Doporučtě streamer

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Denis30 18. 3. 2021 18:32

Zdravím Vás a prosím o radu s výběrem streameru nějaké slušné kvality.
Favoritem by bylo Onkyo NS-6170, ale 19k už je hodně, tolik do toho investovat nechci.
Podmínkou jsou internetová rádia, Spotify, Bluetooth, přehrávání z NAS (DLNA), ovládání z mobilu přes Android aplikaci, pokud by měl i tuner (FM + DAB), bylo by super.

Předem Vám děkuju za Vaše rady.
Denis30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 18. 3. 2021 20:36

Bluesound Node 2i je velice chválený.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod brodus 19. 3. 2021 04:09

Mám přes rok yamahu np-s303 za 10k a maximalni spokojenost . Výměna za dosloužile cd od Kenwoodu.Použivam na letitem ale stále zvukově kvalitním Kenwoodu se sloupy od Tannoy a zvuk epes rades,;-).Ovládání v telefonu přes aplikaci od Yamahy super.Sice používám jen usb port,rádia,bt..přes mp3 Shanling m5s a přehrávání z pc.Spotify ani Tidal ne,ale možná na to v budoucnu dojde.Každopadně za ty peníze opravdu vynikající komponent a velmi rychle mi dal zapomenout na klasické cd.Mraky net rádií v kvalitě,od rocku,jazzu,mluveného slova a jiné,jen v oblíbených mám 50rádii.Zvuk přes USBport paráda,a I ten ti dá poznat kvalitnější nahrávku,ale kdyby mi někdo řekl před lety,že budu přehrávat takový zvuk z flešky..zarytě bych se hádal že ani náhodou;-).Jediné co bych vytknul složitější prvotní nastavení,hlavně na propojení s PC.Na to musel nastoupit brácha,ale jinak mohu jen..Doporučit!!!;-)
brodus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rentier 68 19. 3. 2021 08:04

tady máš to onkyo ns-6170 za 16990 kč.Možná ujednáš slevu.
https://www.cinemashop.cz/sitove-prehra ... antId=1641
Mám ho taky a hraje super .radio FM A DAB V pohodě naladí.
MÁ převodníky ASAHI KASEI na každý kanál zvlášť. zde je test
https://www.hfc.com.pl/test/3439,onkyo-ns-6170.html
cena je to dobrá.Zvláště,když samostatný tuner od onkya se prodává za 6990kč.
https://www.cinemashop.cz/fm-dabtunery/ ... antId=1518
ještě okaz na marantz NA-6006
https://hi-fi-systemy.heureka.cz/marantz-na6006/#o=2
rentier 68
Junior

Odeslat příspěvekod brodus 19. 3. 2021 08:33

Za 10k u Yamahy poměr cena výkon se to Onkyo může jít klouzat..;-),tedy záleží také jaký máš zbytek aparatury?Když by si měl zesik od Onkya,pak by to dávalo smysl,jinak za ty peníze ani náhodou.
brodus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rentier 68 19. 3. 2021 08:44

Ta YAMAHA je tak na úrovni zakladního modelu od onkya 6130 nebo pioneer n30ae.Převodníky pro všechny kanály dohromady.Ale neberu ti tvúj názor.Každý máme jiný vkus. Přečti si prosím odkaz na ten test (až do konce) snad pochopíš rozdíly.Doma mám ještě streamer cambridge cxn v2 a to onkyo se mu zvukově plně vyrovná (až na ten displej).yamaha váží 2,7kg, onkyo 4,5kg
Ale na poslech určitě stačí i ta yamaha, pokud není peněz nazbyt. Onkyo n-6170 je jediné, které má FM i DAB radio v této cenové kategorii.
rentier 68
Junior

Odeslat příspěvekod brodus 19. 3. 2021 09:06

Tak každý máme své uši;-).Na mně se musí s těmi základy opatrně.Nedavno jsem konfrontoval mojí flešku na novější kolegovo aparatuře za 150k,moje 50k a rozdíl byl opravdu minimalni a zanedbatelny,trochu lepší bas a prostor,ale 100k rozdíl.. k smíchu. :-).Ale jasně je to o každého peněžence,a vzhledem k tomu,že se zakladateli tématu dané peníze za Onkyo zdály moc,tak za tu Yamahu se mu podepíšu,cirka 2h poslechu denně. Ne vždy co je psáno,je dáno.A to jsem člověk který rád mění elektroniku,ale zrovna zesik Kenwood ka5090r se mnou asi dožije,takže jednoduše,někdy víc,je míň.Praxe je praxe...
brodus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Denkez 19. 3. 2021 09:23

