Streamer výběr:Wiim Pro Plus x Bluesound Node X x Arcam ST60

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tesarpa 20. 10. 2023 09:07

Poslouchám téměř výhradně Qobuz a internetová rádia. DSD ani hi-res vyšší než 24/192 vůbec nepotkávám.
tesarpa
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 20. 10. 2023 10:08

O streamovacích službách taky řeč není, těch se tohle (stejně jako spousta dalších věcí ohledně kvalitního poslechu hudby) vůbec netýká.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod medagore 20. 10. 2023 11:07

Všem děkuji za odpovědi a názory,
EverSolo DMP-A6 -výborná záležitost za ty peníze, ale je to celé china, a říkal jsem si že tohle mi nepřekročí práh... Nechci jezdit čínskými auty atd... Přece jen mám evropské repro made in Denmark, telku Sony (výroba na Slovensku) a plazmu Panasonic z Plzně ... :-) Možná mi někteří rozumíte

Cambridge Audio CXN V2 - je to už starší model, prodává se už za dobré peníze, jak je na tom s SW? A jsou na něm stálé aktualizace? U streameru je to důležité

NAD C 368 s MD BluOS 2i a Roksan Attessa streaming zesilovač - jsou to zesilovače se streamerem, super, ale v tuto chvíli řeším a potřebuji jen streamovací část, a jak bych jen tohle kvalitně z těchto přístrojů vytáhl?

Všem opět děkuji.
medagore
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Yiakubou 20. 10. 2023 11:53

Doba, kdy vyroba v Cine = *****, je uz davno pryc. Sice muzes mit Sony ze Slovenska a Panasonic z Plzne, ale tam to "jenom" slozili dohromady. Ver tomu, ze drtiva vetsina komponent, ze kterych to skladaji, je vyrobena v Cine. Kdyz uz, tak bych se spis obaval vyrobku z Indie, Malajsie, Filipin, Vietnamu, apod. kam se to posledni dobou presouva, protoze Cina uz je draha, a kde treba jeste nemusi mit takove zkusenosti.
Velky hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 bi-amp > Mega V2 Plus Custom
Maly hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30
Yiakubou
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 20. 10. 2023 14:38

medagore: Dnes už proslulé značky z audiosvěta jako jsou sluchátka Hifiman, přehrávače a IEM FiiO, iBasso, Unique Melody a spol jsou taky "jen" Čína. A většina tradičních výrobců jen kouká, protože jim totálně ujel vlak, nemají moc co nabídnout a ta jen Čína udává trendy a směr.
Doufám, že ta dánská produkce repro není Jamo, protože zrovna s tím bych se nechlubil....
No ale k věci, pokud mě čínský streamer dá za dané peníze lepší zvuk a funkce než obstarožní CA, zvolím tu Čínu, protože já neposlouchám to, jestli je to vymyšlené v Evropě a smontované v Číně, nebo komplet vymyšlené a smontované v Číně, ale jen a pouze ten zvuk. A pokud je ta čínská krabička chválená známými uznávanými recenzenty právě skrz zvuk a funkce, nemám s tím nejmenší problém. Mně by se mohl třeba někdo smát, že mám rumunská sluchátka. Ať se směje, já se jemu za HIFIMAN Shangri-La Sr System z Číny smát nebudu...
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod medagore 20. 10. 2023 14:47

V tuto chvíli mám aktivní sloupové Dynaudio XEO 6 (jak jsem psal v prvním příspěvku kdy jsem zakládal tohle vlákno o výběru streameru). Moje XEO 6 jsou made in Denmark.
Ale i Dynaudio již vyrábí některé modely v Číně jak jsem již v minulosti někde četl.
medagore
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tapir1 20. 10. 2023 20:37

martas38
A můžeš uvést konkrétní příklad čínského streameru, který za stejné peníze (v aktuální ceně)hraje lépe než onen obstarožní CA? V čem přesně? lze specifikovat? Moc by mne to zajimalo. Díky.�
Tapir1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 20. 10. 2023 21:03

No rozhodně třeba tady ten zmiňovaný DMP-A6. Přeci jen chipy Wolfson WM8740, to je dnes už neexistující pravěk. Vstup max.24/192 PCM i přes USB a DSD64. Ne že by mě nějak fascinovalo MQA, ale je to dnes standard, CA to taky neumí. Žádný USB výstup. Dnes je svět někde úplně jinde. A co si budem říkat, obecně není CA žádný zázrak za ty peníze, co si za to říkají.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 20. 10. 2023 22:45

Ten CXN má sice staré chipy, ale objektivně podává i na dnešní dobu velmi solidní výkon (verze V2 je z roku 2020), měření neindikují žádný problém a konstruktéři jej evidentně neodflákli (viz https://www.audiosciencereview.com/foru ... dac.31915/). Navíc je to v barvě "lunar grey" docela líbivý komponent. Možnosti propojení nebo cena samozřejmě nemusejí vyhovovat každému.
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Tapir1 20. 10. 2023 22:54

martas38
Ptám se na zvuk, ne na technické údaje. Ty si každý najde sám. A ta levná čína DMPA6, o které mluvíš, je o cca 30% dražší.Zjevně si ani jeden z nich neslyšel. Takže teorie, nic víc. �
Tapir1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 21. 10. 2023 00:19

Ano, ani jeden jsem zatím neslyšel, brzy budu.
Každopádně co se týče vybavenosti, je to jako výběr mezi autem z roku 2000 (CA) a mezi autem z roku 2020 (DMP). A bohužel to, co jsem popsal mě celkem limituje (vstupy/výstupy, formáty, bitrate). Přeci jen to nekupuju na rok. O značce streameru ještě nejsem pevně rozhodnutý, ale určitě do nějakého velice brzy půjdu.

