receiver pro Polk Audio Signature ES60

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod compaq1 10. 4. 2023 13:56

Dobry den.
Chtel bych se zeptat, jestli byste mi doporucili k repro Polk Audio Signature ES60 receiver Denon X2800H dab?
Mam sice v planu zpocatku vyuzivat jen stereo poslech, jeden par zminenych repro, casem bych ale mozna prikoupil center kvuli filmum, mozna subwoofer (pro zadni repro nemame dostatek prostoru, sedacka u zdi).
Libi se mi vybavenost tohoto receiveru, i kdyz bych ho pouzival jen jako zesilovac 2.0, pozdeji 3.0 (popripade 3.1).
Potrebuji propojit jen s televizi, pomoci eARC,
dal se mi libi moznost dvou zon (pro terasu),
moznost prehravani Spotify.
Nekdy mozna i DAB radio, muze se mozna i hodit pro lepsi pripadny prodej.
Mozna bych mohl pripojit i horni repro, nevim jestli to bez zadnich ale dava smysl.
No a hlavne aby to ty ES60tky utahlo. nekde rikali ze radsi X3800H ale to uz je tezce mimo planovany rozpocet.

Kdyz jsem hledal neco ve stereo zesilovacich, tak mi to s tim vykonem vychazelo treba maximalne o 5 tisic Kč levneji a to si myslim ze radsi dam navic ted, aby mi pripadne neco nechybelo (viz ten center, a horni repro treba)

jeste jsem nasel podobne i cenove Onkyo TX-NR6100 a nebo treba Yamaha RX-V6A.

Co myslite? Dekuji!

dal jsem nasel doporuceni na ruzne Marantz receivery, ale tam nechapu, ze vsechny maji tak polovicni vykon na 8ohm repro, ve stejne cenove kategorii.
compaq1
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 10. 4. 2023 15:24

Na hudbu nejsou vícekanálové receivery určené pro domácí kino moc vhodné.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 10. 4. 2023 16:12

compaq1 píše:dal jsem nasel doporuceni na ruzne Marantz receivery, ale tam nechapu, ze vsechny maji tak polovicni vykon na 8ohm repro, ve stejne cenove kategorii.

Nevím, jak máš velkou místnost, ale pokud je ten výkon u Marantze okolo 75W, tak to bude bohatě stačit. Že má jiný 100W nebo více, neznamená, že bude hrát lépe. Kvalita není jen o výkonu.

Jinak souhlas Marťasem, na muziku nebrat. A dvě zóny umí i stereo receivery.
Yamaha R-N803D + Cabasse Jersey MC170
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod compaq1 10. 4. 2023 17:25

diky. no ja nejsem zadny audiofil, tak nejspis rozdil v kvalite 5.1 receiveru a stereo zesilovace nepoznam (aktualne mame staricky Genius SW-HF 5.1 5000 :D ale ten uz nas docela stve, tak to chci jednou provzdy vyresit). Chtel jsem ten receiver pro pripad, ze budeme do budoucna vylepsovat, porizovat dalsi bedny. mistnost ma asi 50m2 (obyvak s kuchyni dohromady)

Cetl jsem nejaka doporuceni primo od eurostaru-ostrava na strankach alzy a prave tam psali ze klidne Marantz NR1711, u ktereho jsem ale nasel ze vykon je jen 50W pri 8ohm.
Zaroven tam ale doporucovali ten denon x2800h, ktery ma vykon 95W tusim, taky pri 8ohm. takze proto to nechapu. nebo jestli to zrovna psal nekdo jiny ale ze stejne firmy a kazdy na to ma jiny nazor. nevim.

Jake stereo zesilovace byste treba doporucili?

-- 10. 4. 2023 17:45 --

jo a ty repraky jsem vybral proto tak velke, ze hrajou uz pry od 26Hz, takze nebude mozna potreba vubec kupovat subwoofer a navic ze nemaji basreflex dozadu, tak budou moct stat bliz zdi, nez by musely s bassreflexem smerem dozadu asi.
compaq1
Junior

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 10. 4. 2023 17:55

Jaký je rozpočet?
Yamaha R-N803D + Cabasse Jersey MC170
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod compaq1 10. 4. 2023 18:12

no tak rikal jsem si ze tech 40tisic za sloupy a zesik dohromady dam. takze pokud budou sloupy ty polky, za 18,3, tak 22 zustane na zesilovac. za coz se da prave ten X2800H koupit

-- 10. 4. 2023 18:17 --

jo a predstavuju si teda, ze pokud by to byl jen stereo zesilovac, tak by nemel vlastne ani stat tolik jako 7.1 receiver. protoze neverim tomu, ze ja poznam rozdil stereo zesilovac vs. AV receiver, tak bych chtel mit z te vyssi ceny nejake vyhody (moznost rozsirovani do budoucna). Takze rekneme na stereo zesilovac tak 15tisic.