Koukni na YAMAHA WXC-50
Kromě bohatých možností streamování může sloužit i jako plnohodnotný předzesilovač.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod rentier 68 19. 3. 2021 09:45

Pro broduse:Jednou jsem si poslechl ve studiu svoji oblíbenou kapelu Hammerfall (album Dominion) na integr. zesilovači accuphasse nejvyšší řady ,streamer cambridge edge,
a bedny franko Serblin aparatura cca za 2 milony.Jediné plus bylo krásné oddělení nástrojú.
Ale chyběla mi tam ta metalová razance,dynamika. Na ***** jsem se neposadil Více radosti z poslechu mi vytvoří aparatura,kterou mám doma za 40násobnou menší cenu.Takže máš pravdu 100krát dražší aparatura nebude hrát 100krát líp. Opravdu záleží na vlastních uších a preferencích a sladit řetězec pro daný typ poslouchané hudby a uši.
https://www.excelia-hifi.cz/top-1000.ht ... rk-players
rentier 68
Junior

Odeslat příspěvekod brodus 19. 3. 2021 10:06

Pro rentier:Ty mám taky rád..takže jsme se relativně shodli.A neboj pár let po sobě jsem taky jezdil s cedečkama do Diplomatu a slintal..:-).Tenmodel co psal Denkez taky vypadá ok,jestli tedy nepotřebuješ klasický rozměr komponentu.Každopadně je lepší 7k ušetřit a udělat si další radost;-)
brodus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rentier 68 19. 3. 2021 10:30

Pro broduse:
Pokud tazatel využije FM A DAB radio,tak to onkyo 6170 je dobrá a jediná volba
Pokud se bez toho obejde bohatě mu doporučím tu yamahu 303 ,pioneer n-30ae,
onkyo 6130 denon dnp800 (má i sluchátkový výstup),maratz na 6006,pokud hledá komponentové rozměry.
I ta yamaha wxc-50 je dobrá volba
Ještě mě napadl audiolab 6000n,ten ale nemá displej
Ono je též v dnešní době něco sehnat,skoro vše je totálně vyprodané a dodávky v nedohlednu.
Nevím,jaký má tazatel zesilovač, pokud by to chtěl sjednotit po dizajnové stránce.
Jinak teď už v 53 letech po studiích nejezdím.V životě jsou a nastaly dúležitější priority.
Peníze poputují na studia dcery.
Jinak zesák Kenwood dobrý stroj:krásný dynamický zvuk
rentier 68
Junior

Odeslat příspěvekod brodus 19. 3. 2021 11:19

Rentier:Tak to jsem jen o chlup mladší;-).To chápu. A to mi povídej,nedávno mně zastavila sousedka z nižších pater a se smíchem mi hlásila,že mám dobrý vkus na muziku,ale její manžel je ze mně na plech a kdyby nevěděl že boxuju,už by na mne vlitnul..s nadsázkou. ;-) Ale smála se,že taky to jeho country nemusí.
Každopádně přeji dobrý výběr,nicméně dab a fm by nemusela být podminka,spousta těch net radií je ve velmi dobré kvalitě.
brodus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 19. 3. 2021 11:40

Jak je uvedeno výše - vybral bych Bluesound Node 2i. A to hlavně kvůli SW.
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Denis30 19. 3. 2021 11:43

Moc Vám děkuji za tipy.
Neuvedl jsem zbytek řetězce - takže zesilovač je Vincent SV226 a repro Aurum Cantus M103.

Jak tady bylo zmíněno výše (rentier 68), uvítal bych spíše design klasické komponenty.

Dokázali by jste mi ještě poradit, který z těchto - Yamaha NP-S303, Denon DNP-800NE, Pioneer N-30AE, by pro mě byla nejlepší volba?
Jestli se ale nepletu, tak Pioneer N-30AE nemá Bluetooth - je možné na něm potom provozovat Spotify free?

A ještě jeden dotaz ohledně Onkyo NS-6170 - všiml jsem si, že v mnoha shopech už byl jeho prodej ukončen - znamená to, že se už doprodává a bude nějaký nový model? Potom by snad mohla i cena 6170 jít dolů.
Denis30
Mírně pokročilý

Další stránka