HEOS

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Mutt 23. 2. 2022 18:56

Už to pomalu budou téměř dva roky co jsem pořídil Marantz PM7000N. (btw. koukám jak se nám za tu dobu pěkně zvedla cena :shock: )
Se samotným přístrojem jsem spokojený, ale bojuju s apkou HEOS, zajímalo by mě jak jste s apkou spokojeni vy a zda máte stejné problémy.
Zmínil bych hlavně dvě věci, které řeším neustále.

1) volume
Ocenil bych spíš prosté tlačítko +/-, kterým by bylo dávkování jednodušší než to honit na posuvníku... pravda je, že díky tomu, že píšu tenhle text jsem si právě teď všimnul, že posuvník naštěstí už vylepšili :-) pamatuju že dříve stačilo na posuvník jen položit prst - většinou nepřesně - a volume rázem vyletělo o několik stupňů, což opravdu nebylo praktické; nyní se už volume naštěstí mění až s posuvem prstu, tedy jednoznačně zlepšení. Proč ale hlavně píšu - rád bych na změnu volume využíval HW tlačítka ovládání hlasitosti na straně mobilu - což funguje - bohužel však jedno stisknutí mění volume rovnou o dva body, což prostě není dobré. Nevím jestli je to problém aplikace nebo mého mobilu, nevím jak to změnit. Dělá vám to taky? Teď sebou díky tomu krom mobilu po bytě nosím i DO, právě kvůli korekci hlasitosti... :roll:

2) seznam hudby
Píšu zkušenost s přehráváním z HDD přes USB. Jsem v tomhle "stará škola", tedy nepoužívám všelijaké to automatické třídění dle interpreta, žánru, atd... volím vždy zobrazení dle adresářů, tedy tak jak je uloženo na disku. A to v podstatě vůbec nefunguje. Hudba se sice řadí abecedně, ale několikrát po sobě!! Seznam adresářů je tedy řazen A-Z, pak znovu A-Z, pak znovu, pak znovu, pak znovu... přičemž netuším proč některý adresář je zobrazen už v prvním "kole" a některý až ve třetím. Najít pak něco v tomhle bordelu je opravdu hodně zdlouhavé. To samé se samozřejmě děje nejen s adresáři, ale i se soubory v hlavním adresáři. Pokud už se pohybuju přímo v nějakém albu, tam je naštěstí většinou pořadí skladeb správné, ale taky to neplatí vždy :-|
Máte někdo s tímhle podobnou zkušenost? Případně vysvětlení proč se tak děje nebo jak to vyřešit?
díky
Mutt
Junior

Odeslat příspěvekod Yiakubou 23. 2. 2022 21:21

Mam stejnou zkusenost. HEOS sice funguje, ale je to proste takova zakladni a v mnoha detailech krkolomna aplikace. Brzo jsem k PM7000N prikoupil streamer a presel na Roon.
Velky hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 bi-amp > Mega V2 Plus Custom
Maly hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30
Yiakubou
Pokročilý

Odeslat příspěvekod leroj 23. 2. 2022 22:15

tak mi to nedalo a připojil jsem USB disk do AVR Denon, pustil Heos a vše je ve složkách vzorně seřazeno podle abecedy a nic není 2x. zajímavé, že Denon to nedělá
leroj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod gildintor 24. 2. 2022 10:03

Ahoj, Marantz PM7000N mám jen krátce takže zkušenosti teprve sbírám.
Aplikace HEOS rozhodně není taková jakou bych si představoval. Aplikaci používám k přehrávání hudby z NAS. Chybí mi tam některé funkce a necítím z jejího používání komfort. Nicméně ji používám protože nakonec to co potřebuji splní. Další vývoj bych ale určitě uvítal.

1) Ovládání hlasitosti řeším vždy ovladačem. Ani jsem to pomocí aplikace nezkoušel. Chtěl jsem se vyhnout tomu, že bych to omylem pusunul o kus víc.

2) Na NAS mám jen 7 alb v tuhle chvíli a vzhledem k tomu jaké funkce má aplikace to zatím používám jen způsobem - proklikám se ke složce s konkrétním albem a pustím celé album. Uvidím časem až budu mít víc zkušeností, třeba to pro mě bude použitelné i líp.
gildintor
Junior

Odeslat příspěvekod starší 24. 2. 2022 17:42

Rýchla otázka, keď si pustíte hocičo z USB klúča pichnutého do streameru s HEOS, alebo bezdrôtovo z NAS alebo počítača, dá sa vám posúvať v skladbe, napr. o minutku dve dopredu popr. dozadu ?
P.S. lebo u mňa v Yamaha music cast app to nejde ...
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod leroj 24. 2. 2022 19:26

nejde mi to ani DO na TV, ani dotykem v Heosu na mobilu
leroj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod gildintor 25. 2. 2022 09:02

starší píše:Rýchla otázka, keď si pustíte hocičo z USB klúča pichnutého do streameru s HEOS, alebo bezdrôtovo z NAS alebo počítača, dá sa vám posúvať v skladbe, napr. o minutku dve dopredu popr. dozadu ?
P.S. lebo u mňa v Yamaha music cast app to nejde ...

Ahoj, včera jsem zrovna poprvé chtěl posunout skladbu o kousek dál a narazil jsem na stejný problém. Heos pravděpodobně neumí posouvat přehrávání!
Přehrával jsem na Marantz z NAS.
Nenapdlo mě zkusit klasické dálkové ovládání.
gildintor
Junior

Odeslat příspěvekod Mutt 28. 2. 2022 12:16

leroj píše:tak mi to nedalo a připojil jsem USB disk do AVR Denon, pustil Heos a vše je ve složkách vzorně seřazeno podle abecedy a nic není 2x. zajímavé, že Denon to nedělá

Hm, tak to fakt nechápu co to může způsobovat. Možná jestli není problém v mém externím HDD, je už takovej letitej, že by dával špatný informace... Jestě bych třeba pochopil špatný řazení u samotných písniček, kde by se dalo třeba říct, že i když si dám volbu procházet složky, tak to stejně primárně nebere v potaz samotný název souborů, ale zpracuje přehled podle interních dat obsažených v každém tom souboru. Což je řekl bych sice špatně, ale chápal bych princip. Ale špatné řazení samotných adresářů, to nechápu jak se může stát.
Naposledy upravil Mutt dne 28. 2. 2022 19:31, celkově upraveno 1
Mutt
Junior

Odeslat příspěvekod eviljack 28. 2. 2022 12:19

Nemáte tam třeba m3u soubory a další seznamy, ze kterých to potom udělá některé skladby jakoby x-krát?
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mutt 28. 2. 2022 12:30

gildintor píše:...
1) Ovládání hlasitosti řeším vždy ovladačem. Ani jsem to pomocí aplikace nezkoušel. Chtěl jsem se vyhnout tomu, že bych to omylem pusunul o kus víc.
...

Já bohužel taky, ale je to zbytečná pakárna, lepší by bylo, kdyby to pořádně fungovalo přes mobil. O víkendu jsem to vyzkoušel ovládat mobilem, jak jsem už psal výše, chování té lišty volume v aplikaci sice už vylepšili, ale stejně to není ono. A tlačíka volume na straně mobilu fungují dobře, ale posouvají rovnou o dva body, což je taky na nic.
Taky jsem o víkendu zkusil HEOS nainstalovat na mobil přítelkyně (Samsung), ale vše tam funguje stejně (blbě :-) ) jako na mém mobilu (Honor), tak jsem se alespoň ujistil, že chyba není v mém mobilu ale v aplikaci.

-- 28. 2. 2022 12:37 --

eviljack: nevím jak ostatní, ale já nemám problém s tím, že by se jedna skladba nebo adresář zobrazoval vícekrát. Vše je zobrazeno jen jednou, ale nefunguje abecední řazení.
Resp. funguje, ale ten seznam se abecedně řadí několikrát. Čili máš přehled nějakých složek A-Z a následuje přehled dalších (jiných) složek zase A-Z. A pak znovu několikrát.
Nicméně vzhled toho řazení je myslím pořád stejný, není to tak, že by někdy byla daná složka zobrazena hned v prvním opakování A-Z a někdy až třeba ve třetím, je to myslím pořád stejné. Čili s nějakou logikou to asi pracuje, jen nevím s jakou :-)
Mutt
Junior

Odeslat příspěvekod ilja2001 28. 2. 2022 12:43

Zkoušeli jste pro ovládání Marantze jinou aplikaci? U Denonu mi HEOS tlačítky volume taky posunuje o dva body, ale aplikace AVR Denon klasicky o půl bodu, či-li stejně jako DO.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eviljack 28. 2. 2022 12:48

Mutt píše:
gildintor píše:...

-- 28. 2. 2022 12:37 --

eviljack: nevím jak ostatní, ale já nemám problém s tím, že by se jedna skladba nebo adresář zobrazoval vícekrát. Vše je zobrazeno jen jednou, ale nefunguje abecední řazení.
Resp. funguje, ale ten seznam se abecedně řadí několikrát. Čili máš přehled nějakých složek A-Z a následuje přehled dalších (jiných) složek zase A-Z. A pak znovu několikrát.
Nicméně vzhled toho řazení je myslím pořád stejný, není to tak, že by někdy byla daná složka zobrazena hned v prvním opakování A-Z a někdy až třeba ve třetím, je to myslím pořád stejné. Čili s nějakou logikou to asi pracuje, jen nevím s jakou :-)

Aha, tak to jsem to špatně pochopil.
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mutt 28. 2. 2022 21:35

Btw. nevíte jestli existuje nějakej stručnej návod nebo základní popis funkcí? Ono samozřejmě není až tak moc co popisovat. Ale když jsem se o víkendu probíral Nastavením, objevil jsem volbu Kvalita. Nevím jestli tam byla vždycky, nikdy jsem si jí nevšiml. Měl jsem tam zaškrtnuto Normální, tak jsem hned přenastavil na Vysoká. Ale vlastně vůbec netuším co vše to má ovlivnit...
Mutt
Junior

Odeslat příspěvekod The Wolverine 8. 3. 2022 23:47

Mutt píše:A tlačíka volume na straně mobilu fungují dobře, ale posouvají rovnou o dva body, což je taky na nic.

Toto mě taky pěkně štve. Ona ta aplikace je taková základní, nicméně i přes pár much imho celkem dobře použitelná. Akorát třeba appce pro BluOS se zdaleka nevyrovná.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Luda9sl 9. 3. 2022 06:28

Ta jejich aplikace je děsná. Nejvíc mi vadí řazení hudby. Proč to nemůžou udělat tak že se zobrazí jako složky a soubory podle uložení. Prostě jak v nějakém souborovém prohlížeči.

Já používám na Androidu aplikaci Hi-fi cast. Tam to řazení taky není dokonalé,ale přece jen pro mě přehlednější. A hlasitost jde ovládat po jednom kroku (dilku)
Denon AVR-X1700H
Magnat Signature 507 - Magnat supreme 5.1.2
Chord Mojo - Sennheiser HD 560S
HTPC - madVR - LG Oled B7
Luda9sl
Junior

Další stránka