hifi system - 25m2, 50tis

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod eviljack 22. 8. 2022 10:12

Jediná zmínka o třídě je tady - https://parttimeaudiophile.com/2022/07/ ... em-review/, a tam přímo píše "not class D", tak asi jedině napsat do Technicsu. Čekal bych teda, že to budou mít na webu, nebo aspoň v manuálu, ale taky nic.
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 22. 8. 2022 12:20

Alternativou by ještě mohl být Bluesound Powernode 3 za velmi příznivou cenu
https://www.voix.cz/all-in-one-zesilova ... de--gen-3/
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Tony70 22. 8. 2022 13:51

TECHNICS SA-C600 jsem si byl poslechnout před dvěma měsíci ve Zlíně. Byl jsem nadmíru spokojený se zvukovou kvalitou zcela nového, předemnou vybaleného a nerozehraného přístroje. Provedení je naprosto precizní, broušený hliník, OLED displej, kvalitní reproterminály ...
Napojeny byl na nějaké dvoupásmové Monitory v ceně 30.000,-, jelikož zvukově slazené a k tomuto systému doporučené reprosoustavy TECHNICS SB-C600 ještě tehdy neměli k dispozici. Nicméně i s těmito reprosoustavami byl zvuk za ty peníze opravdu výborný, at´ už přes internet a nebo i přes samotné CD disky ...
Obrovskou výhodou tohoto systému je, že má kalibraci nazvanou Space Tune, kdy si otestuje a následně se za pár minut nastaví v jakémkoliv poslechovém prostředí. Vše se pohodlně může ovládat přes tablet nebo mobil s aplikací od TECHNICS-u. Mám tuhle funkci i na svém OLED-u, kde je zvuk taky řešen TECHNICS-em a můžu napsat, že to funguje naprosto skvěle a pokud nepotřebuji využít svou velkou sestavu 7.1, tak je to naprosto použitelné.
Jinak mám pracovnu 20m čtverečních a jen co dokončím její úpravu, tak si tento systém objednávám. Jen na ty metry, mou potřebu a taky po stránce designu si k němu objednám reprosoustavy TECHNICS SB-C700 v klavírní bílé barvě ...
Zda se pro něj nakonec rozhodneš a jaké reprosoustavy k němu vybereš, to už si musíš zvážit ty sám ...
Tony70
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andy Kraus 22. 8. 2022 15:02

na tie TECHNICS SB-C700 sú dosť protichodné recenzie ale s firemným zosíkom by mali hrať dobre po kalibrácii
Andy Kraus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Denkez 22. 8. 2022 16:14

eviljack píše:Jediná zmínka o třídě je tady - https://parttimeaudiophile.com/2022/07/ ... em-review/, a tam přímo píše "not class D", tak asi jedině napsat do Technicsu. Čekal bych teda, že to budou mít na webu, nebo aspoň v manuálu, ale taky nic.

Je to zesilovač třídy D, z těchto obrázků je to patrné. I napájecí zdroj je spínaný, žádné těžké trafo.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Tony70 22. 8. 2022 17:24

Andy Kraus píše:na tie TECHNICS SB-C700 sú dosť protichodné recenzie ale s firemným zosíkom by mali hrať dobre po kalibrácii

Ano, protichudné budou vždy, speciálně u "znovuzrozeného" TECHNICS-u ... Ovšem současný TECHNICS má s tím plastovým z devadesátých let společné prakticky už jen to logo. Ale i tohle některým recenzentům stále stačí, aby omílali dookola to svoje ... Pokud budeš pátrat, tak jsou i lidi, kteří si SB-C700 po několikatýdenním testování pořídili místo tolik vychvalovaných KEF LS 50. Tím z SB-C700 nedělám žádné High End repra, jen chci poukázat na to, že doba se změnila ...

Jinak je to ale tak, jak píšeš. Po kalibraci s SA-C600 bude výsledek naprosto v pohodě ...

