I když určitě ne hned, ale výhledově bych chtěl pořídit nějaké slušně hrající HI-Fi do obýváku...a postačoval by mi nějaký 2kanálový AV receiver. Určeno pro poslech hudby, sledování filmů a dig. rádia včetně streamování. Ještě k tomu USB pro přehrávání FLAC, WAV, atd. , tuner DAB/DAB+, optické digitální audio pro propojení s televizí...zase nechci vyjmenovávat všechno. Cenová relace cca okolo 15.tis. Kč, možná i o fous více. Zatím jsem objevil takové 3 základní kandidáty:
- Denon DRA-800H - asi taková "klasika", má větší výkon na kanál než Marantz NR1200
- Marantz NR1200 - poloviční výška, trošku horší s podporou českého jazyka (Alexa - Heos)
- Onkyo TX-8270 - ten už je o nějakou tisícovku dražší...
Ještě se mi docela líbil Pioneer SX-N30AE-B, ale nejsem si jistý, že má DAB/DAB+...někde píší, že ano a někde že ne (i v jedné recenzi). Nicméně ten výběr bych zřejmě viděl jednu z těchto značek či uvedených možností...Případně ještě nějaká Yamaha, která to bude splňovat.
A pak k tomu řeším nějaké reproduktory, pravd. nejlépe sloupové, ovšem nikoliv za desetitisíce nebo více...a samozřejmě taky ne ty nejlacinější. Díky tomu jsem se díval i na nějaké sety receiveru + repro...Přirozeně nabízená kombinace DENON DRA-800H Black + Polk Monitor XT60 za celkovou cenu 21.tis. Kč se může zdát lákavá, ale nejsem schopen posoudit kvalitu těch reproduktorů Polk Monitor XT60, když z té ceny odečtu cenu receiveru...V tom kombinovaném setu jsem předpokládal cenu okolo 30.tis. Kč. Tak jestli má někdo zkušenost a poradí, díky