Receiver/zesilovač k TV + reproduktory 30-50k

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pajacloud 17. 12. 2022 11:43

Pěkný den,
poohlížím se po řešení, které by vylepšilo kvalitu zvuku u televize v obýváku (doposud jsem měl soundbar od Panasonicu, byl to omyl a rád bych upgradoval).

[*] Víc než stereo nechci, případně se subwooferem, ale pokud by měly reproduktory kvalitní basy samy o sobě, tak to nutné není.
[*] Nevadí mi mít receiver, místo tam na to je, ale nepotřebuju od něj žádné zbytečnosti typu podpora streamovacích služeb, internetových rádií, streaming z NAS... - na tohle všechno mám Chromecast s Google TV.
[*] Důležitá je hlavně podpora HDMI ARC, tedy aby se dala ovládat úroveň hlasitosti přímo z televize/ovladače Chromecastu - což jsem ale zase vypozoroval, že obvykle chybí u čistokrevných zesilovačů, receivery to mají, ale i s výše zmíněnými zbytečnostmi navíc, které pak logicky musí zvyšovat jejich cenu.

Existuje tedy vůbec něco mezi? Něco, do čeho prostě zapojím HDMI výstup z televize, který by nesl zvuk a informaci o jeho hlasitosti (klidně i rozděleně - optika na zvuk a HDMI na ARC), ono mi ho to zesílilo a poslalo do televize? Bez zbytečné flotily dalších HDMI portů pro přepínání mezi vstupy a připlácení za podporu něčeho, co už televize + Google TV dávno umí?

Ocením rovnou i případné rady vhodných reproduktorů k tomu (2.0 nebo 2.1), ideálně každý vysoký max. 50 cm. Prostor má 25m2. S tím, že by se to celé mělo vejít někam kolem 30k, v odůvodněných případech maximum 50k. Předem díky O:-)
pajacloud
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jardadts 17. 12. 2022 12:16

Denon DRA-800H za cca 18 tisíc.

U reproduktorů je toho na výběr výrazně více a záleží jen na rozpočtu. Píšu SZ.

https://www.datart.cz/av-receiver-denon ... NDRA800HBB
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pajacloud 17. 12. 2022 12:54

Obávám se, že tenhle receiver je přesný příklad toho, o čem jsem psal, že je pro mě zbytečné.
Jen námatkou: 5 HDMI vstupů, "podpora 4K/60 Hz, HDR10, HLG a BT.2020" - nepotřebuju jím prohánět žádné video, nevím, proč bych to dělal, televize má svých vstupů až kam. "Podpora streamovacích služeb Spotify, TuneIn, Amazon Prime Music, Soundcloud, Tidal, Napster či Deezer"... nic z toho nepotřebuji.
Jediné, co potřebuji, je poslat do něj zvuk z TV, zesílit ho a poslat do beden, a to s možností ovládání jednou ovladačkou.
pajacloud
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jardadts 17. 12. 2022 13:05

Pajacloud:
Mám obavu ,že nenajdeš nic co by přesně odpovídalo tvým požadavkům. Na trhu není moc stereo receiverů s HDMI a vždy k tomu dostaneš spoustu zbytečností.
TV Philips 65OLED856 , Sony UBP - X800 , Yamaha RX-A 2070 , Apple TV 4K,Focal Aria 948
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 17. 12. 2022 14:59

Tady jeden máš, můj Pioneer SX-S30DAB je shodný stroj akorát v jiné krabici a pod značkou Onkyo:
https://www.mall.cz/sitove-audio-prehra ... 1013617001
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PCDaemon 17. 12. 2022 15:05

Tieto reprosústavy by mali splňať dané požiadavky.
https://www.l-e.cz/reproduktory-kef-lsx-ii-cerna
PCDaemon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jelensparohy 17. 12. 2022 17:25

Je nutné HDMI? Musí to být AV reciver když stačí stereo? Mám stereo receiver Yamaha R-N303D spojený s smart televizí Samsung pouze optikou a receiver (hlasitost) ovládám přímo z TV ovladače.
jelensparohy
Junior

Odeslat příspěvekod one.man 17. 12. 2022 17:42

Naposledy upravil one.man dne 18. 12. 2022 00:10, celkově upraveno 2
one.man
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Denkez 17. 12. 2022 20:43

Pokud hledáš zesilovač/receiver s HDMI vstupem jen proto, abys mohl TV a hlasitost ovládat jedním DO, tak to se dá vyřešit jednoduše i tak, že k ovládání použiješ vhodné univerzální DO. Hlasitost budeš mít "zamčenou" na zesilovač a ostatími tlačítky budeš ovládat TV.
V tom případě vystačíš jen se zesilovačem/receiverem s optickým vstupem, např. CAMBRIDGE AUDIO TOPAZ SR20.
Zapnutí/vypnutí obou přístrojů vyřešíš opět univerzálním DO, na kterém si nastavíš na zvláštní tlačítko "zapínací" makro. Mohu doporučit URC 7145.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý