receiver pro Polk Audio Signature ES60

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Nick Cave 11. 4. 2023 16:00

nechápeš, to není ten správný bas, to bude v tom rohu a podél stěny dunivá zahuhlaná koule a když na čemkoliv ubereš basů, tak bude zvukový projev plochý
nevhodná akustika dokáže i z drahých reprosoustav udělat zvukově podprůměrné
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod compaq1 11. 4. 2023 16:02

tak to je ale naprd, kdyz dam mensi regalovky, tak zase nebudou ty nejhlubsi basy :(
compaq1
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 11. 4. 2023 16:16

ale s nima líp ty basy zkrotíš, chce to dobře vybrat poslechovou pozici a ušetříš si marný boj
ale samozřejmě ty Polk můžeš objednat a vyzkoušet, z eshopu máš možnost do 14 dnů vrátit

-- 11. 4. 2023 16:23 --

compaq1 píše:tak to je ale naprd, kdyz dam mensi regalovky, tak zase nebudou ty nejhlubsi basy :(

třebas tyhle regálovky basujou to by ses divil :-)
https://www.hifimarket.cz/INDIANA-LINE-DJ-308-d5081.htm
měl jsem rok doma ty s větším basákem a občas se mi malinko zasteskne
https://www.hifimarket.cz/INDIANA-LINE-DJ-310-d5080.htm
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod martas38 11. 4. 2023 16:27

Mám Polk cca těch 10cm od zdi a se spodním basreflexem problém není. Jinak s velikostí prostoru souhlas. On je ten prostor vůbec akusticky dost nešťastný a pořešení akustiky by stálo víc peněz jak Polk + receiver dohromady.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 11. 4. 2023 16:39

mám sloupy Cabasse taktéž se spodním bassreflexem a musel jsem je dát 30cm ode zdi, blíže to nedělalo dobrotu
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 11. 4. 2023 17:42

Já pro svoje Cabasse(trošku menší než má Nick Cave ) našel ideál 25cm.

martas38 píše:On je ten prostor vůbec akusticky dost nešťastný a pořešení akustiky by stálo víc peněz jak Polk + receiver dohromady.

Njn, chce to i novej barák :D
Yamaha R-N803D + Cabasse Jersey MC170
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod compaq1 11. 4. 2023 17:50

bohuzel no, s tim prostorem se proste musim nejak smirit. ale jak jsem psal o stehovani, tak mozna nekdy se zadari a bude i vetsi obyvak s lepsim prostorem pro repro
compaq1
Junior

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 11. 4. 2023 18:05

Ať to bude, co bude, oproti Genius SW-HF 5.1 to bude o parník lepší :-)
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod compaq1 11. 4. 2023 18:16

no prave, ja uz se silene tesim. jen teda tim ze jsem se tu prisel zeptat se to asi vsechno dost posune. kdyz puvodniho meho zameru nezustalo vlastne nic
compaq1
Junior

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 11. 4. 2023 18:35

Člověk to nesmí brát až zase tak do detailu. Objednej, zkus, můžeš vrátit. Manželka je v tomto případě velká brzda. Já si koupil sestavu, pak koberec, který jsem nikdy už nechtěl, pak pěnové basstrapy, akustickou pěnu na stěny a spokojenost. Jenže s přítelkyní nebydlíme spolu, tak jsem to měl jednodušší :D

Taky je možné, že to bude hrát OK i s rozestavěním nábytku, jak to doma máš. Pohrát si s nastavením a natočením repro. Tobě se to musí líbit a není třeba hned investovat desetitisíce za úpravu akustiky jen proto, že ti to někdo na fóru poradil.
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod compaq1 11. 4. 2023 22:59

asi jo no, diky. sice nevim jak bych ty 50kg bedny vracel, ale ja porad nejak doufam, ze to tady lidi berou uz moc profi a na to nase poslouchani to bude dobre i tak a vracet se nic nebude.
compaq1
Junior

Odeslat příspěvekod Decimus_75 12. 4. 2023 22:47

Zrovinka dnes mi přišly ES60, a zítra si jedu do Polska pro receiver. Vybral jsem Denon DRA-800H. V Polsku mě vyšel na necelých 13 tis. Tak jsem zvědavý na zvuk. S místem také bojuji, repro mám 2,5m od sebe a nalepené na zdi. Vyzkouším snad s tím půjde ještě něco udělat. ES60 bílé mě vyšli na 16500. Ještě vyřešit kabeláž, nevím zda jít do bi-wiring. Rozdíl oproti klasickému propojení asi nebude žádný, ale zkusím.
Decimus_75
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 12. 4. 2023 23:27

Decimus: To ani nemusíš zkoušet. Ono to nějaký vliv má, ale u poslechového řetězce v úplně jiné cenové hladině.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod compaq1 13. 4. 2023 05:52

Taky jsem koukal, ze receiver na slevensku (porad stejny obchod jako v cesku lepsizvuk.sk) stoji v prepoctu o 4500kc mene. To je sileny rozdil. Tak to asi pak zkusim objednat v eurech misto korun, jestli mi to dovoli. Myslim ted ten denon x2800h
compaq1
Junior

Odeslat příspěvekod leroj 13. 4. 2023 07:36

Decimus_75:
ten DRA 800 jsem neslyšel, ale myslím, že vzhledem k bednám si vybral dobře a budeš spokojen.
pak napiš

compaq1:
a jaký receiver jsi vlastně vybral?
pokud nejde s umístěním nic dělat, tak není co řešit a musíš to zkusit
možná TV šoupnout co to půjde vlevo a bednu ještě víc před okno, pokud by tam moc nevadila.
taky by to chtělo koberec a na okno závěs (sklo je největší prevít), ale to můžeš ladit průběžně...
leroj
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka