Přechod z AVR na stereo

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod roman2277 7. 3. 2020 14:20

Mutt píše:Ještě bych měl dotaz na propojovací kabel mezi MMC a zesilovač. WDTV live má možnost propojení přes toslink.
Nakupovat budu možná v Denon shopu, viz odkaz, kde je mají kvalitativně rozdělené do tří skupin profile/performance/reference. Má smysl připlácet za tu nejdražší řadu? Spíš bych to viděl na zlatou střední cestu...
dík

https://www.salonydenon.cz/cs/MM/Vyrobk ... LY_TOSLINK
Nemá cenu připlácet.Kabeláž je ten nej podvod u drahých modelů.

-- 7. 3. 2020 14:27 --

pekr77 píše:Ideální situace podle mě je, pokud chce člověk mít domácí kino i kvalitní stereo, tak mít AVR a přes pre-out to dávat na integrovaný zesilovač s ht bypass, nebo na koncák, kde pak samozřejmě záleží na kvalitě předzesilovače AVR.

Jsou i lidi, kteří to jedou odděleně, že mají bedny na 5.1 a pak zesilovač a ještě i bedny čistě na stereo.

Zazněl tady také názor, že bohužel zesilovače na 3.0 neexistují, což jsem si do nedávna myslel také a zjistil jsem, že to není pravda. Zřejmě vícero lidem by vyhovoval setup 3.0 či 3.1, takže ano, takové zesilovače existují. Nicméně - budou spíše raritou. Třeba takový Parasound A31, Anthem MCA 325, Emotiva XPA-3, atp., jenže ty ceny :-)
Přesně tak.Správný názor.
Ještě malá poznámka ideální je mít ten zesilovač i se streamerem.(v tomto případě je úplně jedno jaká je kvalita předzesilovače AVR) Viz. třeba výrobky Naimu Uniti.Ale ty ceny...
MSI GT73,Lenovo Legion 7PRO,Yamaha RX A8A,Naim Atom a Mu-so,Dali Epicon 6,LG OLED
roman2277
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod krmelec 7. 3. 2020 14:46

To Denkez: Už jsi upustil od teorie, že všechny zesilovače hrají stejně?
CW DAC 1 + Yamaha A-S501 + Wharfedale Linton Heritage
krmelec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mutt 7. 3. 2020 17:07

leroj píše:to je zajímavý nápad, určitě vyzkoušej a výsledky napiš
a ještě dotaz:
proč vlastně rušíš prostor. zvuk, když máš sbírku koncertů a filmů? pokud se chceš věnovat především stereu, tak chápu, ale jinak...
pokud máš hlavně ripy, tak tam často bývá jen jedna zvuková stopa (třeba DTS) a to potom nebude ono
já tady mám taky sbírku koncertů a taky dost desek vydaných v multikanálu a přechod na stereo by to všechno odepsal.
možná by stálo za úvahu koupit bazarové AVR nejvyšší řady a provozovat ho v režimu 3.0 (1) - sice mu bude chybět Dolby Vision, Atmos atd., ale to stejně nebudeš potřebovat. Občas se objeví stroje za 10-20t která stály 50-60t a ty už ve stereu hrají slušně, navíc bys mohl využít kalibraci, která je slyšet i ve stereu (něco potom hraje hůře, ale něco i lépe, takže stačí přepnout a vybrat si)
Denkez:
porovnávat by to měl v režimu ve kterém poslouchá, jinak to ztrácí smysl. přechod z levného AVR na např. 5x dražší je jasně slyšet
Pekr77:
taky jsem si myslel že neexistují - jen ta cena se mi zdá neúměrná...

Proč ruším prostor? No, má to víc důvodů. Jedniný aspoň trochu kvalitní repro mám pouze ty přední, tak je chci trochu víc podpořit a ten zbytek, co stejně není nic moc, dám pryč. Chtít lepší multikanál by znamenalo ten zadek a střed vyměnit plus pořídit nějaký dobrý AVR, což by dohromady znamenalo daleko větší investici než "jen" novej zesilovač. A nějak jsem dospěl k tomu, že ty zadní repro, kabely atd. už nechi řešit. Myslím že s tím stereem si vystačím v pohodě i u filmů, pořád na ně rád koukám, ale už to nežeru tak jako dřív. Jediný z čeho mám obavy je ten downmix a jak si to poradí s absencí středu, ale jinak mám pocit že mi to celkem kvalitní stereo prostě bude stačit.
Mutt
Junior

Odeslat příspěvekod neis 7. 3. 2020 17:50

Pokud přehráváš filmy v kodi(určitě to umí i jiné přehrávače) tak se dá středové pásmo zesílit a pak s hlasy není vůbec žádný problém.
neis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod juraj08 24. 3. 2020 19:07

..ahoj.. len moja skusenost:
- ja som casom uvazoval o dvoch lacnych integrovanych zosilnovacoch tej istej znacky napajanych napriklad z Blu-ray prehravaca (idealne tiez tej istej znacky) a to tak, ze jeden by "napajal" Front-y a druhy zosik by krmil Center + subwoofer
juraj08
Junior

