Sorry, však píšu, že je to blbej dotaz. Nikde na stránkách výrobce jsem to označení nenašel, tak se raději ptám.
Díky za tipy, pročtu to. A na ty 3050ky se taky podívám
-- 5. 5. 2019 01:17 --Ještě jednou díky za doporučení.
Prozkoumal jsem
Q3050, podle recenze se zdá velmi pěkné, ale obávám se zadního reflexu a spíše více basů podle charakteristiky i hodnocení. Design je taky odvážný, ale já jsem spíš konzerva (chápu, že z vašeho pohledu by to mohlo vypadat jako kombajn, když to bude dobře hrát). Mám z toho designu smíšené pocity...
Zužuju teda dilema asi na řadu
Spektor (6/1/Vokal) vs.
Zensor (5/1/Vokal).
Pokud ještě někoho nějaká alternativa napadne, budu rád.
Problém umístění od stěny:Bojím se trochu dunění (možná zbytečně)?
Je to na plovoučce a prostor za sloupem bude vždycky vnitřní roh
Aktuálně mám místo na sloupy vč. prostoru za nimi cca 40-50cm, víc dopředu je nechci vysunovat, i kvůli dětem. Z toho mi vyplývá, že bych se měl držet spíš méně hlubokých beden, aby kolem nich zbylo aspoň 20cm a obstojně zahrály. I přední reflex beru jako výhodu (ale četl jsem různé názory).
Nevím, co bude v budoucnu za nábytek (budeme měnit) a jak to pak přesně uspořádám, ale počítám, že černá je univerzální a malá hloubka a přední reflex výhodou.
Zkusím to shrnout, když tak mně pls předložte, co je z vašeho pohledu důležité a co ne...
Výhody Spektoru (18k):+ cena
+ větší basy, hutné podání, objetí hudbou
++ nejsem na basy extra zaměřenej, ale kdyby jich bylo moc, zreguluju snadno v AVR (u menších Zensorů asi spíš hrozí nedostatek?)
++ předpokládám výhoda pro tvrdší muziku, což můžu (oproti tomu o Zensoru
se píše:
V klidných pasážích skladby se Dali [Zensor] drží skutečně skvěle, v komplexních pasážích se ale nutně projeví náraz na fyzikální limity.
nebo
Zdaleka nejlépe se Dali [Zensor] cítí u nástrojově jednodušší akustické hudby a při reprodukci neelektrifikovaných nástrojů.
+ černá je dostupná (Zensor Vokal v černé jsem už nenašel skladem)
Výhody Zensoru (24k):+ prokreslenější nástroje, lokalizace v prostoru, "víc muziky" (
http://disq.us/p/1yr6k12)
+ menší rozměry, přední bass reflex - snadnější umístění
+ celé to v mém prostoru asi bude hrát lépe (pokud nebude málo basů, což mi asi vzhledem k současné plastové produkci chybět nebude)
No a na závěr toho elaborátu výsledná dvoj-otázka:Mám si připlatit za Zensor, aby hard rock i klasika zněly (asi?) líp a mít přední reflex a menší bedny (klidnější pani)

a dál od stěny, přičemž musím laborovat se sháněním černé verze středu (příp. omilostnit ořech/bílou)?
Nebo jít do té skvělé cenové nabídky Spektoru a neřešit zadní reflex, protože se to dá zregulovat/ucpat, a brát větší objem skříně a utopit ji (divočejší pani)

, 16,5cm střeďáky proti 13,5cm, ale trochu prostší podání hudby s hutnými basy?
Co byste volili vy a proč?