Yamaha R S201 vs Harman/Kardon HK620

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Yamaha vs Harman (otázka je teď čistě, co bude mít kvalitnější zvuk, nic jiného nezohledňujte) ?
Yamaha R-S201 0 %  0%  [ 0 ]
Harman/Kardon HK620 0 %  0%  [ 0 ]
Celkem hlasů : 0

Odeslat příspěvekod martasstropek 29. 3. 2020 17:07

Mám tady trochu netradiční dotaz..
Který z těhle dvou zesilovačů bude podle vás hrát líp ?
Naposledy upravil martasstropek dne 30. 3. 2020 15:10, celkově upraveno 1
martasstropek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod viking81 29. 3. 2020 17:50

A co všetko potrebuješ od toho zosiku a aký máš na to cenový strop? A určite by som šiel do Yamahy..
Stereo: Wharfedale Diamond 11.4/Yamaha A-S701/Yamaha CD-S700
Headphones/Amp/DAC: Sennheiser HD650/Schiit Vali 2/Cambridge Audio DacMagic Plus
DAP/Headphones: Shanling M2X/iBasso IT01s
TV/BD: Samsung UE55KU6472/Xbox One X
viking81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martasstropek 29. 3. 2020 18:09

Jako ozvučení k PC teď mám zmíněnou Yamahu spolu s reprosoustavou Tannoy mercury v1.
Jsem s tím v celku spokojenej.

A teď mám možnost mít relativně za pár korun tenhle Harman, tak mě spíš ze zvědavosti zajímá jestli by mohl hrát líp..? věřím, že tyhle starý poctivý Harmany by mohly bejt kvalitnější než novej "low-end" (i když ta Yamaha má hodně dobrý rezence) a slyšel jsem podobnej Harman (s úplně jinými reproduktory) a hodně se mi zvukově líbil..
martasstropek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod viking81 29. 3. 2020 18:26

Ak to je fakt za pár korún..tak ho skús. Môžeš porovnať a keď nebude lepší, tak ho predáš. Veľká strata tam nebude. Myslím finančná ;-)
Stereo: Wharfedale Diamond 11.4/Yamaha A-S701/Yamaha CD-S700
Headphones/Amp/DAC: Sennheiser HD650/Schiit Vali 2/Cambridge Audio DacMagic Plus
DAP/Headphones: Shanling M2X/iBasso IT01s
TV/BD: Samsung UE55KU6472/Xbox One X
viking81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Denkez 30. 3. 2020 07:03

Co je vlastně Yamaha R S201, jak vypadá uvnitř a jak je zapojená?
To se vezme se levný 5kanálový AVR, něco jako RX-V385, odstraní se z něj:
- 3 kanály výkonového zesilovače
- DAC a veškerá digitální konektivita
- kalibrační obvody a s tím spojené veškeré pokročilé úpravy zvuku
a zůstane jen 2kanálový koncový stupeň v té nejjednodušší topologii (pak už následuje jen Transiwatt), digitální ovládání Volume, Bass, Treble, přepínač vstupů a FM tuner.

Podle zdejšího všeobecně přijímaného názoru by jakýkoliv stereozesilovač měl R-S201 zadupat do země.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod krmelec 30. 3. 2020 09:35

Co když bude mít tedy jakýkoliv jiný stereozesilovač jinak řešenou předzesilovací část?
CW DAC 1 + Yamaha A-S501 + Wharfedale Linton Heritage
krmelec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 30. 3. 2020 11:02

martasstropek píše:Jako ozvučení k PC teď mám zmíněnou Yamahu spolu s reprosoustavou Tannoy mercury v1.
Jsem s tím v celku spokojenej.

A teď mám možnost mít relativně za pár korun tenhle Harman, tak mě spíš ze zvědavosti zajímá jestli by mohl hrát líp..? věřím, že tyhle starý poctivý Harmany by mohly bejt kvalitnější než novej "low-end" (i když ta Yamaha má hodně dobrý rezence) a slyšel jsem podobnej Harman (s úplně jinými reproduktory) a hodně se mi zvukově líbil..

Už tady byl i případ velkého zklamání z Harmanu, ale to bylo asi tím, že se v tom už někdo vrtal. Každopádně doporučuji pečlivý poslech před nákupem a pokud možno i fyzickou kontrolu vnitřností s cílem odhalit neodborné zásahy.
Jinak bych obecně doporučil nákup spíše novějších přístrojů, pokud nejsi elektrotechnik, zručný kutil s pájkou nebo nemáš někoho, kdo to dokáže levně opravit.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martasstropek 30. 3. 2020 20:18

Očekávám, že ten Harman HK-620 bude hodně podobný (jen očesaný) jako Harman AVR-21, který má táta ( jestli se mýlím, tak mě prosím opravte) a ten se mi zvukově hodně líbí.

Hlavně by mě zajímal váš názor, co bude lépe hrát.. takže zatím to chápu jako 2:1 pro Harman ? už jsem na to vytvořil anketu nahoře.. :D
martasstropek
Kolemjdoucí