Jo a vubec nepotrebuju pripojovat obraz, takze treba Denon DRA800 ma sice pekny vykon, ale zase zbytecne drahy treba kvuli tem HDMI vstupum. ten potrebuju jen jediny, na privod zvuku z televize (eARC) - a i to by se dalo ozelet a pouzit opticky vstup
compaq1
Junior

Odeslat příspěvekod eviljack 10. 4. 2023 18:24

Rozdíl poznáš, věř tomu :) V recenzích vyšel hodně dobře BC Acoustique EX-214, je za 13k - https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... que-ex-214
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod compaq1 10. 4. 2023 18:42

Diky, ten vypada dobre, bluetooth na prehravani spotify, optika na pripojeni k televizi, cena pekna, vyska super, vlezl by se do skrinky, ale nevim jestli to neni na ty repraky trochu slabe. jen 45w. U repraku jediny udaj co se pise tak je ze zesilovac by mel mit 20-300w, tak to jakoze splnuje, ale nedokazu si predstavit jak to ve skutecnosti bude fungovat.

asi si budu muset zajit nekam kde mi pusti 5.1receiver a pak i stereo zesilovac, abych si vyzkousel jak to poznam. jak jsem rikal, do ted jsme meli uplne levne stare geniusy. kdyz si chci poslechnout neco lepe, tak pouziju sluchatka Bose QuietComfort 35, ale kdyz uz neco budem kupovat, tak bych radsi at mam zas aspon 10let klid od vybirani. At jsou prave moznosti rozsireni pripadne. Coz mi prave receiver 7.2 pripada lepsi no v tomhle smeru.
compaq1
Junior

Odeslat příspěvekod eviljack 10. 4. 2023 18:48

Toho bych se nebál, poradí si s nimi velice dobře. Tady je recenze Auror, co mám já, taky s tím BC - http://www.audiodrom.net/cs/reprosousta ... ck-edition

Samozřejmě, kdyby sis připlatil na těch cca 20k, budeš mít lepší zvuk. Pokud opravdu chceš pak dokoupit bedny na kino, tak je AVR logičtější, ale zvukově je to prostě rozdíl. Nakonec stejně skončíš u sterea na hudbu a AVR na filmy :P :D

Dej vědět, jak s tím poslechem dopadneš, naposled, když tu někdo sháněl poslechnout bedny, tak ho všude odmítali, ale z Tebe zase budou cítit vyšší útratu...
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 10. 4. 2023 19:57

a co takhle vzít Heco Aurora 1000 místo Polk k tomu BC Acoustic?
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod compaq1 10. 4. 2023 20:39

U tech auror mam strach jako u skoro vsech ostatnich sloupu, ze kdyz budou stat u zdi, tak se to nebude moc dobre snaset se zadnim basreflexem. Polky maji basreflex dolu, pisou nekde dokonce ze dopredu
compaq1
Junior

Odeslat příspěvekod eviljack 10. 4. 2023 20:56

Cemu rikas u zdi? Ja mam sedmistovky natocene tak, ze mezi nimi a zdi je cca 30 cm mista, a zadne problemy nepozoruju, ale je jasne, ze taky zalezi na tom, co budes poslouchat a jak moc chces honit ty basy pres korekce :) Ale stejne tak mam Metas cca 30 cm od knihoven, co jsou za nima, a pak zed, tam to duni dost, kdyz koukam na filmy, nebo hraju hry, a taky nepozoruju, ze by to delalo nejake zle.
Projektor Benq W1090
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod compaq1 10. 4. 2023 21:18

No ty polky podle jejich hloubky budou muset byt tak 5, maximalne 10cm od zdi. Maji hloubku 40cm. Jeden sloup teda bude mit vic mista, tam uz je okno, takze by basreflex foukal do okna z asi 20-30cm
compaq1
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 10. 4. 2023 21:28

ještě k tomu receiver vs. zesilovač, jakou posloucháš hudbu?
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod compaq1 10. 4. 2023 22:13

posloucham vsechno mozne, nejcasteji trance (above and beyond)
ale poustim si i starsi veci jako floydy, zeppeliny, vangelis, jarre, nebo klidne i coldplay, keane, interpol, vsechno mozne no, podle nalady asi :)
compaq1
Junior

Další stránka