Dolby/ATMOS 5+1 z O2TV NETFLIX HBOMax

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod lyky88 2. 12. 2023 12:56

Už se doma nedíváme prakticky na nic jiného, než na O2TV(hlavne fotbal) a stream služby.

1. dodávájí stream služby zvuk v plné palbě, nebo je to nějak komprimované a označování filmů Dolmy Atmos/ Dolby, 5+1 a podobně jsou pouze marketingové kecy?

2. Když povedu zvuk z Google android televize, na které mam apku Netflixu a HBO zvuk HDMI kabelem pres eARC do receiveru Denon AVR-X2800H, dostanu pak opravdu z reprosoustavy, ktera je k receiveru pripojena, zvuk uváděný u jednotlivých filmů? Nebo mi to bude někde něco *****? Přepočítávat atd?
lyky88
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wallcott 2. 12. 2023 15:36

Ano dostanes dolby atmos ale v komprimovanej verzii najcastejsie DD+ cez streamovacie sluzby. Avsak pri realnom pocuvani nie je velky rozdie oproti plnohodnotnemu truehd dolby atmos cize je to uplne v pohode. Len si spravne nastav tv aby arc/earc bol nastaveny na passtrought a rovnako avr aby mal arc zapnuty malo by vsetko slapat. Tiez to mam podobne len mam denon x3800 a pouzivam nvidia shield pro.
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Len Ja 3. 12. 2023 07:12

teraz som si nie isty musim to pozriet ale z nvidie netflix ide atmos cez avr x 2800h aspon mne sa vidi pozriemn ale vidim aj na tv aj na av atmos mozno sa mylim ale kazdopadne cez kodi ide vsetko atmos co je nahrate atmos netflix odsledujem ale apple tv ide atmop
Len Ja
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kamasu 3. 12. 2023 11:28

To jo, jenomže není atmos jako atmos, o to jde. Že ti to z netflixu nebo apple tv ukazuje atmos neznamená, že je to stejně kvalitní atmos jako na Blu-ray. Ono ostatně tohle už kde kdo srovnával a obraz ani zvuk nejsou na streamovacích službách tak kvaliní jako když si ten film pustíš z Blu-ray. Na streamovacích službách jsou například zesílený dialogy, aby to lidem znělo poslouchatelně i ze stereo repro nebo jen z integrovaných repro v TV, takže stejný jako na Blu-ray to není.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lyky88 3. 12. 2023 11:57

Chápu, že to stream služby musí trochu řezat, ale zajímalo mě, jak moc. Jestli to bude poznat, nebo budu nový receiver a bedny kupovat jen proto, že mi na tom pujdou skvěle BLUERAY ripy, ale Netflix bude furt stát za *****.
lyky88
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kamasu 3. 12. 2023 13:44

To záleží na tom jak jsi náročnej, Já si to porovnal napřímo a poznat to je dost na to abych zůstal u Blu-ray.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod polda 3. 12. 2023 14:01

Úplně nevím jestli to pomůže,žádnou rec.soupravu krom soundbaru, nemám ale všímám si ,že Netflix rozlišuje na jakou tv posílá signál. Jiné zvukové označení máme u stejného filmu na Samsungu a jiné na Philips
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 3. 12. 2023 14:23

Netflix nerozlišeuje "na jakou TV posílá signál," tohle je o tom jaký zvukový formáty umí ty daný jednotlivý TV zpracovat a jak jsou nastavený atd.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod polda 3. 12. 2023 14:40

Mám to přímo na displeji tv u filmu ,pochybuji že obraz předělává TV.
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wallcott 3. 12. 2023 15:11

Urcite sa oplati atmos hlavne v sucastnosti ked skoro kazdy film a aj serial je uz v dolby atmos. Este pred rokom ked som to ja riesil bolo toho kontentu ovela menej a tiez som bol na pochybach ci sa to oplati ale uz dnes pozeram tak 90% filmov/serialov len v atmose. DD+ reps. streamovany zvuk ma datovy tok cca 760kb/s, beztratove formaty true hd, dtsx maju tak medzi 4000-8000kb/s, ako realne ja som si velky rozdiel nevsimol vzdy hralo z daneho repra to co malo len mozno basy neboli tak dynamicke a nesli tak nizko
pod. Neviem ako je to presne pri dd+ a object base zvuku, alebo je len channel base.
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 3. 12. 2023 15:20

polda píše:Mám to přímo na displeji tv u filmu ,pochybuji že obraz předělává TV.

Řeč je o zvuku ne obrazu. A ano "předělává" ho TV. Když daný zařízení neumí nějakej zvukovej formát/kodek zpracovat, tak ho automaticky přehraje v jiným (nižším) formátu/kodeku. Například když zařízení neumí zpracovat DTS-HD MA, nebo Dolby TrueHD a ty do něj zvuk v takových formátech přesto pustíš, tak to zařízení ten zvuk převede na nižší formát, kterej přehrát umí a to pak zpravidla znamená základní kodeky DD a DTS, případně DD+ atp.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Haalf 4. 12. 2023 22:37

Rád bych využil vlákna a nechal si také osvětlit určité souvislosti. Zjistil jsem, že moje LG Smart TV umí pouze jediný audio dekóder a to je DTS - má to tak napsané na webu. Když si pustím film z Netflixu, který má u sebe napsáno DD nebo Dolby Atmos, dokážu ten film přehrát s tímto zvukem? Resp. dokáže ho přehrát soundbar připojení k TV pomocí eARC, který má dekódery DD a Dolby Atmos? Nebo to musí umět také TV? Díky
Haalf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eviljack 5. 12. 2023 05:55

Musíš v televizi nastavit audio jenom na průchod - passthrough, aby do soundbaru šel zvuk nezpracovaný a rozkódoval si ho sám.
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Haalf 5. 12. 2023 11:22

Ahaaa a já už se lekl, že musím kupovat novou TV :) tak že bez obav dostanu Dolby Atmos pokud ho umí jak zdroj (Netflix) tak Soundbar. Je možné, že to může být povolené nějak automaticky pokud připojím ARC - ARC? Nikde jsem toto v nastavení nenašel. A ještě jeden doplňující dotaz. Když TV má pouze ARC a Soundbar eARC, dostane se tam i tak Dolby Atmos z Netflixu?
Haalf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wallcott 5. 12. 2023 11:48

No takto, tv musi tiez vediet preposlat ten signal. Napr ja mam sony z 2019 ma aj earc ale na stranke vyrobcu je ze dokaze dekodovat dolby atmos ale len v dd+ cize ked pozeram film napr z disku pripojeny cez usb k tv tak aj ked mam nastaveny priechod truehd alebo dtsx ta tv nevie preposlat a ide len stereo alebo niekedy vobec nejde zvuk. Preto som musel kupit nvidiu shield pro aby som vedel prehravat vsetky formaty a teraz uz nie je ziadny problem.
Wallcott
Mírně pokročilý

Další stránka