Naim Uniti Atom vs. Bluesound Powernode 2i

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Hydrrra 31. 1. 2021 17:06

Zdar chlapi, potřebuju poradit. Nyní mám Bluesound Powernode a k tomu bedny AC Melody M-103. Přijde mi, že ten Bluesound ty bedny moc nezvládá - nedostatek výkonu. Občas je potřeba hlasitost vyhnat opravdu vysoko - někdy i přes 75% výkonu, to mi nepřijde jako optimální provoz. Jinak to hraje pěkně, jen tomu trochu chybí energie, takovej ten drive. Proto uvažuju o Atomu. Myslíte, že za vynaloženej peníz bude posun adekvátní? A nevíte, v kterým obchodě by se dal za nějakou zálohu zapůjčit domů na vyzkoušení? Určitě nechci dávat skoro 70k za zajíce v pytli. Předem díky za odpovědi a rady.

PS: nebyl by ten Atom k těm AC zbytečnej overkill?
Hydrrra
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Yiakubou 31. 1. 2021 17:15

To vis ze to bude lepsi. Pokud chces pekny all-in-one digital, tak ten Atom neni spatna volba, ale tech moznosti je vic, treba LYNGDORF TDAI-1120 za podobnou cenu. Vykonova rezerva je vzdycky dobra. Kdyz koupis pres net, tak muzes vzdycky behem 14 dnu vratit, takze zajic v pytli by to byt nemel.
Velky hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 bi-amp > Mega V2 Plus Custom
Maly hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30
Yiakubou
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hydrrra 31. 1. 2021 19:57

Ten Lyngdorf vypada dobre! A ma i kalibraci coz by pro me bylo velky plus! Jen asi bude problem sehnat prodejce, u kteryho by se daly oba stroje porovnat. Ten Lyngdirf nenabizi skoro nikdo. 14 lhuta na vraceni je fajn, u takhle drahy veci bych k tomu moc nechtel pristupovat...
Hydrrra
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mesab 31. 1. 2021 21:45

Lyngdorf

https://www.hifionline.cz/

studio Melissa Brno
mesab
Junior

Odeslat příspěvekod Hydrrra 1. 2. 2021 22:44

No tak teď koukám na ten Lyngdorf a sice na to jeho HDMi. Má HDMi CEC a ne ARC, takže pokud se nepletu, tak dálkou od Lyngdorfu zapnu i TV, ale dálkou od TV se mi Lyngdorf nezapne a nebudu moct dálkou od TV ovládat hlasitost Lyngdorfu. Nebo se pletu? Taky mě mate na zadní straně HDMi OUT - proč tam není HDMi IN, když chci přivést signál z externího zdroje?
Hydrrra
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 1. 2. 2021 22:56

HDMI ARC znamená, že jde zpětně zvuk např z TV do receiveru (ARC znamená Audio Return Channel). HDMI CEC znamená že jdou ovládací povely přes HDMI kabel, často to může jít oběma směry, pokud to zařízení podporují.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod roman2277 2. 2. 2021 07:56

Mám Atom doma už rok a neměnil bych.Krásný přístroj co hraje.
ps:jinak ty bedny nic moc k Atomu.Ten utáhne daleko dražší reprosoustavy.
MSI GT73,Lenovo Legion 7PRO,Yamaha RX A8A,Naim Atom a Mu-so,Dali Epicon 6,LG OLED
roman2277
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod anton12345 2. 2. 2021 11:51

Hydrrra píše:No tak teď koukám na ten Lyngdorf a sice na to jeho HDMi. Má HDMi CEC a ne ARC

Má CEC a eARC, treba citat stranky vyrobcov a nie predajcov https://lyngdorf.steinwaylyngdorf.com/l ... tdai-1120/. A co sa tyka vstupov HDMI, tak ich predsa mozes pripojit do TV a zvuk potom poslat cez ARC do Lyngdorfu.
Philips 65OLED806
Denon AVR-X4200W, Dali Opticon 5, Dali Opticon 1, Dali Opticon Vokal, Dali SUB E-9F
Marantz NA6006, WD My Cloud, Google Home Mini
Logitech Harmony 950
YouTube Premium, Netflix, HBO Max, SkyShowtime
anton12345
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hydrrra 2. 2. 2021 19:35

roman2277 píše:Mám Atom doma už rok a neměnil bych.Krásný přístroj co hraje.
ps:jinak ty bedny nic moc k Atomu.Ten utáhne daleko dražší reprosoustavy.