Každopádně TECHNICS má už několik let české stránky, tak nějak nechápu, proč si nedohledáte informace o současném portfóliu zde :

https://www.technics.com/cz/

Systém TECHNICS SA-C600 je zde :

https://www.technics.com/cz/products/pr ... -c600.html

No a pokud to někoho zajímá, tak at´ si vyhledá Michiko Ogawa nebo TECHNICS reborn ... ;-)
Home cinema : OLED PANASONIC TX-65JZ2000E * Ultra HD Blu-Ray PANASONIC DP-UB9000EGK * PANASONIC SA-BX500EG-K * 4 x PANASONIC SB-PF800E-M * 3 x PANASONIC SB-PS800E-M * PANASONIC SB-WA800E-M *
Music : TECHNICS SC-A600 * TECHNICS SB-C600
Tony70
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hydrrra 23. 8. 2022 02:16

Ahoj, můžu ti nabídnout k prodeji svůj set AC Melody M103 + Bluesound powernode 2i. Hraje to parádně.
Hydrrra
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod psvatahc 30. 8. 2022 03:00

ahojte, vsem dekuju za rady. nakonec jsem vybral kombinaci Marantz MODEL 40n + Klipsch RP-8000F II. se to nakonec je financne uplne mimo nez jsem puvodne chtel, ale zase, nekupuju to kazdy rok :-). Co si myslite o teto kombinaci? Diky za vas nazor!
psvatahc
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 30. 8. 2022 03:53

Asi super, ale osobně bych nejvíc peněz narval do repro.
Seš ale v jiné galaxii, než v prvním příspěvku :D

Tony70: Technics nebyl ani kdysi něco zázračného, pouze se dal u nás koupit v Tuzexu, proto ta obliba našich otců v této značce, očividně děděná na syny. Dnes je to totálně out, svět je úplně někde jinde, byť tuším, že fanatikovi (nebo prodejci???) značky Panasonic-Technics se to bude obtížně vysvětlovat. Pokud bych chtěl dnes něco takového, spíš bych se díval po Naim, Lyngdorf a podobně, ale asi bych ani nechtěl...
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Leony5 30. 8. 2022 05:40

No a jak to tedy hraje ? Je to v celku slušná sestava.
Leony5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tony70 30. 8. 2022 10:45

martas38 :

Reagoval jsem na zadávatele vlákna a jeho dotaz na TECHNICS SA-C600. On sám měl na tento systém otázky a ve svém prvním příspěvku i cenový strop, který to splňuje. Co si nakonec vybere a za kolik, to jeho věc a sám jsem mu to i napsal ...

Že jsem tady osočován a označován za fanatika nebo prodejce PANASONIC - TECHNICS, na to už jsem si zvykl při "výživných" debatách s místními znalci na téma OLED televizorů nejednou ... A stejně tak jsem si zvykl na takové typy jako jsi ty a jiní zdejší "netopýři", kteří slyší i trávu růst a zpochybňují nejen moje názory a pocity, ale budou popírat i testy z různých koutů světa od lidí, kteří tomu skutečně věnují spoustu času, energie a svých zkušeností.

Doporučuji ti se řádně dovzdělat, pokud máš pocit, že je TECHNICS jen pouhou oblibou naších otců a nostalgickou vzpomínkou na Tuzex. Možná pak zjistíš, co vše v historii Hi-Fi světu přinesl a jak je na tom po zvukové stránce dnes. Ale rozumím, kdo by chtěl mít tak komerčně znějící značku doma, že? Speciálně, když má stále ty předsudky, že je to ten plastový komponent z devadesátých let minulého století ...

Jak jsi mi to napsal? Tohle se bude obtížně vysvětlovat?

