poohlížím se po řešení, které by vylepšilo kvalitu zvuku u televize v obýváku (doposud jsem měl soundbar od Panasonicu, byl to omyl a rád bych upgradoval).
[*] Víc než stereo nechci, případně se subwooferem, ale pokud by měly reproduktory kvalitní basy samy o sobě, tak to nutné není.
[*] Nevadí mi mít receiver, místo tam na to je, ale nepotřebuju od něj žádné zbytečnosti typu podpora streamovacích služeb, internetových rádií, streaming z NAS... - na tohle všechno mám Chromecast s Google TV.
[*] Důležitá je hlavně podpora HDMI ARC, tedy aby se dala ovládat úroveň hlasitosti přímo z televize/ovladače Chromecastu - což jsem ale zase vypozoroval, že obvykle chybí u čistokrevných zesilovačů, receivery to mají, ale i s výše zmíněnými zbytečnostmi navíc, které pak logicky musí zvyšovat jejich cenu.
Existuje tedy vůbec něco mezi? Něco, do čeho prostě zapojím HDMI výstup z televize, který by nesl zvuk a informaci o jeho hlasitosti (klidně i rozděleně - optika na zvuk a HDMI na ARC), ono mi ho to zesílilo a poslalo do televize? Bez zbytečné flotily dalších HDMI portů pro přepínání mezi vstupy a připlácení za podporu něčeho, co už televize + Google TV dávno umí?
Ocením rovnou i případné rady vhodných reproduktorů k tomu (2.0 nebo 2.1), ideálně každý vysoký max. 50 cm. Prostor má 25m2. S tím, že by se to celé mělo vejít někam kolem 30k, v odůvodněných případech maximum 50k. Předem díky