Zdravím, Mám X-1700H bez DAB s tv Samsung propojen přes HDMI eARC. Vše funguje jak má. Zapíná a vypíná se AC s tv, ale zhruba tak týden. Pak to přestane fungovat a zapíná se jen tv. Přišel jsem na to, že když v natavení tv najedu na Anynet a vypnu a zapnu, tak se opět Ac připojí a hláškou na tv bylo připojeno zařízení Dolby Atmos potvrdí a zase to týden funguje jak má. Zkoušel jsem i podporu samsungu a ti to svedli na Denon. Zkusil jsem i jiný kabel HDMI a pořád to samé. Nevíte kde může být problém? Díky
Robert Tom píše:Zkoušel jsem i podporu samsungu a ti to svedli na Denon.
To mně, bohužel, přijde velmi známé.
Zaměřil bych se ještě na aktualizace a případně TV resetoval. Zkusil bych i podporu Denonu. Nicméně ARC/eARC je dosti často taková loterie. Mrkni, zda se někde v TV/Denonu něco za ten týden nestane, co by mohlo mít vliv.
Problem bude v samsung tv resp ich software riadenia hdmi vystupov a earc. Svokrovci maju samsung+denon a rovnako avr sa vypne spolu s tv ale uz sa nezapne. Rodicia maju Hisense+denon a ziadny problem dlhdobo ja mam sony+denon a rovnako nikdy ziadny problem.
Tohle je starej známej problém ARC/eARC, někdy to funguje, někdy nefunguje, záleží na konkrétní kombinaci TV a AVR. Je to doslova loterie, některý případy fungujou, jiný nefungujou vůbec a některý zas fungujou chvíli a pak zase chvíli ne a rozchodit trvale to nejde atd.
Před Denonem jsem měl Onkyo a ten mi zase po vypnutí tv i Ac se samovolně cca po 10 sekundách zapnul. Stejná tv jako teď. Žádné aktualizace jak u Samsungu tak u Denonu nebyly