Pěkný den ... 8-)
Home cinema : OLED PANASONIC TX-65JZ2000E * Ultra HD Blu-Ray PANASONIC DP-UB9000EGK * PANASONIC SA-BX500EG-K * 4 x PANASONIC SB-PF800E-M * 3 x PANASONIC SB-PS800E-M * PANASONIC SB-WA800E-M *
Music : TECHNICS SC-A600 * TECHNICS SB-C600
Tony70
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kalimero73 30. 8. 2022 11:17

Marťas ... to už je malinko ( dost ) přes čáru, co píšeš - je potřeba se navážet do někoho, kdo má jiný názor ? Myslím si, že patent na rozum tady nemá nikdo a říct v dobré víře svůj názor a snažit se pomoci tazateli snad má právo každý - netřeba být arogantní !!!
HiFi: Monitor Audio Silver RX6 + CA CXA60 + CA Azur 640T DAB + CA Azur 640C + Technics RS-BX646 <> Home Cinema: Panasonic OLED TX-65FZ800E + Panasonic DP-UB824 + Denon AVR-3808 + 5.0 Canton Ergo 1002 DC, Ergo CM 52, Ergo 32 DC
kalimero73
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hlava 30. 8. 2022 12:28

Dám ti tazateli názor někoho, kdo má už roky několikanásobně dražši aparát, než jaký vybíráš.

Na tvém místě bych si než nevalné hifi za ty peníze koupil spíš nějaký all-in-one systém. Podívej se (a běž si někam poslechnout) něco od Bose, anebo Naim. Přinese ti to mnohem více, než ten systém skládat. Ať už zvukem (jsou v tom repráky v aktivu), tak i komfortem (multiroom, Spotify, apod).

Já už nějaký čas mám na pracovním stole kostku od Naim QB, a hádej co.
Hraje výrazně častěji, jak velký aparát. Protože komfort ovládání, protože dobrý zvuk.
Samozřejmě, na 80 kg bedny to velikostí scény nemá, ale i tak …
Hlava
Junior

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 30. 8. 2022 16:46

No nevím, vrazil do toho přes 100k a je to nevalné HiFi? Spotify apod. to má. A přehraje to kostka za 26k? Co považuješ za valné?
Yamaha R-N803D + Cabasse Jersey MC170
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 30. 8. 2022 17:16

kalimero73: píšu to jako člověk, který vlastnil zesilovač Technics dobrých 20 let, možná i dýl. Jednalo se o druhý nejvyšší model SU-A707 tuším, v době pořízení stál na české poměry skutečně vysokou částku. Vyšší už byly jen ty "slavné" stěrače. Na zvuku mi pořád něco scházelo a když jsem to dvacet let nazpět konzultoval s tehdejší hifi komunitou, tuším s panem Březinou v čele, bylo mi doporučeno se Technicse okamžitě zbavit, že to bude to nejlepší, co pro svůj poslech udělám a doporučovali mě značky NAD, Marantz, Denon. Bohužel jsem neposlechl.
A jak jsem se dostal k této značce? Ano přes otce, protože v osmdesátých letech se tady v Tuzexu dal koupit opravdu jen Technics a Sony. Z toho plyne můj názor.
Když jsem se toho Technicse skutečně zbavil, nebe se rozjasnilo. Ano můj Pincek v třídě D, koupený jen k ozvučení TV ho přehrál o dvě třídy. Takže já mám v tomhle směru jasno.
To že jsem si prošel i jedním problematickým CD přehrávačem Technics (u kterého se začaly brzo sypat ferity v navádění laseru) a úplně ze začátku jsem měl receiver Technics, zmiňuju jen jako třešničku, každopádně se značkou mám bohatou zkušenost.
A pokud tě rozrušuje moje agresivita, tak si přečti komentáře svého předřečníka, zejména, pokud si někdo dovolí cokoliv napsat proti Pan-Tech. Tam poznáš agresivitu a trvá to již několik let a nejen na tomhle fóru.
To nic nemění na věci, že bych tazateli skutečně doporučil spíš ten Naim, který je dle mého názoru někde úplně jinde jak zvukem, tak provedením.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka