Receiver ONKYO - změna regionu

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod eviljack 18. 11. 2023 20:54

V manuálu nic o backupu FW není, kdes to viděl?

edi: zkusil jsem tam napovedu k tem skriptum a dostal jsem tohle, takze by to chtelo asi pohledat ten jejich ISCP, ale jestli pres to pujde menit i region, to nevim. Moc se mi to nezda, protoze proc by tam tu volbu jinak vubec davali, kdyby si to mohl kazdy zmenit, jak ho napadne, ale kdovi :hm

Kód: Vybrat vše
OnkRemote Scripting

Scripts allow you to pass a series of commands to the receiver using Onkyo's ISCP language. This allows you to do things that aren't normally possible in the app, such as go directly to a network service, choose a specific menu item, and start playing.

You can find a list of all of the ISCP commands by searching online for Onkyo ISCP excel spreadsheets or contacting Onkyo and requesting it. A command the OnkRemote supports that is not part of ISCP is PAUSE, followed by a number in milliseconds.

This will allow the app to wait briefly if there will be a delay while connected to a service for example.

ie. PAUSE 2000 will wait 2 seconds.

Note all standard ISCP commands will be uppercase and have no spaces.

For example:

PWR01
turns on the receiver

PWR00
turns off the receiver

The following is a more advanced example of a script that will do the following:

1. Select Network services
2. Choose favorites
3. Select the second favorite
4. Begin playing

You can pin this script to a tile on the start screen or add it as a button. Here is the script itself, comments are in red and are not to be entered.

SLI2B
Choose Network Services source (2B) on main zone

PAUSE 2000
Wait 2 seconds for services to load

NSV01
Choose "My Favorites" service (01)

NTCDOWN
Cursor down one menu item to the second favorite

NTCSELECT
Selects the current menu items, begins playing
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Abox 19. 11. 2023 11:25

Někde jsem to včera zahlídl s tím backupem nastavení.
Ohledn toho firmwaru:
https://support.onkyousa.com/hc/en-us/a ... s-message-

A věci ohledně firmwaru (ten tvůj tam ale není) jsou zde, i s návody ohledně web přístupu:
https://repairalmostanything.com/thread ... repository

Kdysi jsem to zkoušel na svojem Pioneeru a šlo to ovládat přes Telnet? Myslím...
Abox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _max_60_ 19. 11. 2023 16:55

Koupil jsem ve storu OnkRemote a zkouším s ním ovládat receiver. ISCP příkazy to bere, což je pokrok proti tomu, že přes telnet se mi to ovládat nedařilo.
Zkoušel jsem nahrát starší verzi firmware z USB a pak aktualizovat po síti na novou. Obojí proběhlo úspěšně ale problém to nevyřešilo.
_max_60_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _max_60_ 2. 2. 2024 13:06

Ahoj,
Minulý týden jsem aktualizoval firmware a pak se mi přes webové rozhraní objevila možnost zálohování a nahrávání konfiguračního souboru. Možná to bylo možné i před tím ale nevšiml jsem si toho.
Do prohlížeče zadejte ip adresu vašeho receiveru. Uživatel i heslo je ciuser
Po přihlášení se na obrazovce objeví stránka pro konfigurování receiveru. V pravém horním rohu je možno kliknout na 3 vodorovné čárky a objeví se menu, ve kterém lze vybrat Backup configuration file.
Pokud máte někdo své Onkyo TX-NR6100 v pořádku a podařilo se vám stáhnout konfigurační soubor, pošlete mi ho, prosím, na adresu max.szewieczek@mensa.cz.
_max_60_
Kolemjdoucí

Předchozí stránka