receiver pro Polk Audio Signature ES60

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod eviljack 13. 4. 2023 06:37

Hm, zajimave, ten obchod je vubec legracni, schvalne jsem se podival na svoje Onkyo TX-NR6100 a maji ho v akci o petistovku draz, nez normalne :D :D https://lepsizvuk.cz/product/6638-onkyo-tx-nr6100-cerna

Kazdopadne, jestli chces vyuzit vyhodny kurz koruny, tak bys to asi nemel moc odkladat, nez se to zase pohne zpatky.
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Luda9sl 13. 4. 2023 07:11

Taky se přidám s nedokonalou místností. mám Magnat Signature 507 v místnosti cca 13m² repráky jsou od sebe 2 metry od zdi 18cm a od poslechového místa 2.5m. není to idealní, ale nic víc s tím neudělám. naštěstí to mám daleko od stěn z boku. jde slyšet že by ty bedny chtěli větší místnost, ale já jsem se zvukem spokojený. Do budoucna pořeším stereo zesilovač místo receiveru.
Denon AVR-X1700H
Magnat Signature 507 - Magnat supreme 5.1.2
Chord Mojo - Sennheiser HD 560S
HTPC - madVR - LG Oled B7
Luda9sl
Junior

Odeslat příspěvekod compaq1 13. 4. 2023 10:47

No ja si porad myslim ze pujdu do denon x2800h dab. Ten se v cesku prodava ted za 24-25 tisic. Pri nakupu na lepsizvuk.sk !!! ale vyjde na 20500kc
compaq1
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 13. 4. 2023 11:09

neměl bys ale zapomenout na cenu dopravy z SK + v případě reklamace se ti vše prodraží na poštovném

tady je Denon AVR-X2800H DAB za 21,5
https://www.melodyshop.cz/av-receivery/ ... 2800h-dab/
ale je to taky SK eshop
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod compaq1 13. 4. 2023 11:29

prave na tom je jeste zajimavejsi to, ze ja i kdyz to koupim za eura na lepsizvuk.sk, tak v obchodnich podminkach je uvedena jen ceska firma, ceske dic, ceska adresa. takze by to melo byt poslane z ceska. na fakture by mela byt ceska firma.

-- 13. 4. 2023 12:32 --

dopravu co jsem tam tak zkousel cvicne naklikat tak byla zdarma. 849 EUR za AVR a doprava i platba za 0 EUR

-- 13. 4. 2023 12:33 --

skoda ze tam nevychazi levneji i ty repraky. ty tam jsou z me nepochopitelneho duvodu zase pro zmenu drazsi nez v cesku.
compaq1
Junior

Odeslat příspěvekod michalpuk 13. 4. 2023 20:42

Jinak co se tyce automaticke kalibrace tak ze me funguje skvele, mam denon 1700h je trosku slabsi, ale kalibraci ma stejnou jako tvuj 2800x a bez ni mi bedny s bassreflexem vzadu blizko zdi dunely, po kalibraci je vse vyreseno.
Zvuk je pekny a da se jeste upravovat pres appku kdyz bys chtel treba vyraznejsi basy:
https://play.google.com/store/apps/deta ... l=cs&gl=US

AVR vyuzivam naplno v konfiguraci 5.1.2 s repro Teufel ultima 40 a nedostatek vykonu nepozoruju, tak na stereo bude 2800x az az si myslim. :)
michalpuk
Junior

Odeslat příspěvekod leroj 14. 4. 2023 06:08

michalpuk:
ty tu appku máš? vypadá zajímavě, ale není tam možnost vyzkoušet free verzi a ta jedna recenze nepůsobí zrovna nejlépe :)
leroj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod compaq1 14. 4. 2023 10:49

michalpuk: diky, to zni dobre! a vyraznejsi basy by mely jit dat i nekde normalne na receiveru, nebo ne? tam neni zadny equalizer? (kdyz bys jako nechtel tu apku kupovat)
compaq1
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 14. 4. 2023 10:53

těžko má equalizer, ten měl kdysi jeden vintage receiver Technics
já u toho Denona nevidím ani korekce basy a výšky, ale nevím, jestli nejsou schované v menu
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod leroj 14. 4. 2023 13:48

u D4700 jsou korekce na DO pod tlačítkem option a pak sjet dolu
ovšem pokud máš zapnutý režim Audyssey, tak volba bass/treble není dostupná

předpokládám, že ostatní Denony to budou mít stejné/podobné
leroj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 14. 4. 2023 16:49

