pavlicko píše:Dobrý deň, prosím poradiť integr.zosilovač(ideálne sieťový, ale nie je to nevyhnutnosť) na rock a metal.
Marantz PM7000N mi pri gitarovkách tak nereže(chýba mi tam dynamika) ako by som si želal. Mám repro Dynavoice DF-5. ...
Marantz 7000 sa tu už riešil,
napr.
viewtopic.php?f=1722&t=1314280&p=12825679#p12825679,
Palo, nechcem ťa teraz kritizovať, že si neprečítal všetky dostupné recenzie a názory na ten Marantz a neextrahoval si z nich často implicitne vyjadrené názory na dynamiku a vhodnosť použitia tohto siliča na rock, metal, ale keby ..., možno by si ho nekúpil ...
Celá téma alebo názory na problematiku dynamiky zosilňovačov a reprosústav je ošemetná, keďže vnímanie zvuku je subjektívne, že reprosústavy môžu hrať "nedynamicky" ( povedzme kludne, pomôžem si českými výrazmi z nemenovaných ale asi momentálne najčítanejších recenzií, napr. " klidný, důstojný a velmi audiofilský zvukový projev ", alebo " to není prezentace jakkoliv efektní, ale spíše zvuk s takovým tím anglickým smyslem pro hudební realističnost ", kultivovaný zvuk bez stresu, netlačíci na pilu ) som zistil keď som si kúpil a krátku dobu som vlastnil bedne Q acoustics 2050i, priznám sa, že dovtedy som si nejak nevšímal, neuvedomoval túto vlastnosť reprodukovaného zvuku, zvuk týchto bední mi však negatívne udrel do uší, u siliča som si nedynamický, kludný zvukový prejav všimol u siliča CA CX 80 a konkrétne u skladby STINGA Englishman in New York /z origo albumu Nothing Like The Sun z roku 1987, myslím že CD je AAD/ pri tom dynamickom nástupe velkých bubnov cca. od 2:30 min.
A čo by som ti odporučil, aký silič, no prakticky asi žiadny

, ktovie nechce sa mi hladať pol dňa v recenziách či náhodou aj tie tvoje Dynavoice nehrajú skôr kludne, ale v teoretickej rovine /nepočul som/ aspoň dva siliče, jeden je vlastne aj streamer, cenovo do 500-800 € sa zmestíš, CA CX 60 /v Blave 500€ / a druhý Yamaha R-N 803 /v Rakúsku od 709 €/.
P.S. Nemusíte sa nijak zvlášť namáhať, aby ste počuli, kde Cambridge odôvodňuje svoje mimoriadne výdavky nad produktom Marantz PM6006; za vrieskaným gitarovým sólom nie je len to, že sa v ňom objaví viac mäsa a sily, ale aj väčšie dynamické variácie.
Je schopný presvedčivejšie spojiť drubujúcu basovú linku s bzučiacim bubnom a vokálom a zosilňovač Cambridge znie viac zamilovaný do inherentne útočnej povahy stopy.
Našťastie jeho energický výkon nepresahuje hranicu na nepoddajné a prehnane horlivé územie. Cambridge je dostatočne disciplinovaný, aby mohol dostatočne ovládať, pokiaľ ide o dynamiku a rytmy.
sorry je to strojový preklad z What HiFi