martas38 píše:Zvuk u sluchátek primárně určených pro BT a současně umožňujících analogové připojení přes kabel je obvykle lepší přes BT, protože ve sluchátkách je DSP, které žehlí konstrukční nedostatky sluchátek a že jich u takových sluchátek bývá. A ten procesor funguje jen u digitálního signálu, tedy u BT přenosu. To moc dobře znají například majitelé BT sluchátek Sony. U drátového analogového signálu DSP fungovat nemůže a pochybuju, že to nějaký výrobce v zapojení kabelem řeší cestou ADC-DSP-DAC.
Jinak samozřejmě drátová sluchátka mají obecně lepší zvuk než BT, protože dodnes ani ty nejlepší BT kodeky nepřenesou CD kvalitu bez ztráty kytičky.
Je to to, o čem se dohadujete?
Raději opatrně, nebo si vás najde jeden místní démon a dá vám přednášku o THD (patrně je pod vlivem THC) a naservíruje převratné teorie o soustavách TN-C a TN-S aplikované na symetrické zesilovače...
Nevím proč tu otíráš THD, když jsou to bluetooth sluchátka. Třeba moje sluchátka jedou přes jack mimořádně hodně špatně, protože jsou určené na bluetooth. Focal se chvástal, že přes jack to má být stejné, chvástají se tím i Sony a další. Jo a to je teprve přenos AAC. Marantz nepodporuje aptx adaptive, kterým Focal Bathys disponuje. Jestli chce majitel Focalu podzvednout laťku ještě výše ať si sežene přístroj-bluetooth transmitter nebo bluetooth receiver co umí aptx-adaptive. Pozor musí to umět přímo tohle, není to tak, že když je ataptive 2. Nejvyšší-nejlepší, že to půjde třeba na nižší aptx HD, nebo aptx klasiku, ne pojede to jen na ten jeden kodek. A rozdíl je poznat a hodně. A já sám si hledám mobil, tak nevím kde se poohlídnout. Na takové blbinky jsem ale chodil nakupovat aliexpress. Jinak tady si asi připlatí...