Ahoj, ďakujem za postreh. Pevne verím, že to nie je bedňami. Skúšal som zosik spojiť s ďalšími novými reprakmi Dynavoice DF5, ktoré mám v obývačke (Infinity v spálni), a taktiež výšky boli, ale boli skôr zastreté stredným pásmom. To je môj subjektívny názor. Mám aj zosik Onkyo Integra A8850,ten na oboch Repro hrá výšky výborne, ale až po nastavení korekcií, hlavne vytiahnutí výšok na zosiku, basy a stredy som nekorigoval. Subjektívne mi zvuk vyhovuje s korekciami. Ja som počul názor, že ten Arcam A29 nie je až taký dobrý, lebo je lacný,vraj Arcam S20 korekcie nepotrebuje. Neviem, nemal som možnosť porovnať... a pritom mi bol odporúčaný na tomto fore ,že je ideálny na metalovú hudbu. Áno keby som mal nejaký referenčný zosik a ešte drahšie bedne, tam by som asi nepociťoval potrebu riešiť korekcie....Ale touto cestou nechcem ísť.Jednoducho mi to vyhovuje, pridať výšky.
TigiGold píše:Pavlicko: Jestli ti chybí výšky, tak v prvé řadě hledej zakopaného psa v bednách, a ne v zesilovači. Možná máš dokonce vadné výškové reproduktory nebo problém ve výhybkách. Kompenzovat zahuhlané bedny korekcemi není optimální postup.