a není to moc kompikované kvůli ovládání tónových korekcí pořád lízt do menu? já bych to nechtěl ani za nic, však kvůli tomu jsem loni nekoupil Advance Acoustic Xi75 i když byl na hifibazaru za skvělou cenu
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod compaq1 14. 4. 2023 19:50

tak dneska jsem si byl popovidat a poslechnout jinou alternativu do hifi studia. mozna ze ten vicekanalovy receiver je fakt zbytecnost pro me. takze slysel jsem denon dra800h a repro dali oberon 7, bylo to dobre, ale trochu mam pocit ze tam tomu chybely ty nejnizsi basy, ktere by polky mohly zahrat. ty oberony maji pry rozsah od 36Hz, polky by mely mit od 26Hz. tezko rict. jeste budu muset skocit nekam jinam a poslechnout ty polky. jen zjistit kde je maji...

-- 14. 4. 2023 20:51 --

jo a oberony maji basreflex dozadu, ale zase maji jen 30cm hloubku, takze by za nima ke zdi zustalo cca 15cm, coz by pry mohlo stacit na ten zadni bassreflex
compaq1
Junior

Odeslat příspěvekod cujou2 14. 4. 2023 19:59

Chtěl bych se zeptat, jestli jsi tam slyšel i nějaké AVR.....?? 15cm od zdi není podle mně moc..... Mám taky u Wharfedale 10.7 zadní bassreflex aktuálně cca 15cm od zdi a není to ideál.... Je to i jeden z důvodu proč předělavám obývák. Po novém bude mít pravá bedna prostor přes 80cm a levá cca 30cm. Protože jak jsem si bedny dal do volného prostoru od zdi, tak hrály úplně jinak... čistěji a o dost méně basů..... A to mám AVR...
Naposledy upravil cujou2 dne 14. 4. 2023 20:02, celkově upraveno 2
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod compaq1 14. 4. 2023 19:59

a jeste jsem si poslech ten denon s repro Focal Spectral 40th (ktere stoji 220tisic kc) a co se tyce basu mi to prislo teda velice podobne. jen ty drahe se mi zdalo, ze jsem v nich slysel vice stredy a asi i vysky. mozna proto ze jsou tripasmove a ty oberony jen dvou.

-- 14. 4. 2023 21:01 --

AVR jsem bohuzel neslysel. no tak asi idealni to neni, tech 15cm, ale jakoze na vetsi akce bych je posunul do prostoru kousek a jinak na filmy a bezne poslouchani by byly tech 15cm no. v podstate to budu mit podobne jako ty, jedna bedna tam kde je okno bude mit tak o 30cm vic zezadu. to vsechno by ty polky resily.
compaq1
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 14. 4. 2023 21:17

compaq1: Aby bedny hrály opravdu dobře, musí být dál od zdi bez ohledu na to jaký mají, nebo nemají basreflex. Řekněme metr je ideální vzdálenost, od půl metru už to začíná být o kompromisech. Sám to tak samozřejmě nemám, protože to si můžeš dovolit jen když máš poslechovou místnost nebo seš sám. 15cm rozhodně dostatečných není.
Jinak ano Polk by měly být basovější, ale netřeba se dívat jen na uvedený rozsah, ale na celý graf, kde je vidět s jakým útlumem to hraje na dané frekvenci. Podle grafu je vidět, že Dali toho pod 40Hz moc nezahrají, Polk nevím jak ES60, ale S60 tak pod 30Hz. Ale samozřejmě pokud budeš chtít bas na filmy, stejně pořídíš subwoofer.
Jinak bas rozhodně není údaj určující kvalitu beden. Doma má často člověk opačné problémy vlivem špatné akustiky je basu moc a v určitých místech to hučí. U tebe by k tomu mohlo docházet v té fialové části, ale samozřejmě nemuselo. a to, že za jednou bednou bude víc prostoru než za druhou taky nemusí dělat dobrotu. Něco vyřeší kalibrace, ale bohužel jen v místě poslechu, kde je mikrofon. Pak se to řeší závěsy přes okna, hodně pomáhá koberec (ten bych považoval takřka za nezbytnost), zavřené dveře, profesionálně pak akustickými panely, basovými pastmi v rozích atd atd., je to docela věda. Ale jak píšu, kdo z nás má akusticky vyřešený prostor. Vesměs to bývají investice ve výši ceny podstatné části celé aparatury, často i daleko větší a akustiku místnosti je třeba považovat za jeden z nejvlivnějších článku poslechového řetězce. Může zabít bedny za milion a nebo naopak udělat i s levnější soustavou přijatelný poslech.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka