Zosilňovač k repro Magnat Symbol X 160

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pavlicko 27. 10. 2020 20:24

Ahojte, poradte prosím zosilňovač, zohnal som Denon PMA 520, ale má dosť "teplý" zahuhlaný zvuk na stredoch. Počúvam hlavne rock, metal....Pocuvam na repro Magnat Symbol X 160. Áno, ani zosik a ani repro nič moc. Tie repro mam na stene v spalni, tie meniť nechcem, ale zosik by som mozno vymenil, ak by bola nejaká rozumná náhrada v podobe bazár.kúsku do 100-150 Eurs dobrým zvukom. Otázka je či by som si zvukovo polepšil, vzhľadom na spomínané repro. Ďakujem za odpovede
pavlicko
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 27. 10. 2020 20:55

spíš bych měnil bedny než zesilovač... a taky zkusit jiné umístění beden a vylepšit akustiku
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 28. 10. 2020 01:06

Řada Symbol se vyznačuje odolností proti vodě a rezavění - to by Vám mělo napovědět, kde začít hledat. Pokud tedy v ložnice nemáte akvárium s delfíny...
Zesilovač samotný v tom bude nevině. Opravdu zvažte výměnu reprobeden a budete-li vybírat nové, hledejte raději mezi řadami pro použití v interiéru.
Emil Pastelka
Expert

Odeslat příspěvekod pavlicko 28. 10. 2020 01:38

Ďakujem za postreh. Poprosím teda o nejaký typ repro s možnosťou ukotvenie do steny(aby neboli veľké, max.taká veľkosť ako Symbol X), ktorý si s Denon PMA 520 'pasuje" s menej zastretými stredmi, viacej detailným , ktoré mi zahmlievajú výškové pásmo, dynamické...dakujem
Naposledy upravil Nick Cave dne 28. 10. 2020 02:52, celkově upraveno 1
Důvod: Předchozí příspěvek se necituje!
pavlicko
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 28. 10. 2020 19:15

PMA 520 v tom určitě není nevinně a pavlicko celkem přesně popsal jeho typický zvukový projev.
Zesilovač, resp. receiver by mohl být třeba tento:
http://www.hifibazar.cz/detail.asp?id=4700
ale výměna těch beden by určitě taky stála za úvahu.

Jo, ale ta cena, ta je teda trochu vyšší a za 100-150€ asi nic rozumného neseženeš, aby to hrálo líp než ten Denon a nebylo to ze středověku. Kvalitní funkční vintage kousky se taky pohybují dost nad tvým limitem.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavlicko 28. 10. 2020 20:56

Takže prekvapivé zistenie!!!
Repráky Magnat Symbol X160 po napojení na AV receiver DENON AVR X1000 hrali ale že neskutočne, stredy detailné, čisté, výšky super a presný bas. Nastavenie zvuku na receiver bolo na Audyssey.
A to je všeobecne známe ze stereo zosilňovač by mal hrať lepšie ako AV receiver. V tomto prípade lacný Denon AV R X1000 hra v stereo oveľa lepšie ako PMA 520
pavlicko
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 29. 10. 2020 15:38

To je velmi překvapivé. Skoro bych až řekl, že máte vadný kus Denon PMA 520. Mám možnost jej občas slyšet (v sestavě jej má moje máma v kombinaci s B&W DM302) a zastřený/nezřetelný projev ve středech nepozoruji a to jsem na toto pásmo vysazený.
Napadá mne jen, že si prostě s danými reproduktory nesedl. Denon AVR X1000 má prakticky 2× vyšší výkon, než PMA 520. Symbol X 160 má sice udávanou citlivost 92 dB, ale papír snese všechno. Také berte v potaz, že Audyssey je forma úpravy signálu a ekvalizace. Pokud chcete srovnávat kvalitu výstupu, pak X1000 nastavte tak, aby do zvuku nezasahoval.
Emil Pastelka
Expert

Odeslat příspěvekod pavlicko 3. 11. 2020 21:19

Ahojte, potrebujem názor odborníkov na zosilňovač, rozhodujem sa medzi bazarovými

Denon PMA 1080r

https://www.hifiengine.com/manual_libra ... 080r.shtml

alebo

Onkyo A 8019 Integra

https://www.hifiengine.com/manual_libra ... 8019.shtml

k mojím búdkam Magnat Symbol X 160.
Obe som odskúšal, a hrali výborne, Denon trocha jemnejší, ale aj detailný a basový... Onkyo hrubší zvuk, ale tiež detailný a dynamický.
Cenový rozdiel 90 eur v prospech Onkyo. Onkyo bez ovládača
Ktorý by ste odporučili vy?
pavlicko
Junior

Odeslat příspěvekod Lybuna 4. 11. 2020 02:22

ahoj, moc nechápu proč se ptáš když jsi je oba slyšel a musíš vědět co se ti víc líbí, jinak já osobně preferuji příjemnější zvuk a hlavně muzikální, takový to, že ti sama začne podupávat nožička, nepíšeš kolik máš na zesík celkem ušetřeno,určitě by stáli za zvážení i jiné značky, jinak mě osobně by ovladač dost chyběl
Lybuna
Junior