Tak Marantz PM7000N je už nějaký týden doma. Kupoval jsem v Denon shopu, asi bych koupil jinde, ale zde jsem dostal 5% slevu, tzn. nějakých 1500,- k dobru. Dále jsem dal na místní rady a audio kabel pořídil obyčejný v Datartu za pár set. Přestože jsem prodavači v Denon shopu na jeho dotaz minimálně dvakrát odpověděl, že kabel mám, stejně mě samozřejmě přesvědčoval, že bych si měl hned pořídit ten jejich nejdražší za 3500,- Kč... Marně

Teď už k přístroji.
Krátká verze: jsem spokojen.
Dlouhá verze:
Stereo oproti předchozímu AVR je opravdu lepší. Zvuk je čistější, detailnější, prostornější, změna k lepšímu je znát i na basech. Jen připomenu, že můj „poslechový prostor“ je běžný obývák, bez nějakých akustických úprav. Párkrát jsem zde na foru viděl komentář, že bez akustických úprav je nákup lepšího železa téměř zbytečný. Uznávám, že je to takto vytržené z kontextu, ale jen chci říct, že u mě změna k lepšímu rozhodně nastala i bez těchto úprav, pouze nákupem lepšího železa. A můj obývák má co se akustiky týče k ideálu rozhodně daleko. Jen ještě doplním, že na předchozím AVR Onkyo jsem dříve poslouchal na režim stereo a postupně jsem se dopracoval k tomu, že jsem poslouchal na režim pure audio, protože tak byl zvuk prostě nejlepší (čistota, prostor). Nicméně smekám před bývalým přístrojem, protože na pure audio myslím nehrál vůbec špatně, vzhledem k jeho ceně, naopak myslím že pro spoustu lidí s trochu lepšíma bednama zahraje naprosto dostatečně. Já ovšem investice do nového zesilovače rozhodně nelituju, ta změna je znát.
Nicméně změnu jsem si začal opravdu uvědomovat spíš postupně, než hned nárazově. Mám trochu nutkání vyndat ze skříně to staré AVR a znovu ho zapojit a přímo porovnat, ale ta lenost

no, myslím že by to ještě víc zvýraznilo tu změnu, kdybych přešel z lepšího zpět k horšímu...
Na koncerty v 5.1 mi tato sestava nevadí vůbec, u filmů to samozřejmě není ono, ale s tím jsem počítal a je to pro mě dostatečné. Bál jsem se absence středu, ale zatím jsem žádný problém s hovorem ve filmech nezaznamenal.
Co mě trochu překvapilo, že přes DO se nedají regulovat basy/výšky, ale jen na přístroji. V první chvíli jsem basy lehce zvýšil, abych je po pár dnech zase vrátil zpět na střed, protože korekce netřeba... Takže ta absence na DO mi vlastně nevadí, když to stejně nakonec nepoužívám. V té souvislosti by mě zajímalo, platí zahoření také u zesilovačů? Mám pocit, že ten projev trochu uzrál, ale možná je to jen pocit.
Co mě osobně moc nenadchlo je aplikace Heos. Jednak posuvník volume – radši bych preferoval samostatné čudlíky +/-, na posuvník člověk strčí (téměř vždy nepřesně) prst a v ten moment to o pár bodů zesílí/zeslabí a je třeba to zbytečně korigovat. Dále hudba v mobilu, jednak mě štve, že neumí zobrazovat normálně by folder tak jak mám uloženo, protože to ostatní členění je pro mě téměř nepoužitelné. Neukazuje mi to všechnu hudbu co v mobilu mám, nevím proč, na druhou stranu mi to tam ukazuje i něco co tam vůbec není a když na to kliknu tak to chvíli hrabe a napíše že to nejde přehrát (logicky, když to tam není že...). No apka mě opravdu neuchvátila.