Receiver Yamaha nejde zapnout po výpadku sítě

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod goz1 11. 11. 2021 08:31

Ahoj, prosím o radu. Mám receiver Yamaha HTR-4068. Před několika dny nastal výpadek el. sítě a po něm byl nějakou dobu zřejmě problém s napětím, protože mi doma blikaly některé LED žárovky. Po tom výpadku už mi nejde receiver zapnout. Vedle zapínacího tlačítka svítí červeně dioda, která zabliká, když tlačítko zmáčknu. Zkoušel jsem na nějakou dobu receiver vytáhnout ze zásuvky a zkoušel jsem taky reset podle návodu na netu, ale bez úspěchu. Jediná reakce je zablikání té diody. Nevíte někdo co s tím? Mám to odnést někam do servisu?
Díky
goz1
Junior

Odeslat příspěvekod Abox 11. 11. 2021 09:00

Nemám ho, takže jenom teorie:
1) Unplug the power cord from the outlet
2) Wait at least 1 hour (60+ Minutes)
3) Press and hold the power button (on the set, not the remote) for 60 seconds
4) Keep holding power button while plugging back in, and for another 60 seconds after. When plugging back in, go directly to the wall outlet, bypassing any power strips or surge protectors.
If this reset process does not work, it would unfortunately confirm an internal hardware failure.
Abox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod goz1 15. 11. 2021 17:30

Díky. Vyzkoušel jsem to a bohužel bez úspěchu. Takže asi jedině servis :-(

Je tu někdo, kdo by se na to mohl podívat? Nebo mi doporučíte nějaký slušný servis? Ideálně Praha, Kladno, Beroun, Rakovník...
goz1
Junior

Odeslat příspěvekod viliamis 1. 12. 2023 21:24

Včera som riešil tento problem na yamahe HTR 4069.Musiš resetnut pristroj,ktory je po vypadku prudu v ochrannom mode.
Stlačiš a podržiš sučasne tlačitka(na prednom panele)
tone control+info wps
a stlačiš tlačitko mode (ručne zapinanie recievera)

s pozdravom...
viliamis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wallcott 2. 12. 2023 16:31

Wallcott
Mírně pokročilý