Za větu "No ale k věci, pokud mě čínský streamer dá za dané peníze lepší zvuk a funkce než obstarožní CA" se omlouvám, ano bylo to vaření z vody a spíš to byla reakce na hanění čínských značek. které podle mě není v dnešní době na místě. Na zastaralosti trvám, DAC Wolfson 8740 je z roku tuším 2009 a zvládá to, co zvládá. Karavana je dnes někdy úplně jinde.

TigiGold: Mimochodem, když jsme u těch měření, na který moc nedám, přeci jen poslouchám víc ušima, jak si na tom stojí ten DMP-A6? Já těm technikáliím až tak nerozumím, ale podle žebříčku na ASR to myslím nevypadá tak zle, minimálně zkreslení má řekl bych nižší, než CA:
https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.44198/
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 21. 10. 2023 01:06

martas38: Ten Číňan vypadá podle měření výborně, ještě o něco lépe než CA. Netvrdím, že je CA nějaký zázrak, jen jsem na něm chtěl ukázat, že i z relativně zastaralého chipu lze vykřesat i na dnešní dobu slušný výkon, pokud konstruktér umí. Z tvého předchozího komentáře s výrazem "pravěk" by někdo mohl nabýt dojmu, že je CXN dnes už naprosto objektivně nekonkurenceschopný přístroj (tj. slyšitelně degraduje signál, např. hodně šumí nebo slyšitelně zkresluje), což evidentně není pravda. Pod pojmem pravěk si představuju něco jako TDA1540 nebo TDA1541 a transparentnost pod úrovni standardu CD:-)
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 21. 10. 2023 03:50

Tak to se omlouvám, měl jsem na mysli funkce a podporované formáty. A tím pravěkem jsem myslel to, že dnes už ani firma Wolfson Microelectronics neexistuje, sežral to před časem tuším Cirrus Logic, který z té slavné čtverky Chord, ESS Sabre, Asahi Kasei, Cirrus Logic považuju za nejslabší. Čip samozřejmě není vše, záleží na jeho implementaci, hodinách atd., ale sám preferuju Asahi. Zapomněl jsem ještě na Burr-Brown, ale to už taky myslím pohltil nějaký nadnárodní komplex, od nich jsem nikdy žádný převodník neslyšel.
Jen tak pro zajímavost, na brněnském sluchátkovém setkání jsem měl možnost slyšel DAP A&K A&futura SE180, který má dva výstupy ze dvou různých převodníků. Jeden z čipu Asahi, druhý z ESS. Určitě to ovlivňovala implementace čipů, dost možná i DSP procesor, ale byl tam víc než výrazný rozdíl ve zvuku, obecně se mi víc líbilo Asahi, ale na tvrdší metalové žánry mně víc seděl Sabre převodník. Každopádně zajímavá krabička na srovnání vlivu čipů DAC na zvuk. Netuším, jestli to zařízení měla být jen technická demonstrace zvuku dvou různých DAC (už se nevyrábí), každopádně já bych asi využil oba, pokud bych se intenzivněji věnoval IEM poslechu. Tímto děkuji Pseudomagick, že mi to umožnil poslechnout :-)
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Yiakubou 21. 10. 2023 10:55

Burr-Brown koupil Texas Instruments a ja mam prave v DACu postarsi PCM1794A, co umi jen 24/192 max pres SPDIF, zadny USB nebo neco dalsiho. S kvalitnim SPDIF zdrojem to hraje lip nez vsechny DACy s nejnovejsima cipama od ESS a AK, co jsem slysel, vcetne treba zminovaneho RME.
Velky hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 bi-amp > Mega V2 Plus Custom
Maly hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30
Yiakubou
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 2abliam 6. 12. 2023 15:10

Tak nevím, zda již není pozdě, ale zkoušel jsem WiiM Pro Plus vs. Node3, který mám doma.

Z WiiMu jsem byl nadšený, bezproblémový SW, možnost ladit zvuk (EQ, filtry), předvolby pro HiRes radia.
Tabulkově má Node výhodu pouze v lepší konektivitě (HDMI, USB).
Po několika dnech (a desítkách hodin) poslouchání a porovnávání začal být pro mě WiiM příliš agresivní na výškách a obecně v dynamice. Ne moc, ale stačilo to, abych začal být na charakter zvuku mírně alergický.
Takže nakonec jsem (i když nerad) WiiM vrátil a nechávám si Node3, který není tak transparentní, ale zvuk je pro mě osobně příjemnější.
Zkoušel jsem ZEN DAC V2 s Nodem - slyšitelné zlepšení.

Takže doporučuji vyzkoušet ve vlastním prostředí, žádná rada ani recenze nejsou moc přenositelné.
NAD C352, NAD C542, Yamaha WXC-50, Xavian XN-125II, Hifiman Sundara, DF Red
2abliam
Kolemjdoucí

Předchozí stránka