Denon X2700H + Spotify problem

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod casperdeluxe 5. 3. 2022 11:10

Ahoj ahoj. Jdu si pro radu.
Vlastním Denon X2700H a Někdy se stane, že když pustím Spotify, tak mi začne hrát, ale tak za 5 vteřin přestane hrát.
Denon je připojen přes wifi, stejně tak jako telefon. Ještě někdy přehrávám z PC, který je na stejné síti, ale přes kabel. Tento problém je i když zkouším pustit spotify z PC. Chová se to stejně.
V momentě, když to přestane hrát, nemůžu se připojit z telefonu k ovládání AVR. Prostě jakoby nebyl AVR na síti. Stačí přepnout zařízení, například na TV audio přes dálkové ovládání a pak už to přes telefon zase funguje. Pustím spotify a zase se po 5s hraní vypne a pořád tak stejně. Je to čistě náhodné. V podstatě musím AVR třeba 3x vypnout a zapnout a pak to funguje. Někdy to funguje na první dobrou.
Firmware mám aktualizovaný.
Má někdo s tímto zkušenost nebo nějakou radu co s tím?
Díky
casperdeluxe
Junior

Odeslat příspěvekod Jiří Kuruc 31. 3. 2022 08:55

Bohužel jsem se s tímto nesetkal, můžu jen potvrdit, že tento konkrétní RCV a Spotify mi funguje bez problémů. Nepoužívám žádné aplikace (HEOS), prostě pustím na mobilu/PC Spotify a zvolím poslouchat na Denon, ten se i z vypnutého stavu zapne a do cca 5 sec přehrává. RCV připojen drátem, ale to by na věc nemělo mít vliv.
Jiří Kuruc
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod casperdeluxe 15. 6. 2022 13:22

Jo. Dělám to tak stejně. Každopádně jsem na to asi přišel. V routeru jsem přepnul zabezpečení z WPA na WPA2 a od té doby mi to neudělalo ani jednou. Už je to 3 měsíce.
casperdeluxe
Junior

Odeslat příspěvekod casperdeluxe 26. 6. 2022 12:38

Tak bohužel problém vyřešen není. Dnes mi to zase blbne
casperdeluxe
Junior

Odeslat příspěvekod largo12 27. 6. 2022 06:40

Zdravím , skúste v routeri priradiť Denonu pevnú I.P. adresu miesto DHPC.
Mal som Denon PMA 150H , podobne problémy ako vy, často sa aplikácia HEOS nemohla spojiť s prístrojom .
Po priradení pevnej adresy sa to uz nikdy nestalo
largo12
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod largo12 27. 6. 2022 08:48

Oprava, DHCP samozrejme. Doporučuje to aj manuál
largo12
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod casperdeluxe 10. 9. 2022 11:56

Pevnou IP jsem dal. Bohužel to taky nepomohlo. Poslední dobou mám obecně problém s připojením. Prakticky každý den to je odpojené od Wi-Fi. Připojit to nejde. Zůstane to viset na ověřování. Musím udělat reset připojení a pak se to zase připojí. Teď jsem to zkusil po kabelu a tam se zdá, že není problém. V servise mi řekli, že modul vadný není. Že kdyby byl vadný, tak nenajde ani síť. Údajně dochází k mikrovýpadkům sítě. A na to mi přej ani kabel nepomůže. Už fakt nevím co s tím
casperdeluxe
Junior

Odeslat příspěvekod Katikakus 10. 9. 2022 12:50

Firmware mas aktualni?
Katikakus
Junior

Odeslat příspěvekod medagore 11. 9. 2022 08:21

Kdysi jsem řešil něco podobného a pomohlo mi v nastavení modemu (routeru) zrušit zaklinutí Ipv6
medagore
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod casperdeluxe 11. 9. 2022 10:21

Firmware jsem aktualizoval cca před týdnem. Nepomohlo. Ipv6 mám zrušené.
casperdeluxe
Junior

Odeslat příspěvekod epidot 11. 9. 2022 13:25

jen tak bokem, vyhnul bych se kanálům 12 a 13 v routeru, pokud máš připojovací problém
epidot
Junior

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 11. 9. 2022 13:51

Dobrá rada, těmi kanály by to být mohlo, už jsem zažil, že na nich byl problém třeba s telefonem.
Yamaha R-N803D + Cabasse Jersey MC170
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod casperdeluxe 11. 9. 2022 16:06

Kanály jsem zkoušel. I jsem měl vyplý 2.4 pásmo, kde je mimo jiné udávaný kanál 12 a 13. Nechal jsem jen 5GHz a zkoušel různý kanály. Každopádně všechny zařízení fungují normálně a bez problémů. Co se týče onoho připojení, tak síť najdu, normálně se připojím a funguju. Většinou to funguje tak den. Pak jsem zase odpojen a musím tvrdý restart sítě v AVR. Zajímavé je, že dřív tento problém nebyl. Byl jen problém se spotify, který jsem si myslel, že jsem vyřešil šifrováním, protože to pár měsíců fungovalo normálně. Každopádně teď už není problém jen ne spotify, ale obecně s připojením AVR po wifi. Aktuálně jsem na kabelu a problém není ani se spotify a ani s připojením. Vše funguje normálně. Takto mi to fungovalo první asi 3 měsíce. Nebyl žádný problém.
casperdeluxe
Junior

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 12. 9. 2022 05:27

A co si od někoho půjčit jiný router na zkoušku?
Yamaha R-N803D + Cabasse Jersey MC170
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod casperdeluxe 12. 9. 2022 10:02

Já jsem tento problém měl už na původním routeru/modemu od UPC. Pak jsem koupil ten Archer a tam je to ten stejný problém
casperdeluxe
Junior

Další stránka