![;-] ;-]](./images/smilies/08.gif)
Zapojil jsem do řady: Apple TV - receiver + bedny domácího kina(Denon AVR -x1700h) - přes eARC do telky Philips 65LED806. Vše mi ovládá remote k Apple TV.
Na receivru, jsem povolil dle doporučení v manualu parametry jako: HDMI Passthrough, HDMI Control, TV audio switching apod....prostě fičury, které by měly zaručovat komunikaci přes HDMI a ovládání jedním ovladačem, včetně vypnutí všeho apod., které jsou u většiny receivrů v dnešní době podobné...Na TV jsem aktivoval u výběru reproduktoru, aby si vše řídil vstup HDMI z receivru.
Vše vcelku ladí, ale nejde mi do hlavy, že mi nefunguje jedna věc a sice: Rád bych, aby mi třeba u večerních zpráv nebo pohádek(pouštěny přes Apple TV z aplikace iVysílání) fungovaly "pouze" TV reproduktory a receiver tedy pouze jen "propouštěl" signál z apple tv do TV a nespouštěl receiver s domácím kinem....snad jsem to laicky popsal a pochopíte

Jednoduše, nevíte prosím někdo, jak na to,aby při spuštění apple TV a TV se aktivovaly repráky TV a zapojeným recievrem tedy jen signál zřejmě procházel bez toho, aniž by aktivoval repráky domácího kina receivru?
Už se v tom nějakej den rejpu a furt kulové - spíš začínám mít tendenci to rozvrtat

Moc díky za případný help a s úctou...
-- 28. 2. 2023 22:32 --
Teď mi tak nějak dochází, že by možná dávalo spíše smysl propojit napřímo pře eARC apple TV a TV.....a poté teprve z TV se dalším ARCem napojit do receivru s domácím kinem.
Automatické zapnutí a vypnutí by tedy řídila Apple TV a ta by vždy spustila repráky z televize. A receiveru bych teda zrušil automatické zapínání a vypínání a pouštěl bych ho ovladačem jen když bych koukal na filmy domácímu kinu určené...
Znamená to tedy v mém případě prosím spíše volit raději propojení: apple TV - TV - receiver než stávající: apple TV - reciever - TV? Dává tohle smysl?

Dííík