Po stovkách pokusů nastavit u mě doma systém domácího kina tak, aby zněl aspoň trochu normálně, to vzdávám a mám pro zde přítomné experty nabídku.
Mám AVR Denon X3400H, systém 5.1, plus nějaké ty zdroje signálu (PS 4, nVidia Shield TV 2017 apod.). Bydlím v Hradci Králové.
Nabízím zajímavou fušku pro člověka, který se vyzná v audiotechnice, a je ochoten ke mně přijet, proměřit vlastnosti mojí poslechové místnosti/pozice a říct mi, co jsem doposud dělal špatně a jak to udělat líp. Zejména mi jde o správné použití Audyssey a/nebo manuální kalibraci AVR.
Co hledám, je člověk, který
- ví, co je REW, a umí ho používat (případně umí používat jiný, stejně dobrý nástroj)
- vyzná se v akustice natolik, aby mi dovedl poradit, jak rozmístit reproduktory a jak co nejefektivněji vyrušit nepříznivé vlivy mého poslechového prostoru (tedy pokud například neví, co je to stojatá vlna, tak to není člověk, kterého hledám).
- vyzná se v receiverech značky Denon/Marantz, umí správně používat Audyssey (ideálně včetně manuální editace křivek v MultEQ editoru).
Co takovému člověku nabízím:
- odpovídající finanční odměnu (situaci na trhu neznám, ale hledám kvalitu, ne slevu)
- náhradu cestovních výdajů vedle uvedené odměny
- kafe

Časové bych to odhadoval na jedno odpoledne. Pokud bude dotyčný podnikatel, který se tím živí, tak na fakturu. Pokud někdo bude chtít písemnou smlouvu, nevidím v tom problém. Nabízená odměna není za to, že mi to na konci bude úžasně hrát; je za to, že na konci budu relativně přesně vědět, co jsem doteď dělal špatně, a co můžu udělat pro to, aby to hrálo líp. Pokud tedy dostanu spoustu užitečných odborných informací, tak nikoho neošidím jen proto, že mi "nespravil zvuk". Bohužel naučit se pracovat s REW je momentálně nad moje časové možnosti.
Prosím pouze vážně míněné nabídky lidí, kteří splňují podmínky. Na úrovni poučeného laika tomu rozumím i já, a jak jsem napsal, mám za sebou stovky pokusů o správné nastavení (a stovky stran textu na Internetu, které se tím zabývají). Pokud by někdo přijel, jednou pustil setup Audyssey a pak konstatoval "to je teda fakt divný, že se to chová právě takhle", tak jsme oba akorát ztratili čas, protože to vím i bez něj!

Jestli jsem to postnul do nesprávného fóra, tak to prosím klidně přesuňte.