AV Receiver 2.0 - výběr

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pavel2tu 28. 8. 2023 10:12

Zdravím,
prosím doporučíte mi někdo AV receiver 2.0, mé staré ONKYO (15let) dosluhuje. ND již nejsou.
Požadavky dle důležitosti. Značku nijak nepreferuji, ale něco co by mělo ND na delší dobu.
Repro mám Wharfedale Diamond 10.4, tak si myslím že cenově max. kolem 15k Kč max. ale nižší ceně se nebráním, HiFi nevyžaduji jsem v paneláku.
Přehrávám hlavně FLAC (jak moje co jsem dělal z CD, tak co jsem koupil), něco MP3, minimum OGG (ty klidně předělám)

1) 2.0
2) 1x opto audio vstup (více = výhoda)
3) LAN konektor + FLAC po LAN (ne každý to umí a nevím jak to zjistit, mé ONKYO FLAC umí z USB, po LAN ne), takže přehrávání z NAS
4) internetová rádia (některé AV to umí jen přes placené služby, nějakým 20USD/rok se nebráním)
5) HDMI min. 2x vstup, 1x výstup (mám BR přehrávač, starý, asi budu kupovat nový taky blbne)
Nemusí umět, ale beru jako +
6) DAB+
7) BT (vstup) pro přehrávání
8 ) výstup pro repro do druhé místnosti
Více neumím specifikovat, spíše si nechám poradit co pohlídat aby to umělo

děkuji
pavel2tu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pavel2tu 28. 8. 2023 11:50

Pročetl jsem zde asi 12 vláken o AV 2.0 a zatím jsem se ustálil u NR1200 a to jen proto, že jako jediný píše FLAC po LAN. Výkon a funkce by mi asi měly stačit. Má nějakého novějšího nástupce ?
pavel2tu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 28. 8. 2023 12:09

Ještě mrkni na Denon DRA-800H, zhruba umí to samé co NR1200.
Yamaha R-N803D + Cabasse Jersey MC170
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel2tu 28. 8. 2023 12:52

Děkuji, kouknu
NR1200 asi zavrhnu, v testech co se týče "digitálního obsahu" třeba použití BT sluchátek je s latencí 500ms a více a další nepovedené "vychytávky" co se týče použití věcí po LAN - jedině pokud seženu někoho kdo to má a některé věci mi otestuje - on i pád ceny za poslední rok a půl mne udivoval a teď to chápu

Ještě přemýšlím zda AV neoželet a jít do zesilovače s LAN a internetovými funkcemi, ale asi to bude prašť jako uhoď
pavel2tu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 28. 8. 2023 13:33

Ten rozpočet to limituje. Za 15k lepší asi nevymyslíš.

https://www.alza.cz/marantz-pm7000n-cer ... GIEALw_wcB

7000n by už byla lepší volba a kvalita.
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eviljack 28. 8. 2023 13:49

Tak jestli netrvá na novém, tady je PM7000n za 16.5 - https://elektro.bazos.cz/inzerat/173087 ... m7000n.php
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel2tu 28. 8. 2023 14:10

Duddits_cz píše:Ten rozpočet to limituje. Za 15k lepší asi nevymyslíš.

https://www.alza.cz/marantz-pm7000n-cer ... GIEALw_wcB

7000n by už byla lepší volba a kvalita.

Ano, pokukuji po něm, ALE - vyplatí se k těm mým bednám ?
Ještě porovnávám funkce, ale kvalitu zvuku proti AV za 15k asi se stávajícím repro neocením a o upgrade beden neuvažuji.
Velké + je 5 let záruka - což mne možná zvyklá, musím projít TO "navíc", moc tomu nerozumím

-- 28. 8. 2023 14:14 --

eviljack píše:Tak jestli netrvá na novém, tady je PM7000n za 16.5 - https://elektro.bazos.cz/inzerat/173087 ... m7000n.php

Díky, já raději nový -
Vím o více inzerátech, bohužel žádný není černý + stav (záruka alespoň 12M) co bych skousnul, navíc nechápu proč si ani jeden inzerent neaktivoval 5 letou záruku
pavel2tu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 28. 8. 2023 14:25

Wharfedale Diamond jsem neslyšel. Třeba je tu někdo má a napíše názor. Asi by si zasloužil lepší repro, ale třeba časem dokoupíš.
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod gildintor 29. 8. 2023 15:41

Ahoj, Marantz PM7000N mám a jsem s ním velmi spokojený. Ten za 16K z Bazoše bych koupil hned :)

- Nemá ale HDMI. Zvuk z TV pouštím optickým vstupem - musím ovládat hlasitost ovladačem zesilovače.
- DAB+ nemá - Nutno řešit integrovaným TuneIn nebo jinou streamovací alternativou (pouštím občas Evropu 2 z Apple Music)
- Velká výhoda je AirPlay pokud vlastníš zařízení od Apple.

