížné vytipovat, kde je problém.
Nesetkal jste se někdo z vás s tímto chováním ? Firmware přístroje je nejnovější, jeho upgrade proběhl ihned po připojení recieveru do sítě...