No, právě proto jsem se ptal jestli ten Atom nebude pro ty moje AC overkill. Já bych klidně něco levnějšího, ale nějak mi mezi tím Bluesound a Naim (potažmo ten Lyngdorfem) přijde na trhu díra, velkej skok v ceně a asi i kvalitě. Nebo jsem jen nějaký podobný přístroje v ceně cca 30-40k přehlídnul A kupovat ještě nový bedny se mi moc nechce...

-- 2. 2. 2021 18:36 --

anton12345 píše:
Hydrrra píše:No tak teď koukám na ten Lyngdorf a sice na to jeho HDMi. Má HDMi CEC a ne ARC

Má CEC a eARC, treba citat stranky vyrobcov a nie predajcov https://lyngdorf.steinwaylyngdorf.com/l ... tdai-1120/. A co sa tyka vstupov HDMI, tak ich predsa mozes pripojit do TV a zvuk potom poslat cez ARC do Lyngdorfu.

Takže to bude fungovat dobře? Když zapnu TV, tak se mi sám zapne i ten Lyngdorf a hlasitost budu moct ovládat pohodlně ovladačem od TV? Omlouvám se, moc tomu nerozumim :D
Hydrrra
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 2. 2. 2021 20:03

S největší pravděpodobností to fungovat bude. Asi ne všechny funkce, ale zapnutí vypnutí, mute, hlasitost určitě fungovat budou. Vlastní ARC má obvykle pouze TV. Pokud je napsáno eARC u receiveru, znamená to, že si to rozumí s eARC na TV, tedy umí to přijímat např Atmos přes ARC.
A jak už bylo řečeno výše, obvykle je lepší všechno zapojit do TV pokud je dostatek HDMI vstupů, lépe tak funguje ovládání přes CEC z TV, alespoň já mám takovou zkušenost.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Yiakubou 2. 2. 2021 21:32

Neco mezi Bluesound Powernode 2i a Atomem / Lyngdorfem je treba Marantz PM7000N (lehce pres 30), nebo NAD C368 s BluOS modulem (lehce pres 40). Nejsou to takove kompaktni krabicky jako ty digitaly, ale je to 'neco mezi'. K tem repro dle meho dostatecne. PM7000N je zvukove tak o 2 tridy vyse nez ten powernode, osobne jsem tyto dva porovnaval kdyz jsem vybiral neco podobneho a skoncil jsem prave u PM7000N. Ten NAD je o 10k drazsi a zvukove mi jako o 10k drazsi zesilovac oproti tomu PM7000N rozhodne neprisel, proste jenom trochu jiny charakter.

Jeste jsem to nedal na bazar, ale svuj PM7000N prodavam, kdyby byl nahodou zajem...
Velky hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 bi-amp > Mega V2 Plus Custom
Maly hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30
Yiakubou
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hydrrra 2. 2. 2021 22:37

Jo, na toho Marantze jsem koukal a NADa uz malem koupil, ale ani jeden nema HDMi :(
Hydrrra
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod anton12345 2. 2. 2021 22:47

Tak potom este Advance Acoustic – Advance Paris PlayStream A7, ten ma HDMI.
Philips 65OLED806
Denon AVR-X4200W, Dali Opticon 5, Dali Opticon 1, Dali Opticon Vokal, Dali SUB E-9F
Marantz NA6006, WD My Cloud, Google Home Mini
Logitech Harmony 950
YouTube Premium, Netflix, HBO Max, SkyShowtime
anton12345
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod matt33 3. 2. 2021 07:55

Hydrrra píše:Jo, na toho Marantze jsem koukal a NADa uz malem koupil, ale ani jeden nema HDMi :(

K tomu NAD na HDMI stačí dokúpiť modul https://zosilnovace.heureka.sk/nad-mdc- ... e/#section
matt33
Junior

Odeslat příspěvekod Hydrrra 3. 2. 2021 10:34

anton12345 píše:Tak potom este Advance Acoustic – Advance Paris PlayStream A7, ten ma HDMI.

No ten by byl asi dobrej, bohuzel to je asi nejosklivejsi vec co jsem kdy od AA videl :-/

-- 3. 2. 2021 09:36 --

matt33 píše:
Hydrrra píše:Jo, na toho Marantze jsem koukal a NADa uz malem koupil, ale ani jeden nema HDMi :(

K tomu NAD na HDMI stačí dokúpiť modul https://zosilnovace.heureka.sk/nad-mdc- ... e/#section

Tam je zas bohuzel problem ten, ze kdyz osadim modulem s HDMi, tak uz zas nebudu mit BLUOs.

Vypada to, ze asi nakonec budu vybirat mezi tim Atomem a Lyngdorfem, jdu zkusit sehnat nekoho, kdo zapujci na vyzkouseni domu....
Hydrrra
Mírně pokročilý

Další stránka