AV Receiver 2.0 - výběr

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pavel2tu 30. 8. 2023 13:03

pavel2tu píše:DRA-800H nový se zárukou 2+1rok v ceně za 10k Kč ?
Mají poslední 3 kusy ...

nebo DENON PMA-900HNE ?
Ach jo, lidi pomoc ....
pavel2tu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 30. 8. 2023 15:23

Ono ani nejde o to, co ti vybere někdo tady. Tobě se musí líbit poslech. Mně osobně Denon moc neseděl, tak nakonec vyhrála Yamaha. Zajeď si někam do poslechového studia, vyplatí se to. Nebo na prasáka kup z e-shopu, a když nesedne, tak vrátíš. Já bohužel kupoval v době Covidové a studia zavřená.
Yamaha R-N803D + Cabasse Jersey MC170
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jirkash 30. 8. 2023 17:27

Denon urcite ne, spise Yamaha i MusicCast je na mile lepsi nez heos apod. Yamaha je navic krasne v zakladu poctive udelany analogovy zesilovac a digitalni deska je samostane a oddelena od zesilovace. PO vsemoznych Denonech, Marantzech a jinych jsem zakotvil u Yamahy. I jejich podpora je spickova. Yamahu R-N602 jsem i vlastnil a z ni preskocil na R-N803D, kterou nehodlam menit dokud neumre.
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Obsidian, Android 15, Spigen Thin Fit
Linn Nexus, Monitor Audio, Yamaha, Sony, Onkyo, Teac, Dual, JVC, Akai.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 30. 8. 2023 19:52

pavel2tu: Z NAS to Flac samozřejmě hraje. Netuším do jaké kvality, ale 24/96 bez problémů. Vyšší kvalita pro mě nemá smysl. Až bude čas zkusím to i na 24/192
Pokud to bude v řetězci s TV, určitě bych bral HDMI včetně ARC jako základní a zásadní požadavek. Přeci jen přes optiku toho neprotlačíš tolik jako přes HDMI (u Flacu tuším jen 24/96 a u filmů rozhodně ne všechny zvukové formáty) a hlavně nefunguje HDMI CEC, takže můžeš zapomenout na jednu dálku. Ono to CEC není jen o regulaci hlasitosti, ale automatické zapínání/vypínání, listování v menu, v připojených discích a další funkce.
DLNA to umí. Nemusíš hrát ze síťového disku, ale z jiného zařízení na to zvuk po síti poslat, protože umí UPnP. Umí to DAPy, telefony, PC, je to často pohodlnější, jak listovat v adresářích přímo na streameru.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel2tu 31. 8. 2023 10:17

Děkuji,
FLAC mám ve formátu co ty (dělal jsem si je z fyzických CD), lepší až teď když kupuji přímo FLACy, chci je přehrávat ne přes TV ale přes tu APP v mobilu přímo po LAN zesilovače. Takže HDMI ani moc nevyužiji.
Vybírám už jen mezi Yamaha a Denon BEZ HDMI, TV pojede z 95% bez beden, a ta kvalita zvuku je prostě u zesilovače za stejnou cenu jinde.
Takže zásadní pro mne teď bude kvalita DA převodníku a "přítulnost" aplikace, což snad teď o víkendu vyzkouším.

-- 31. 8. 2023 10:35 --

Jirkash píše:Denon urcite ne, spise Yamaha i MusicCast je na mile lepsi nez heos apod. Yamaha je navic krasne v zakladu poctive udelany analogovy zesilovac a digitalni deska je samostane a oddelena od zesilovace. PO vsemoznych Denonech, Marantzech a jinych jsem zakotvil u Yamahy. I jejich podpora je spickova. Yamahu R-N602 jsem i vlastnil a z ni preskocil na R-N803D, kterou nehodlam menit dokud neumre.

Děkuji,
možná věc názoru, navíc já nechci nějaké SUPER Hifi už jen kvůli místnosti a i věku - asi hluchnu :-D
Taky nechci k bednám co jsem kdysi kupoval za 12k (Wharfedale Diamond 10.4 jsem zjistil ze štíku) nějaký zesik za dvojnásobek, bylo by to asi zbytečné ?

Poslechl jsem si jak ten Denon PMA-900, tak tu Yamahu R-N602 s Wharfedale Diamond 12.4 a rozdíl tam je, pro mne nic zásadního, já tam slyšel u Denonu ty basy takové "tvrdší", ale opět mi bylo řečeno, že každý to má v hlavě jinak, je zvyklý na něco jiného. Mne sedly oba zesiky. Byla to náhoda a musel jsem včera jet 70km tam a zpět - měl to na prodejně jen na 2 dny, už zabalené na odeslání - takže vybalit, sestavit, vyzkoušet, zabalit.

Takže zůstává ve vzduchu jen ta aplikace MusicCast/HEOS - což ve všech recenzích a srovnáních kupodivu vyhrává HEOS. Ale já si to chci osahat sám, škoda že včera nebyl čas, odjížděl jsem od něj až v 8 večer.

Další co by mne udolalo je BT kodek na sluchátka, oba mají jen základní SBC, já mám vyhlídnuté (jednou) sluchátka s aptX Adaptive
pavel2tu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 31. 8. 2023 16:36

Ono za 25-30k to ještě žádné SUPER Hifi zdaleka není. Je to taková nižší střední třída. Ty tvoje repro by dnes stály taky dvojnásobek. A nekupuješ to na rok, možná by stálo za to přišetřit nějakou kačku ;-)
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jirkash 31. 8. 2023 21:45

Děkuji,
možná věc názoru,

Spíš než věc názoru, věc bohatých zkušeností. ;-)
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Obsidian, Android 15, Spigen Thin Fit
Linn Nexus, Monitor Audio, Yamaha, Sony, Onkyo, Teac, Dual, JVC, Akai.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod gondek 2. 9. 2023 13:56

pavel2tu píše:Děkuji, kouknu
NR1200 asi zavrhnu, v testech co se týče "digitálního obsahu" třeba použití BT sluchátek je s latencí 500ms a více a další nepovedené "vychytávky" co se týče použití věcí po LAN - jedině pokud seženu někoho kdo to má a některé věci mi otestuje - on i pád ceny za poslední rok a půl mne udivoval a teď to chápu

Ještě přemýšlím zda AV neoželet a jít do zesilovače s LAN a internetovými funkcemi, ale asi to bude prašť jako uhoď

Mam Marantz NR-1200 + Klipsch RP-600M, jestli potrebujete neco otestovat, tak dejte vedet. Pouzivam to predevsim s televizi pres ARC, do ktere mam pichnute PC a PS5, a pak na hudbu pouzivam HEOS. Bezdratova sluchatka do toho nemam pripojena.
gondek
Junior

Odeslat příspěvekod pavel2tu 4. 9. 2023 11:24

Děkuji,
jediné co mne zajímá je jestli se nějak nekouše ten HEOS, ale asi do něj stejně nepůjdu.
Po zjištění jak podivně u klasických zesilovačů funguje zvuk z BR i TV jsem se vrátil z5 ke stereo AV.
Ale spíše půjdu do Denon DRA800 (na Amazonu za 10350) nebo novějšího 900(na Amazonu za 16800 - předobjednávka). Oba jsou AD převodníky vybaveny stejně jako NR1200, výrobce je stejný, zvuk od Denon mi vždy seděl.
Jediné co by mne zviklalo k něčemu jinému je BT kodek, ale do 30k Kč nic nemá lepší kodek a aby splňovalo co já chci
pavel2tu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pavel2tu 4. 9. 2023 12:38

Jedu si poslechnou ty Denony, v Praze je mají oba.
Prý ale budu zklamán proti Marantz NR-1200.
Tak uvidím.

-- 4. 9. 2023 12:55 --

Mam Marantz NR-1200 + Klipsch RP-600M, jestli potrebujete neco otestovat, tak dejte vedet. Pouzivam to predevsim s televizi pres ARC, do ktere mam pichnute PC a PS5, a pak na hudbu pouzivam HEOS. Bezdratova sluchatka do toho nemam pripojena.[/quote]

Přeci jen jedno i když máš jiné, citlivější bedny, já mám jen 88dB, jak to hraje při nižší hlasitosti, obávám se že mi to bedny nenakrmí a zvuk bude nic moc. Plus kombinace 6Ohm, ale vozit sebou 30kg bedny nechci
pavel2tu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 5. 9. 2023 15:58

Marantz NR-1200 ty Wharfedale utáhne a mají nominální impedanci 6 Ohm. Neviděl bych tam problém.
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod misinof 5. 9. 2023 19:16

Ja mam Marantz NR1200 s Elac Debut F6 - 87dB a hra to vyborne.
misinof
Junior

Předchozí stránka