AVR a TV - zachování zvuku z TV

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Baskervilllius 28. 2. 2023 22:02

Zdar a sílu, Měl bych prosím dotaz na nějakého borce a odborníka, pokud mohu ;-]

Zapojil jsem do řady: Apple TV - receiver + bedny domácího kina(Denon AVR -x1700h) - přes eARC do telky Philips 65LED806. Vše mi ovládá remote k Apple TV.

Na receivru, jsem povolil dle doporučení v manualu parametry jako: HDMI Passthrough, HDMI Control, TV audio switching apod....prostě fičury, které by měly zaručovat komunikaci přes HDMI a ovládání jedním ovladačem, včetně vypnutí všeho apod., které jsou u většiny receivrů v dnešní době podobné...Na TV jsem aktivoval u výběru reproduktoru, aby si vše řídil vstup HDMI z receivru.

Vše vcelku ladí, ale nejde mi do hlavy, že mi nefunguje jedna věc a sice: Rád bych, aby mi třeba u večerních zpráv nebo pohádek(pouštěny přes Apple TV z aplikace iVysílání) fungovaly "pouze" TV reproduktory a receiver tedy pouze jen "propouštěl" signál z apple tv do TV a nespouštěl receiver s domácím kinem....snad jsem to laicky popsal a pochopíte :eh

Jednoduše, nevíte prosím někdo, jak na to,aby při spuštění apple TV a TV se aktivovaly repráky TV a zapojeným recievrem tedy jen signál zřejmě procházel bez toho, aniž by aktivoval repráky domácího kina receivru?

Už se v tom nějakej den rejpu a furt kulové - spíš začínám mít tendenci to rozvrtat :hm

Moc díky za případný help a s úctou...

-- 28. 2. 2023 22:32 --

Teď mi tak nějak dochází, že by možná dávalo spíše smysl propojit napřímo pře eARC apple TV a TV.....a poté teprve z TV se dalším ARCem napojit do receivru s domácím kinem.

Automatické zapnutí a vypnutí by tedy řídila Apple TV a ta by vždy spustila repráky z televize. A receiveru bych teda zrušil automatické zapínání a vypínání a pouštěl bych ho ovladačem jen když bych koukal na filmy domácímu kinu určené...

Znamená to tedy v mém případě prosím spíše volit raději propojení: apple TV - TV - receiver než stávající: apple TV - reciever - TV? Dává tohle smysl? :D

Dííík
Baskervilllius
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ilja2001 1. 3. 2023 09:32

(e)ARC byva pouze na jednom HDMI vstupu TV, takze propojit takto do TV samostatne appleTV a AVR nepujde. Leda jit z TV do AVR optikou, ale to zase prijdes o pokrocilejsi zvukove formaty. Myslim, ze bys mohl nechat stavajici zapojeni a jenom vypnout automaticke zapinani AVR a nastavit HDMI passthrough v AVR pro prislusny vstup s appleTV. AVR pak ve vypnutem stavu propusti signal do TV, akorat musis vyzkouset, zda bude propoustet i ovladaci signaly.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Baskervilllius 1. 3. 2023 11:49

Rozumím a zkusím - díky ti moc! :tleskani
Baskervilllius
Kolemjdoucí