Pred kúpou by som ešte skúsil tieto veci:
- Pre istotu nám sem ešte napíš, že ako to máš presne zapojené, ktoré HDMI vstupy a výstupy si použil na TV a AVR.
- Pozri si podrobnejšie audio nastavenia na tom media boxe, napr. výstup PCM, možno sa tam dá niečo nastaviť/zmeniť/prepnúť aby to hralo správne.
- Pre istotu by som celé AVR vrátil späť do továrenských nastavení.
To reset the AV receiver to its factory defaults, turn it on and, while holding down VCR/DVR, press ON/STANDBY. “Clear” will appear on the display and the AV receiver will enter Standby mode.
- Skúsil by som ten media box zapojiť do TV a využiť funkciu ARC cez HDMI. Na toto potrebuješ HDMI 1.4 kábel, alebo novší. Ak nevieš, že aký je ten tvoj starší kábel, radšej si kúp nový, aspoň HDMI 2.0. Menej kvalitné káble majú často problém, že nezvládajú to, čo by mali zvládnuť.
Až po tomto by som riešil nové AVR. Čo sa týka nového AVR, tak nespravíš veľkú chybu, ak sa zameriaš na modely z konca roka 2018, alebo tohtoročné modely. Tie už buď z výroby, alebo prostredníctvom aktualizácie firmware väčšinou majú podporu eARC cez HDMI 2.1, čo je od tohto roku na nových TV už štandard. Vzhľadom na to, že TV asi vymeníš pravdepodobne skôr ako budeš kupovať ďalšie AVR, považoval by som tento parameter za jeden z kľúčových. Potom samozrejme čo najširšia podpora rôznych komprimovaných aj nekomprimovaných audio formátov, vrátane Atmosu ak sťahuješ aj filmy z internetu.
P.s.: Inak keď náhodou vymeníš aj TV, zistíš že na dnešných smart TV pustíš takmer všetko (Netflix, YouTube, filmy z USB disku, cez sieť, atď.), tak vďaka eARC aj ten tvoj media box pošleš tiež rýchlo do sveta.