Předem se omlouvám, nejsem znalý a budu možná plácat kraviny.
Jde zejména o filmy a "nenáročnou" muziku, nechci bazarové komponenty a úpravy místnosti nejsou moc reálné.
Popravdě mám docela problém s umístěním těch zadních repro, ale k tomu radši až později...
Z hudby to bude AC/DC, Iron maiden, Nightwish, Van Canto, Greta van Fleet, ale i Adele, pop z rádia, prostě všehochuť.
Zdroje: USB/NAS, přehrávání youtube z mobilu, spotify,...
TV: malá tragická chrastící Samsung, do budoucna něco většího ve 4k
Chci dobrou konektivitu a podporu moderních formátů, i když na Atmos to nikdy nevidím, chci přehrát rozumně všechno i do budoucna a ne za 5-10 let měnit AVR.
Budu potřebovat, aby to dobře hrálo i potichu (večerní filmy a spící děti). Obývák je totiž otevřený do celého domu, vizte plánek níže...
Obecně nemusím přebasovaný projev, spíš věrnost středů a rozumné výšky, ze kterých netřeští hlava

Dle výbavy se mi líbil Denon X2500.
Uvažuju dobře vybrat si prostě podle výbavy ze značek a modelů, co tu ve vláknech doporučujete, tedy Denon X2500, Marantz 1509, Pioneer VSX-933?
A až potom vybírat repro, co k tomu ladí?
Přikládám plánek místnosti (v plánku vpravo nahoře), kam jsem vyznačil TV, pohovku, jídelní stůl, navržené umístění beden a (přerušovaně) potenciální alternativy - kdyby bylo potřeba dát přední repro dál od sebe, nebo kdybych chtěl zvučit ve vedlejší místnosti PC přes AVR (nevím, jestli je to dobrý nápad, dělat takhle druhou zónu).
Byl bych rád, kdyby třeba rádio hrálo "obstojně" i v té jídelně, to bude z nejčastějších použití (i když s relativně nízkými nároky na kvalitu zvuku)...
Modře jsou naznačeny vyústění připravené kabeláže (8x2.5mm2 obyč měď. lanka) z přední strany k zadní, jde to podlahou.
Obývák je otevřený přes jídelnu do kuchyně a do haly se schodištěm, proto potřebuju rozumný projev "i potichu".
Místo na sloupy je (mohou být od sebe cca 3m), ale předpokládám, že budou u zdi, takže bassreflex asi vpředu...
Vzadu asi jedině přímo na zeď, ale do výše uší ani bohovi - máme tam 2.5m široký okno (parapet 150cm od země) a nedokážu si představit jiný umístění, než na zemi, nebo pod stropem (2.65m) - prostě by to vypadalo hnusně. A stojany s regálovkama, aby byly aspoň 20cm od zdi, no nevím...
Díky předem za všechny vaše vstupy a doporučení.