receiver pro Polk Audio Signature ES60

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod compaq1 14. 4. 2023 22:47

diky, chapu. no my ani koberec nemame, takze to bude asi fakt vesele.
kalibrace u stereo receiveru jako je denon dra800h taky existuje? mi dneska pan rikal ze to je jen na vicekanalovych receiverech, ze na stereu neni co kalibrovat.
jinak ohledne tech frekvenci taky chapu ze to neni rozhodne smerodatny udaj jak to cele bude hrat, ale ja vubec netusim kde bychom dali subwoofer, takze se to snazim vymyslet prvne bez nej. kdyz bude chybet, budu muset vymyslet kam ho dat.
compaq1
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 14. 4. 2023 22:52

Mám stereoreceiver Pioneer a kalibraci má. Kalibrovat se dá například, to, když nemůžeš mít poslechové místo na vrcholu rovnostranného trojúhelníku. Dál pak kalibrace subwooferu atd.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cujou2 14. 4. 2023 22:53

No dobře. Potom má ale nejlépe koupit něco co má Dirac Live. Což je podle mně nejlevněji Onkyo TXNR 7100. A má vše vyřešené......
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 15. 4. 2023 05:52

Stereo Yamaha R-N803D(možná i levnější 602) taky kalibraci má, Denon DRA800H bohužel ne.
Edit: 602 kalibraci nemá
Yamaha R-N803D + Cabasse Jersey MC170
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 15. 4. 2023 09:26

to jsem chtěl doporučit už dříve, ať vezme něco od Yamahy kvůli jejímu přesnému zvukovému projevu
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Decimus_75 15. 4. 2023 13:35

Tak takhle to vypadá a celkem dobře hraje. Síťky jsem už schoval do sklepa, vypadá to lépe bez nich. Oproti minulým Sony home cinema repro i Sony home receiver, je to změna. Měl jsem předtím i subwoofer, takže logicky méně basové složky, ale při vyšších hlasitostech už i basy dají o sobě vědět. Možná pořídím menší sub HTS10 od té samé značky. Krásně vykresleným prostor, jenom musí být dobrý zdroj. No za bratru 29tis. - 2500 prodané Sony, dobrej upgrade.
Přílohy
IMG_20230415_132053.jpg
Decimus_75
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TigiGold 15. 4. 2023 13:53

Hezké. Jen bych doporučil tu plovoucí podlahu, která je spolehlivým zabijákem dobrého zvuku, pokrýt v maximální možné míře kobercem a reproduktory při poslechu vysunout do prostoru.
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod compaq1 16. 4. 2023 12:56

decimus: vypada to super! i ty bile se mi libi, samozrejme vsechny bez mrizek.

ta kalibrace myslite ze pomuze hodne? co presne se tam stane? mikrovon bude poslouchat ruzne frekvence a podle toho se nastavi nejaky automaticky equalizer? aby treba potom ta frekvencni krivka byla co nejrovnejsi (mozna se rika co nejlinearnejsi :)) ?
compaq1
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 16. 4. 2023 13:41

Ano, kalibrace pomůže hodně, ale tvůj DRA-800H žádnou kalibraci nemá, musel bys pořídit buď nějakej AVR, kterej nějakou kalibraci má, nebo bys musel přidat do apratury nějaký "externí řešení." To může mít podobu například miniDSP 2x4 HD, nebo pokud například hraješ jen z PC, tak je možný použít program APO Equalizer.
Při použití takovýchhle DRC se pro měření použije například mikrofon miniDSP UMIK-1 (https://www.minidsp.com/products/acoust ... ent/umik-1) a program REW (Room EQ Wizard), určí/zvolí se požadovaná cílová křivka, nastaví se parametry jak moc se tej křivce chceme přiblížit a do jaký míry se mají kompenzovat rozdíly vůči tomu co se naměří atd., atd. a podle naměřených hodnot pak REW vyhodí kompenzační (nebo řekněme "protiekvalizační") křivku, která se následně nahraje do toho miniDSP 2x4 HD nebo do APO ekvalizéru.
Mikrofonem se zkrátka změří zvuk apratury v daným poslechovým prostoru a na základě tohohle měření se pak "protiekvalizuje" (zjednodušeně řečeno) a tím se redukujou a zmírňujou vlivy akustiky místnosti.

Pro ukázku..... tohle je pěkný video kde je ukázaný jak do začátku na to a jak začít se základním jednoduchým měřením, používáním a nastavením REW i jak potom výsledek toho měření použít pro APO ekvalizér:
https://www.youtube.com/watch?v=Ev1bSSL ... lianKrause
anonymni

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 16. 4. 2023 13:42

Na Yamaze se spustí silný šum a pak takové bublání. Mělo by to změřit odrazy od stěn, vzdálenost poslechového místa a nastaví ekvalizér. Ekvalizér se pak dá vypnout, já ho mám vyplý a nechané jen nastavení vzdáleností.
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod compaq1 16. 4. 2023 14:22

duddits: no jako byla by pekna ta yamaha, ale je to zase o podstatny kus drazsi.
compaq1
Junior

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 16. 4. 2023 14:30

No to je, ale zase je to plnotučný zesilovač. Člověk to nekupuje na rok. Já ji kupoval ještě za 25k.
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jirkash 16. 4. 2023 19:11

V uplnem pocatku dokonce stala nejakych 21-22k. Urcite bych take doporucil prisetrit a vzit R-N803D. Ma opravdu kvalitni plnotucny zesilovac obohaceny o radio, streamer atd a neni to nejaka AVR sprasenina.
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Obsidian, Android 15, Spigen Thin Fit
Linn Nexus, Monitor Audio, Yamaha, Sony, Onkyo, Teac, Dual, JVC, Akai.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 16. 4. 2023 21:44

taky bych doporučil po své zkušenosti Yamahu, pomůže ti zkrotit a správně definovat spodní pásmo u těch Polk
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 17. 4. 2023 17:44

https://www.auva.cz/yamaha-r-n803d-silver-p15180
Tady ji ještě včera měli skladem za dobrou cenu, už jí někdo zobnul :hm
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka