Asi som uplne neschopny, ale nedokazem zapojit 5.1 zvuk. Pri lubovolnom pokuse mi idu iba 2 predne. Nizsie popisujem co vsetko som testoval a naozaj nechapem kde robim chybu.
TV: LG OLED pripojene zdroje su VU+ (HDMI kabel), HDD, a po sieti NAS
VU+ UNO 4K SE, pripojene zdroje su satelit (antik), interny disk, po sieti NAS
TV aj VU+ maju opticky vystup
5.1 reproduktory zapojene cez DSP AX1 povodne do HTPC ktore som zrusil. Dekodovanie robilo PC a AX1 bol vlastne iba vykonovy zosilovac (pouzival som 5.1 input). HTPC som sa zbavil (hlucne, zle sa ovlada atd...) a odvtedy nedokazem 5.1 nastartovat.
Otestovana konfiguracia: Repro funguje, overene tak ze postupne pustam signal do 5.1 vstupu receivera a objavi sa na spravnom reproduktore.
Optika z TV do Receivera: Vzdy ide stereo, v TV mozem nastavit bud PCM alebo auto, pre obe moznosti som skusal pustit 5.1 test z youtube, 5.1 test z HDD, aj 5.1 film, docital som sa ze LG nefunguje ked ma aktivnych viac vystupov, takze vzdy som testoval s aktivnym vystupom iba optickym.
Optika z VU+ do Receivera: Downmix v nastaveni vypnuty, 3D surround skusany s moznostou vypnuty aj zapnuty (neviem co to presne robi) a vysledok bez rozdielu, vzdy hraju iba 2 predne kanaly. Skusal som pustit 5.1 test z Youtube, 5.1 test z HDD lokalneho aj z NAS, rovnako som skusal filmy ktore su indikovane ako AC3.
Kedze AX1 nieje prave najnovsi stroj a na forach sa obcas zmienuje ze nema rada hocikoho, tak som este vyuzil moznost zapozicania HTR 4068 zopakoval vsetky testy a vysledok je uplne identicky. Bohuzial u HTR som nedokazal overit ci principialne funguju jednotlive kanaly kedze nema 5.1 vstup.
Video z NAS pouzivane na testovanie som overil v PC pomocou avidemux kde sa korekne zobrazuje audio na vsetkych kanaloch.
Uz naozaj neviem co by som mal vyskusat? Preco to nejde?