Odeslat příspěvekod pekr77 24. 3. 2020 22:00

@juraj08 ... a jak bys to propojil, aby to hralo dohromady? Pokud nekdo chce kvalitni stereo a mermomoci i domaci kino, tak si budto postavi oddelene systemy, nebo to vhodne zkombinuje. A to znamena AVRs pre-out vystupy a integrovany zesilovac s tzv. ht bypass (main/direct-in vstupy), pripadne k tomu AVR koncovy zesilovac pro predni repro. Sam smeruju k teto moznosti ... pokud se na to 5.1 drive nevykaslu :-)
pekr77
Junior

Odeslat příspěvekod juraj08 25. 3. 2020 03:16

marantz a zrejme aj ostatne znacky maju myslim takuto funkciu, kde prepojis medzi sebou dva / tri stereozosiky a kazdy jeden pripojis do audio - video prehravaca - teda vlastne AVR “rozdelis” na tri zosiky, tak vlastne vzniknu namiesto AVR 5 + 1 tri zosilnovace po dva kanaly 3 x 2...
juraj08
Junior

Odeslat příspěvekod Houbičkar 25. 3. 2020 06:26

Jakou funkci máš na mysli? A proč bys měl zesíky nějak propojovat mezi sebou, kdyz bude kazdy napojen jen na své konkrétní kanály z bd playeru a pak ke konkrétním bednám?
Houbičkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod juraj08 25. 3. 2020 07:54

v pravo dole su zastrcky pre spinanie jednym tlacidlom, takze nemusis zapinat vsetky zosiky po jednom
Přílohy
E3AA1A39-89AB-49BB-867A-94D04812705D.png
v pravo dole tie oranzove zastrcky
E3AA1A39-89AB-49BB-867A-94D04812705D.png (549.42 ) Zobrazeno 2608 krát
juraj08
Junior

Odeslat příspěvekod Houbičkar 25. 3. 2020 10:28

Jj, to je mi uz tedy jasne, co mas na mysli. Marantzi mam, spolecnou moznost pro zapnuti zdroje a zes nevyuzivam, tedy nepropojuji.
V prvnim prispevku pises: ahoj..len moja skusenost
Chci se zeptat, kdyz uz mas s tim zkusenosti, jaks pripojoval centralni reproduktor na stereo zesik, na jake svorky zesilovače?
Houbičkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod juraj08 25. 3. 2020 10:37

no ja som o tom iba uvazoval ale myslim, ze v navode to urcite je....ale asi klasicky na lavy alebo pravy kanal center a na druhy kanal subwoofer .... urcite to je niekde aj na nete
juraj08
Junior

Odeslat příspěvekod Houbičkar 25. 3. 2020 10:39

Tak to nic, ja se ptal proto, žes psal "moje zkušenost", zadnou tedy nemáš, to je o ničem.
Houbičkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod juraj08 25. 3. 2020 12:54

:) ja som pisal, ze som o tom iba uvazoval.... ale ak mas Marantza doma, tak to vyskusaj ak sa o to zaujimas - ja v tomto zapojeni problem nevidim,ci?
juraj08
Junior

Odeslat příspěvekod mdeejay 25. 3. 2020 23:57

Denkez píše:
mdeejay píše:Já když přecházel z AVR Yamaha šestkové řady na AVR Yamaha nejvyšší řady (cca 55tis kč) tak mě spadla tenkrát brada. Úplně jiná liga, jak se říká spadla z repro deka...

Nechci ti sahat do svědomí, nevím, jak jsi oba AVR porovnával, ale je možné, pokud bys je porovnal v režimu "Direct" a při shodné hlasitosti, že by se ti brada vrátila zpět.

Nastavený oba AVR tak jak jsem zvyklý, na stejný repro,prostor, kabely...
Rozdíl hned slyšitelný - lepší detaily,prostor,basy. Záměrně jsem si pouštěl to, co mám dobře naposlouchané a slyšel jsem v těch nahrávkách "nové" věci, které tam dříve nebyly...
Yamaha RX-V3067,Canton Ergo 91DC(+repro na 6.1),CA 640C V2,DAC Casea Cepheus,Supra EFFi+LoRad,Monster HTS800...Schiit Magni Uber2,HiFiman HE400i...TV Sony KDL-65XE9305,Sony UBP-X700...PC:i5 9440F, GTX 1060 6GB,16GB RAM(3000),MSI H310M PRO-VDH PLUS
mdeejay
Junior

Odeslat příspěvekod juraj08 26. 3. 2020 06:03

...ja som presiel z avr za cca 20 000sk na stereo zosik, kde neexistuje ovladanie "basy / vysky" za 60-80 000 Sk a tam uz rozdiel >100% citite!!... verim tomu, ze zosik alebo delenec za xxx000 hraje neskutocne :)
...tak sa drzte a vela zdravia prajem
juraj08
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka