Jak trvale zapojit sluchátka do AVR Marantz SR5014

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MistrCzech 19. 11. 2024 22:12

No dobrá, otestuji to, díky za sluchátka a za poslech - bylo to zajímavé, hrají pěkně. Spíše mě šlo o ten DAC mód - měl by tam totiž propustit bezestrátově i FLAC a podobné formáty, jestli ten DAC mód je jen na spojení s PC / mobilem a toto možné není, tak ok.

-- 19. 11. 2024 23:04 --

Tak to funguje, ale stejně to má lepší, čistší zvuk přes Bluetooth, ten Topping bych musel hnát skoro na max a to už pak lehce šumělo. Tak ten Topping nechám jen Sennheiserům ty nepotřebují tolik šťávy.
MistrCzech
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 20. 11. 2024 00:01

:oboze Lepší a čistší zvuk přes BT, jo? DAC mode nepropouští nic navíc oproti propojení Jackem, to leda naopak.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MistrCzech 20. 11. 2024 00:55

Jo, přes Bluetooth mi to hraje trochu lépe a nic nešumí/nebrumí když nehraju, což mi dělá když dám Topping na skoro max hlasitost a +9dB, ale je fakt, že to ženu 10m cinch kabelama do Toppingu - což není ideální...

Spíše oproti Blootooth a díky za objasnění.
MistrCzech
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 20. 11. 2024 08:20

Aha, a jsme doma, přepálená hlasitost a nesmyslně dlouhý kabely. BT je právě horší přenos než přenos kabelem, ale když ten přenos kabelem takhle zabiješ, tak je hotovo.
Proč to taháš přes ten AVR? Zapínat takovou potvoru jen kvůli sluchátkovýmu poslechu nemá moc smysl, když ho používáš vlastně jen jako DAC a ještě musíš k Toppingu tahat 10 m kabely. Pořiď k tomu Toppingu nějakej samostatnej DAC (nebo ten Topping vyměň za DAC/Amp) a sluchátkovou sestavu od toho AVR takhle odděl a máš po problémech, odpadnou ty nesmyslně dlouhý RCA kabely a k tomu nebudeš muset zapínat celý AVR abys využil jen jeho DAC.
Naposledy upravil Kamasu dne 20. 11. 2024 11:05, celkově upraveno 1
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JarinV 20. 11. 2024 10:02

Neřekl bych,že lze úplně paušálně říct, že to přes kabel musí být lepší. Pokud musí být sluchátka zapnuta i při provozu přes jack,tak tam velmi pravděpodobně dochází k úpravě zvuku a ten ve finále může být i horší než přes BT.
JarinV
Junior

Odeslat příspěvekod cb490763 20. 11. 2024 10:49

Bathys jsou prostě primárně sluchátka na ven a k mobilu nebo pc. Na to ostatní použij svoje hd600.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 20. 11. 2024 11:01

JarinV píše:Neřekl bych,že lze úplně paušálně říct, že to přes kabel musí být lepší. Pokud musí být sluchátka zapnuta i při provozu přes jack,tak tam velmi pravděpodobně dochází k úpravě zvuku a ten ve finále může být i horší než přes BT.

Ale ano, samotnej přenos kabelem je lepší než BT přenos. Že dochází k nějakej úpravě signálu až v samotných sluchátkách (neboli až po přenosu toho signálu do sluchátek) je zase něco jinýho, to už se samotným přenosem nesouvisí.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JarinV 20. 11. 2024 13:11

Nevím, proč to zase stáčíš jinam. Tady jde o výsledný zvuk konkrétních sluchátek, ne o teorii přenosu signálu.
JarinV
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 20. 11. 2024 15:43

Já nikam nic nestáčím, Já jen řekl, že přenos kabelem je lepší než přenos přes BT, to naopak tys to stočil jinam než o čem jsem Já původně mluvil a proto ti na to odpovídám a vysvětluju ti, že jsem řekl něco jinýho než kam jsi to ty stočil, toť vše. A nejde o teorii přenosu signálu, ale o fakta.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 20. 11. 2024 15:59

Zvuk u sluchátek primárně určených pro BT a současně umožňujících analogové připojení přes kabel je obvykle lepší přes BT, protože ve sluchátkách je DSP, které žehlí konstrukční nedostatky sluchátek a že jich u takových sluchátek bývá. A ten procesor funguje jen u digitálního signálu, tedy u BT přenosu. To moc dobře znají například majitelé BT sluchátek Sony. U drátového analogového signálu DSP fungovat nemůže a pochybuju, že to nějaký výrobce v zapojení kabelem řeší cestou ADC-DSP-DAC.
Jinak samozřejmě drátová sluchátka mají obecně lepší zvuk než BT, protože dodnes ani ty nejlepší BT kodeky nepřenesou CD kvalitu bez ztráty kytičky.
Je to to, o čem se dohadujete?
Raději opatrně, nebo si vás najde jeden místní démon a dá vám přednášku o THD (patrně je pod vlivem THC) a naservíruje převratné teorie o soustavách TN-C a TN-S aplikované na symetrické zesilovače...
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JarinV 20. 11. 2024 16:40

Já se nedohaduju o ničem, s LUKem to nemá význam podobně jako s svlastikem. Jen jsem relativizoval LUKovu radu pořídit k Bathys dedikovaný dac a kratší analog kabel. Protože prostě přenos bude lepší, to jsou fakta. Koho zajímá, co nakonec poleze z měničů, že?
JarinV
Junior

Odeslat příspěvekod svlastik 20. 11. 2024 17:28

martas38 píše:Zvuk u sluchátek primárně určených pro BT a současně umožňujících analogové připojení přes kabel je obvykle lepší přes BT, protože ve sluchátkách je DSP, které žehlí konstrukční nedostatky sluchátek a že jich u takových sluchátek bývá. A ten procesor funguje jen u digitálního signálu, tedy u BT přenosu. To moc dobře znají například majitelé BT sluchátek Sony. U drátového analogového signálu DSP fungovat nemůže a pochybuju, že to nějaký výrobce v zapojení kabelem řeší cestou ADC-DSP-DAC.
Jinak samozřejmě drátová sluchátka mají obecně lepší zvuk než BT, protože dodnes ani ty nejlepší BT kodeky nepřenesou CD kvalitu bez ztráty kytičky.
Je to to, o čem se dohadujete?
Raději opatrně, nebo si vás najde jeden místní démon a dá vám přednášku o THD (patrně je pod vlivem THC) a naservíruje převratné teorie o soustavách TN-C a TN-S aplikované na symetrické zesilovače...

Nevím proč tu otíráš THD, když jsou to bluetooth sluchátka. Třeba moje sluchátka jedou přes jack mimořádně hodně špatně, protože jsou určené na bluetooth. Focal se chvástal, že přes jack to má být stejné, chvástají se tím i Sony a další. Jo a to je teprve přenos AAC. Marantz nepodporuje aptx adaptive, kterým Focal Bathys disponuje. Jestli chce majitel Focalu podzvednout laťku ještě výše ať si sežene přístroj-bluetooth transmitter nebo bluetooth receiver co umí aptx-adaptive. Pozor musí to umět přímo tohle, není to tak, že když je ataptive 2. Nejvyšší-nejlepší, že to půjde třeba na nižší aptx HD, nebo aptx klasiku, ne pojede to jen na ten jeden kodek. A rozdíl je poznat a hodně. A já sám si hledám mobil, tak nevím kde se poohlídnout. Na takové blbinky jsem ale chodil nakupovat aliexpress. Jinak tady si asi připlatí...
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MistrCzech 20. 11. 2024 18:22

Díky za rady, ještě doplním, že to mám napojeno na Fire TV Stick 4K max (2023) tím Bluetooth, hraju z toho, na tom mám Kodi a napojení na Synology NAS. A používám to se sluchátky cca 2x týdně na hodinku v noci. Jinak jedu u tv se 7.1 repro. Nemá cenu moc to hrotit. Momentálně to stejně budou pracovní sluchátka. Domácí až změním práci...
MistrCzech
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 20. 11. 2024 18:24

JarinV píše:Já se nedohaduju o ničem, s LUKem to nemá význam podobně jako s svlastikem. Jen jsem relativizoval LUKovu radu pořídit k Bathys dedikovaný dac a kratší analog kabel. Protože prostě přenos bude lepší, to jsou fakta. Koho zajímá, co nakonec poleze z měničů, že?

Ano přesně tak, protože nás tady zajímá co nakonec poleze z měničů, tak je správná rada pořídit dedikovaný dac a kratší analog kabel. Protože prostě přenos kabelem je lepší než BT přenos, to jsou fakta. Jsem rád, že už jsi pochopil co jsem řekl. 8-)
Ale asi máš trochu problém se čtením, když si ani neumíš správně přečíst jméno.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JarinV 20. 11. 2024 18:48

Omlouvám se tímto svlastikovi,to srovnání s LUKem je pro něj urážka.
JarinV
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka