Jak trvale zapojit sluchátka do AVR Marantz SR5014

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MistrCzech 7. 8. 2023 10:27

Dobrý den, řeším jak trvale zapojit sluchátka do Marantz SR5014. Jde o to, že když je zapojím zepředu tak to ztlumí repro a také překáží kabel, což není ideální.
Obrázek
Chtěl bych to zapojit natrvalo - abych nemusel zapojovat a vypojovat ten kabel, sluchátka o která jde: Sennheiser HD 600. Mám otestováno zapojení skrze cinche přes redukci na jack do zone 2 a front pre out, což nefungovalo, přikládám obrázek:

Obrázek.

Co tedy pořídit a kam to zapojit? Díky za návrhy.
MistrCzech
Junior

Odeslat příspěvekod ilja2001 7. 8. 2023 10:37

Abys to mohl pripojit do uvedenych vystupu, potrebujes sluchatkovy zesilovac, idealne aby mel rovnou cinch vstupy, at nemusis resit redukce.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MistrCzech 7. 8. 2023 11:04

Dobře a je jedno jaký, nebo to má nějaký větší význam na kvalitu zvuku?
Třeba tento?

https://www.czc.cz/fonestar-fda-1a/2432 ... aOEALw_wcB

Nějaké tipy do 2000 Kč?
MistrCzech
Junior

Odeslat příspěvekod ilja2001 7. 8. 2023 15:07

Fonestar z odkazu by funkční měl být, ale s kvalitou zvuku si nemyslím, že to bude hitparáda. I když nejsem zrovna sluchátkový typ, tak spíše vidím, že jsou doporučovány Toppingy, ale to je tak cena 4 kKč.
Pokud Fonestar, tak zkus koupit, vyzkoušet a přinejhorším vrátit do 14 dnů.
Ještě musíš počítat, že nebude možné ovládat hlasitost dálkově, pokud nebude mít DO sluchátkový zesilovač.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MistrCzech 9. 8. 2023 09:46

Tak jsem si nechal poradil a sehnal Topping L30 za 1900 Kč - až dorazí napíšu dojmy. To ovládání hlasitosti vyřeším tak, že to budu mít za hlavou - takže dosáhnu, 10m Cinch kabely jsem měl, mám je už natažené...
MistrCzech
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 9. 8. 2023 10:00

10m RCA kabely fakt nejsou dobrej nápad.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MistrCzech 9. 8. 2023 10:19

Nejsou, ale jsou jediný možný na tu vzdálenost. Je tam méně než metr rezerva...
No zvažoval jsem buď tady toto řešení, nebo koupit Sennheiser Momentum Wireless 4, toto snad bude zvukově lepší řešení za výrazně méně peněz - proč kupovat další sluchátka, když už jedny dobré mám...
MistrCzech
Junior

Odeslat příspěvekod lada5 9. 8. 2023 20:04

No jen aby ti to nebrumělo to občas dlouhý tkaničky dělaj.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 9. 8. 2023 20:40

Lepší řešení je použít krátký RCA kabely (1m nebo 1,5m) a naopak použít delší kabel od zesilovače ke sluchátkům.
Anebo nejlepší možnost, nevést při poslechu přes sluchátka zbytečně signál přes AVR, ale místo samostanýho sluchátkovýho zesilovače pořídit sluchátkovej zesilovač s DAC a signál do něj vést digitálně, třeba otpikou, rovnou ze zdroje.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MistrCzech 9. 8. 2023 21:49

Brumět to snad nebude, už jsem je používal a kdyby jo - budu řešit nějak jinak. Krátký RCA kabely (1m nebo 1,5m) a delší kabel od zesilovače ke sluchátkům - to bych pak musel chodit kvůli hlasitosti k zesilovači, to ne. A poslouchám hudbu a videa z tv, kde je KODI, hudba na NASu, musím to tedy vést přes AVR - z mobilu neposlouchám. Už je to na cestě - nezbývá než to otestovat, pak napíšu...
MistrCzech
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 9. 8. 2023 22:16

