od martas38 30. 8. 2022 17:16
kalimero73: píšu to jako člověk, který vlastnil zesilovač Technics dobrých 20 let, možná i dýl. Jednalo se o druhý nejvyšší model SU-A707 tuším, v době pořízení stál na české poměry skutečně vysokou částku. Vyšší už byly jen ty "slavné" stěrače. Na zvuku mi pořád něco scházelo a když jsem to dvacet let nazpět konzultoval s tehdejší hifi komunitou, tuším s panem Březinou v čele, bylo mi doporučeno se Technicse okamžitě zbavit, že to bude to nejlepší, co pro svůj poslech udělám a doporučovali mě značky NAD, Marantz, Denon. Bohužel jsem neposlechl.
A jak jsem se dostal k této značce? Ano přes otce, protože v osmdesátých letech se tady v Tuzexu dal koupit opravdu jen Technics a Sony. Z toho plyne můj názor.
Když jsem se toho Technicse skutečně zbavil, nebe se rozjasnilo. Ano můj Pincek v třídě D, koupený jen k ozvučení TV ho přehrál o dvě třídy. Takže já mám v tomhle směru jasno.
To že jsem si prošel i jedním problematickým CD přehrávačem Technics (u kterého se začaly brzo sypat ferity v navádění laseru) a úplně ze začátku jsem měl receiver Technics, zmiňuju jen jako třešničku, každopádně se značkou mám bohatou zkušenost.
A pokud tě rozrušuje moje agresivita, tak si přečti komentáře svého předřečníka, zejména, pokud si někdo dovolí cokoliv napsat proti Pan-Tech. Tam poznáš agresivitu a trvá to již několik let a nejen na tomhle fóru.
To nic nemění na věci, že bych tazateli skutečně doporučil spíš ten Naim, který je dle mého názoru někde úplně jinde jak zvukem, tak provedením.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12