Mě velmi vyhovuje jeho zvukový charakter v kombinaci s Bowers & Wilkins. Z kvality zvuku jsem nadšený i po více než roce používání. Jak to bude znít u tebe a hlavně tobě - nevím.
gildintor
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 29. 8. 2023 22:53

Co třeba Onkyo TX-L20D? Mám naprosto shodný stroj Pioneer SX-S30 DAB (totožná mašina v jiné skříni, leč se asi už nevyrábí, je delší čas nedostupná) a řekl bych, že splňuje vše, co hledáš. Na hudbu dostačující, k TV benefit, že má Dolby ProLogic, takže celkem obstojně nasimuluje prostorový zvuk do 2.0, nebo 2.1 sestavy. Má HDMI, takže vše ovládáš jednou dálkou atd. DAB i FM tuner, umí to streamovací služby, hrát z NAS, flashky, má TuneIN rádia atd. Pošleš na to zvuk z Apple přes Airplay, i z Androidu, má vestavěný Chromecast. Má BT.
Hifi orgie to nejsou, ale to sám jak píšeš nehledáš. Bydlím v bytovce a krmím tím Polk S55e, takže poslechové podmínky asi hodně podobné jak u tebe. Vlastně jediné co chybí je druhý výstup pro repro.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel2tu 30. 8. 2023 07:28

Tak tohle Onkyo TX-L20D jsem nějak přehlédl.
Máš pravdu splňuje prakticky vše, to HDMI je opravdu výhoda, netušil jsem že mi pak na hlasitost bude stačit jeden ovladač.
Mohu jen poprosit, pokud to je u tebe technicky možné, přehrává FLAC po LAN ? Třeba z NAS ? To je pro mne zásadní, všechny CD a LP jsem si převedl do FLAC a ve vysoké kvalitě (nevejde se mi gramec ani CD a HiFi prostě v bytě nevykouzlíš, pokud místnost něčím neobložíš, což mi neprošlo) - to by mne asi rozhoupalo a objednal bych hned, ne až na Vánoce, lepší zboží tak nějak mizí a je dlouhodobě nedostupné.

Díky
pavel2tu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod miromen4 30. 8. 2023 08:57

gildintor píše:Ahoj, Marantz PM7000N mám a jsem s ním velmi spokojený. Ten za 16K z Bazoše bych koupil hned :)

- Nemá ale HDMI. Zvuk z TV pouštím optickým vstupem - musím ovládat hlasitost ovladačem zesilovače.
- DAB+ nemá - Nutno řešit integrovaným TuneIn nebo jinou streamovací alternativou (pouštím občas Evropu 2 z Apple Music)
- Velká výhoda je AirPlay pokud vlastníš zařízení od Apple.

Mě velmi vyhovuje jeho zvukový charakter v kombinaci s Bowers & Wilkins. Z kvality zvuku jsem nadšený i po více než roce používání. Jak to bude znít u tebe a hlavně tobě - nevím.

Třeba TV LG maji univerzalni magic ovladač takže je možne ovladat i jina zařizeni. Mam takhle TV propojenou taky se 7000N a stači jedna dalka.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel2tu 30. 8. 2023 09:58

martas38 píše:Co třeba Onkyo TX-L20D? Mám naprosto shodný stroj Pioneer SX-S30 DAB (totožná mašina v jiné skříni, leč se asi už nevyrábí, je delší čas nedostupná) a řekl bych, že splňuje vše, co hledáš. Na hudbu dostačující, k TV benefit, že má Dolby ProLogic, takže celkem obstojně nasimuluje prostorový zvuk do 2.0, nebo 2.1 sestavy. Má HDMI, takže vše ovládáš jednou dálkou atd. DAB i FM tuner, umí to streamovací služby, hrát z NAS, flashky, má TuneIN rádia atd. Pošleš na to zvuk z Apple přes Airplay, i z Androidu, má vestavěný Chromecast. Má BT.
Hifi orgie to nejsou, ale to sám jak píšeš nehledáš. Bydlím v bytovce a krmím tím Polk S55e, takže poslechové podmínky asi hodně podobné jak u tebe. Vlastně jediné co chybí je druhý výstup pro repro.

Tak už vím proč jsem ho "vyřadil" - někde jsem četl že se už nevyrábí, nechci žádný 5 letý ležák (pár obchodů v ČR ještě doprodává model z roku 2018
Na Amazonu je i za 8k, možná ho vezmu

-- 30. 8. 2023 10:46 --

Asi už mne máte plný zuby (já jsem při nákupech takto chaotický), ale jsem ve finále, HDMI možná oželím, BR jde zapojit přímo do TV, filmy (pohádky) jedem většinou z NAS a přes zesilovač málokdy (jsem zjistil), tudíž dávám z5 šanci i zesilovačům s LAN, mám tu pro mne TOP3, pomůže někdo u nich vybrat výhody/nevýhody - stačí mi i "já bych bral tento" bez udání důvodů.
Yamaha R-N602
Denon DRA-800H
Onkyo TX-L20D

Zvukově budou asi na "podobné" úrovni, ale některé mají HEOS, jiné MusicCast - netuším v čem se liší.
Pro mne je důležité DLNA a jednoduchost ovládání a internetová rádia (DAB+ oželím)

Moc děkuji za trpělivost
pavel2tu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pavel2tu 30. 8. 2023 11:47

DRA-800H nový se zárukou 2+1rok v ceně za 10k Kč ?
Mají poslední 3 kusy ...
pavel2tu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 30. 8. 2023 12:46

Super cena, stával skoro dvojnásobek.
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Další stránka