Zaprvé, to je jen jedna z možností a ohledně ovládání hlasitosti by prostě jen stačilo vybrat přístroj s dálkovým ovladačem. Když to uděláš právě takhle, tady krátký RCA a dlouhej kabel ke sluchátkům, tak tolik nehrozí problémy s rušením. U takhle dlouhejch RCA kabelů hrozí nachytávání rušení i ztráty během přenosu (zlvášť pokud máš jen nějaký tenký levný kablíky) a problé je že teprve pak signál prochází zesilovačem.
Zadruhé jak jsem říkal, úplně nejlepší by bylo koupit DAC/Amp a signál vést na velkou vzdálenost digitálně.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MistrCzech 10. 8. 2023 10:35

Tak to dorazilo. Po cca 30m poslechu hudby píšu dojmy:

Žádný brum, či šum neslyším - ty kabely nejsou žádná ořezávátka, mají v průměru cca půl centimetru (jedna ta žíla), 10m tedy tady není žádný problém.

Ohledně ovládání hlasitosti: opět žádný problém, zapojil jsem to do Zone 2 - můj AVR umí ovládat hlasitost Zone 2, takže normálně dálkovým ovladačem funguju, zapínám vypínám Zone 2 mobilem...

Ohledně zvuku: neslyším moc rozdíl oproti tomu když to zapojím zepředu - takže spokojenost...

Zápory: snad jen ten napájecí adaptér - je to velká, těžká cihla s kratším kabelem než potřebuju, budu muset doladit ten adaptér a to umístění, ale to už se dá vyřešit...

Takže když to shrnu: celkem spokojenost - slušný zvuk, trvale zapojeno, ovládám ovladačem - cena 1900 Kč.
MistrCzech
Junior

Odeslat příspěvekod Marek.medved 10. 8. 2023 11:24

vystup z Maratzu do DAC/AMP by som riešil cez koaxial/Optiku.
RME ADI2 DAC FS / TOPPING D10s & DX7 pro+ / E1DA 9038S / AQ DR Red
Woo Audio WA2 / Violectric V280FE / Beyerdynamic A20
E1DA Cosmos adc

V280FE na opravu p.Vrana.
S20FE /S24+
Marek.medved
Junior

Odeslat příspěvekod MistrCzech 19. 11. 2024 13:23

Poradí někdo jestli do toho Topping L30 mohu zapojit i Focal Bathys?
Obrázek
Obrázek
Ten Topping má módy HPA a PRE, Topping mám zapojen v Marantz 5014 zezadu do zóny dva pomocí dvou cinch kabelů.
Obrázek
Focal Bathys mám nově, nejsem si jist, jesli je to v pohodě -> má zapínání, jede na baterku, má i DAC mód, nezničím to zapojením k recieveru a Toppingu?
Bluetooth funguje dobře.
Mohu to zapojit kabelem Jack -> Jack ze sluchátek do Toppingu mimo ten DAC mód?
Mohu to zapojit kabelem USB-C -> Jack ze sluchátek do Toppingu s DAC módem?
Díky.
MistrCzech
Junior

Odeslat příspěvekod cb490763 19. 11. 2024 18:24

Normálně dáš do pozice ON, dáš velkej jack a pojede to. Režim DAC používáš jenom, když zapojuješ usb C buď do PC nebo do telefonu.
Elite,TT2,TrafoPrimavera,SP3000+EEOdin,KEF207,ClasséCA2300+CP800,GradoGH4
Ex:GradoRS1x,DunuSA6,SolarisSE,AudezeLCD2CB+X+Sine,AK SR25+SE100,ShuoerTape,AuneS6,AKGK701,ATHM50,GR07,ShnlngM5s,M3s,M3X,M6pro,M7,FiiOM11+11plus,BenchmrkDAC1,Stx307+507+407,HUGO1,2
cb490763
Mírně pokročilý

Další stránka