Pioneer XV-DV360 5.1 surround z TV?

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Airee 12. 3. 2021 19:46

Dobrý den,

chtěl bych se dotázat, zda je možné nějak dosáhnout surround 5.1 zvuku při připojení receiveru pioneer xv-dv360 k tv optickým kabelem?
Repro mám s pasivním SW. Daří se mi zapnout surround pouze pro přehrávání z DVD a USB. Line2 vstup přes optický kabel posílá zvuk jen do předních bočních reproduktorů stereo a nejde to změnit. Navíc když nechám zvuk i na TV, je zvuk z domácího kina o trochu opožděný, takže ani pro efekt nejde přepojit výstup na dva zadní + TV.
Dá se to nějak řešit se stávajícím receiverem, nebo je nutné koupit nový?
Případně prosím o doporučení kompatibilního receiveru.
TV je LG OLED65BX

Díky za rady!
Airee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Abox 12. 3. 2021 20:11

V TV by měla být volba nastavit zpoždění (předpokládám)...
Abox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Airee 27. 3. 2021 10:21

To ovšem neřeší můj problém s 5.1 zvukem. Popravdě se v problematice vůbec neorientuju, ale už jsem asi pochopil, že musím pořídit nový receiver - mám repro pioneer s maximálním výkonem 60w a impedancí 4 ohmy. Existuje nějaký receiver, který bych mohl k sestavě koupit a který by mi umožnil 5.1 zvuk z TV?
Airee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Abox 27. 3. 2021 10:34

Ten tvůj stávající nemá žádný optický vstup, takže 5.1 z něj nedostaneš nijak. HDMI je zase jenom výstup.
Obrázek
Potřebuješ tedy nějaký receiver. Jaký, to už záleží na tobě.
U těch repro bys musel změnit koncovky.
Abox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Airee 27. 3. 2021 10:55

Jasně, to jsem pochopil. Můžu poprosit o nasměrování, případně doporučení nějakého dobrého modelu? Procházím Czc/mall/alzu a ztrácím se v tom. Mám to jenom na filmy a chtěl bych se dostat do 20k.
Airee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod viking81 27. 3. 2021 12:34

20k mas len na receiver? Bude to 5.1 aj do budúcna? Mrkol by dom denon x1600, yamahu rx-v4a alebo niečo do Marantzu. Vyhol by som sa Onkyu. Mavalo problémy s hdmi doskami a teraz sú v existencnych problémoch..
Stereo: Wharfedale Diamond 11.4/Yamaha A-S701/Yamaha CD-S700
Headphones/Amp/DAC: Sennheiser HD650/Schiit Vali 2/Cambridge Audio DacMagic Plus
DAP/Headphones: Shanling M2X/iBasso IT01s
TV/BD: Samsung UE55KU6472/Xbox One X
viking81
Mírně pokročilý